Οι διευκρινιστικές οδηγίες για Super League και Basket League * Απόλλων Σμύρνης: «Ξένοι διαιτητές σε όλα τα ματς» * Λισγάρας: «Να πάρουμε κάτι κι εμείς γιατί το αξίζουμε»

Η Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ προχώρησε σε νέες διευκρινιστικές οδηγίες αναφορικά με τις προπονήσεις και της μετακινήσεις ομάδων της Super League και της Basket League από περιοχές αυξημένου κινδύνου και συναγερμού.

Η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ προχώρησε το απόγευμα της Τρίτης (3/11) σε διευκρινιστικές οδηγίες αναφορικά με τα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα το βράδυ για τις περιοχές που βρίσκονται στη ζώνη αυξημένου κινδύνου αλλά και σε επίπεδο συναγερμού.

Ουσιαστικά με βάση τις νέες οδηγίες η αναστολή των προπονήσεων δεν ισχύει για τις ομάδες της Super League και της Basket League όπως επίσης και η μετακίνηση τους από και προς αυτές τις περιοχές για συγκεκριμένες διοργανώσεις και αγώνες.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ (ΕΠΙΠΕΔΑ Α-Β-Γ)

Εκ μέρους της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, διευκρινίζονται τα εξής σε σχέση με τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν, ανά περιοχή, ανάλογα με τις ανακοινώσεις της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και τις ισχύουσες ΚΥΑ υπ. αριθμ. 4829Β’/02-11-2020 και 4831Β΄/02-11-2020:

1. Περιοχές επιπέδου Α – Επιτήρησης

Προπονήσεις χωρίς θεατές.

Χωρητικότητα εγκαταστάσεων για ατομικές ή ομαδικές προπονήσεις : μείωση χωρητικότητας στο 75% του μέγιστου αριθμού αθλούμενων του Παραρτήματος της ισχύουσας ΚΥΑ (αναρτημένη στην ιστοσελίδα της ΓΓ :https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports στην Ενότητα «Νομοθεσία»).

Αγώνες ατομικών αθλημάτων, σύμφωνα με τα εγκεκριμένα αγωνιστικά πρωτόκολλα εντός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, μόνο με τους απαραίτητους συντελεστές, χωρίς θεατές.

Αναστολή επίσημων και φιλικών αγώνων σε όλες τις εθνικές και τοπικές κατηγορίες ομαδικών αθλημάτων, με εξαίρεση τους αγώνες των ομάδων στα πρωταθλήματα Super League 1 και Basket League.

Αγώνες εκτός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, με όριο 50 συμμετέχοντες στις αγωνιστικές διαδικασίες, με βάση το εγκεκριμένο από την Υ.Ε.Ε.-ΓΓΑ υγειονομικό πρωτόκολλο της διοργάνωσης.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας οι αθλητές/αθλούμενοι, κατά τη διάρκεια της άσκησης.

2. Περιοχές επιπέδου Β –Αυξημένου κινδύνου:

Επιτρέπεται η ατομική άσκηση σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους (χωρίς προπονητή), εκτός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων.

Αναστολή δραστηριοτήτων αθλητικών εγκαταστάσεων.

Εξαιρούνται της αναστολής: α) λειτουργία για προπονήσεις και αγώνες της Α’ κατηγορίας καλαθοσφαίρισης (Basket League), ποδοσφαίρου (Super League 1) χωρίς την παρουσία θεατών, β) ευρωπαϊκοί αγώνες (Champions League, Europa League, Euroleague) σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των UEFA, FIBA, Euroleague γ) χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Π.Ε.) για την κάλυψη των αναγκών προετοιμασίας για παγκόσμια, πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του έτους 2021.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις παραμένουν κλειστές εκτός από τα γήπεδα αντισφαίρισης, γκολφ, τις ναυταθλητικές εγκαταστάσεις, ανοικτά σκοπευτήρια, προπονητήρια τοξοβολίας, ιππασίας, όπου επιτρέπεται η ατομική άσκηση (χωρίς προπονητή) με τις εξής διευκρινίσεις:

Ιστιοπλοΐα: επιτρέπεται η παρουσία συνοδού ασφαλείας με άλλο σκάφος.

Αντισφαίριση: επιτρέπεται η άσκηση με 4 αθλούμενους ανά γήπεδο (χωρίς προπονητή).

Στάδια, κολυμβητήρια, γήπεδα, κλειστά γυμναστήρια παραμένουν κλειστά (εκτός των όποιων προαναφερόμενων εξαιρέσεων).

Αναστολή δραστηριοτήτων αθλητικών εγκαταστάσεων και κάθε είδους αθλητικών δραστηριοτήτων μαζικού, εναλλακτικού, πνευματικού ή ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Αγώνες εκτός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων: δεν επιτρέπονται.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας οι αθλητές/αθλούμενοι, κατά τη διάρκεια της άσκησης.

3. Περιοχές επιπέδου Γ – Συναγερμού:

ΑΝΑΣΤΟΛΗ κάθε αθλητικής δραστηριότητας.

Εξαιρούνται της αναστολής:

οι προπονήσεις των ομάδων Α’ Εθνικής ποδοσφαίρου (Super League 1) και της Α1 Εθνικής κατηγορίας καλαθοσφαίρισης (Basket League).

οι ευρωπαϊκοί αγώνες (Champions League, Europa League, Euroleague, BCL) σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των UEFA, FIBA, Euroleague.

Επιτρέπεται ατομική άσκηση ΜΟΝΟ σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους (χωρίς προπονητή)

Επιτρέπονται οι μετακινήσεις από τις περιοχές επιπέδου Γ προς άλλες περιοχές, λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων, για τις εξής περιπτώσεις:

ομάδες Super League 1, Basket League

διεθνείς αθλητές/ προπονητές/ διαιτητές, έχοντας απαραίτητα βεβαίωση της οικείας ομοσπονδίας/ διοργανώτριας αρχής και μετά από σχετική ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας οι αθλητές/αθλούμενοι, κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Τα περιοριστικά μέτρα θα επανεκτιμώνται ανάλογα με τη γενικότερη επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ”

 

Απόλλων Σμύρνης: «Ξένοι διαιτητές σε όλα τα ματς»

Απόλλων Σμύρνης: «Ξένοι διαιτητές σε όλα τα ματς»

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» διατηρεί παράπονα από το πώς την αντιμετωπίζει η διαιτησία στη σεζόν, κυρίως στα παιχνίδια της με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Πολλά παράπονα από τις αποφάσεις του ρέφερι Κουμπαράκη στο σημερινό ματς με τον Παναθηναϊκό αλλά και γενικότερα από τη διαιτησία στη φετινή σεζόν και πιο συγκεκριμένα από το πρόσφατο παιχνίδι του με τον Ολυμπιακό διατηρεί ο Απόλλων Σμύρνης. Μάλιστα η «Ελαφρά Ταξιαρχία» εξέδωσε ανακοίνωσε και ζητά ξένους διαιτητές σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  
Η ομάδα μας έπαιξε δύο συνεχόμενα εκτός έδρας ματς. Σας ενημερώνουμε διότι οι διαιτητές που είχατε στείλει σε αυτά τα ματς δεν το ξέρουν καθώς έβλεπαν στο γήπεδο μόνο τους αντιπάλους μας. Διαιτητές φοβισμένοι, των οποίων τα πόδια έτρεμαν. Διαιτητές που από τον φόβο τους, έχαναν ακόμα και το μέτρημα, όταν έπρεπε να δείξουν τα λεπτά των καθυστερήσεων.
Παίζαμε κι εμείς σε αυτά τα ματς κύριε Κλάτενμπεργκ και οι διαιτητές σας προφανώς το αγνοούν. Αν πάλι δεν μπορούν να το συνειδητοποιήσουν, μια λύση είναι να έρθουν ξένοι διαιτητές σε όλα τα ματς. Ίσως αυτοί δουν δύο ομάδες στο γήπεδο και όχι μία.
Καλή συνέχεια στο έργο σας…

 

Λισγάρας: «Να πάρουμε κάτι κι εμείς γιατί το αξίζουμε»

Λισγάρας: «Να πάρουμε κάτι κι εμείς γιατί το αξίζουμε»

Ο Χρήστος Λισγάρας, τόνισε πως ο Απόλλων Σμύρνης αξίζει να πάρει κάτι από τα επόμενα παιχνίδια…

Αναλυτικά όσα είπε στη κάμερα της Nova:

«Η ομάδα είναι σε καλό δρόμο, πιστεύω μπορεί να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Είναι το τρίτο σερί που παίζουμε με μεγάλους, έχω πίστη στην ομάδα. Αν συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο, πιστεύω θα πάρουμε κάτι».

Για το τι πρέπει να κάνει ο Απόλλων από εδω και πέρα: «Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Με τους μεγάλους δεν πρέπει να κάνεις το παραμικρό λάθος γιατί το πληρώνεις. Αυτή τη στιγμή πιστεύω πως πρέπει να πάρουμε κάτι κι εμείς, γιατί πραγματικά πιστεύω το αξίζουμε».