Οι «άριστοι» του Μαξίμου ειρωνεύονται την πρόταση Τσίπρα για αργία λόγω καύσωνα – Λέσβος: Tρεις αγνοούμενοι, δέκα διασωθέντες ύστερα από ναυάγιο προσφυγικής λέμβου

«Ειλικρινά δυσκολευόμαστε να ξεχωρίσουμε αν το μεγαλύτερο πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη είναι η ανικανότητα ή η αλαζονεία που τον οδηγεί να μην ακούει κανέναν, ακόμη και τους ειδικούς, όταν αυτοί εγκαίρως του κρούουν το κώδωνα του κινδύνου για την πολιτική προστασία», απαντούν πηγές της Κουμουνδούρου

«Μόνο με καύσωνα ή και με χιόνι ή με χαλάζι θα κηρύσσονται αργίες;» ήταν η ειρωνική απάντηση κυβερνητικών πηγών αναφορικά με τη σημερινή δήλωση του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα για τον επερχόμενο καύσωνα, o οποίος ανέφερε ότι η γνώμη των ειδικών είναι ότι «τα μεγάλα αστικά κέντρα θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα και ενδεχομένως να χρειαστεί τις κρίσιμες εργάσιμες μέρες και ιδίως την προσεχή Δευτέρα, να κηρυχθεί αργία, ώστε να μείνει προστατευμένος ο πληθυσμός».

«Ευχόμαστε την επόμενη εβδομάδα να μην χρειαστεί για μια ακόμη φορά να επαναλάβουμε τα ίδια για τον ερασιτεχνισμό και την ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη να διαχειριστεί ένα προαναγγελθέν καιρικό φαινόμενο», διαμηνύουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απαντώντας στο σχόλιο του Μαξίμου.

«Γιατί την τελευταία φορά, δε πήραν απλά κάτω από τη βάση αλλά έδωσαν λευκή κόλλα, αφού “κατάφεραν” να αφήσουν χωρίς ρεύμα μέσα στο χιονιά σχεδόν για μια εβδομάδα τα μισά τα βόρεια προάστια», επισημαίνουν οι ίδιες πήγες και καταλήγουν: «Ωστόσο, ειλικρινά δυσκολευόμαστε να ξεχωρίσουμε αν το μεγαλύτερο πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη είναι η ανικανότητα ή η αλαζονεία που τον οδηγεί να μην ακούει κανέναν, ακόμη και τους ειδικούς, όταν αυτοί εγκαίρως του κρούουν το κώδωνα του κινδύνου για την πολιτική προστασία».

Αναλυτικά το… ανέμελο σχόλιο των κυβερνητικών πηγών:

«Ο επερχόμενος καύσωνας, όπως προβλέπουν οι επιστήμονες, θα αποτελέσει μια δοκιμασία για όλους. Η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή σε όλες τις υπηρεσίες, να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κι έχει θέσει σε επιφυλακή κρίσιμους τομείς της κρατικής μηχανής.

Αποτελεί, όμως, ταυτόχρονα και ένα τεστ πολιτικής σοβαρότητας, στο οποίο ξανά δεν πιάνει τη βάση ο κ.Τσίπρας, ο οποίος ζητάει… να κηρυχθεί αργία η Δευτέρα. Γιατί μόνο η Δευτέρα; Και με ποια καιρικά φαινόμενα θα κηρύσσονται αργίες; Μόνο με καύσωνα ή και με χιόνι ή με χαλάζι; Λαϊκισμός και γραφικότητα πάνε χέρι-χέρι”.

 

Λέσβος: Tρεις αγνοούμενοι, δέκα διασωθέντες ύστερα από ναυάγιο προσφυγικής λέμβου

Βυθίστηκε βόρεια της Λέσβου λέμβος που φέρεται να μετέφερε τουλάχιστον 13 άτομα τα ξημερώματα – Sε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης – Σπουδή Μηταράκη να βγει στα κανάλια και να πει ότι το ναυάγιο έγινε «εντός τουρκικών χωρικών υδάτων» αλλά η τουρκική ακτοφυλακή «δεν κινητοποιήθηκε»

Μέχρι το πρωί είχαν διασωθεί 10 άτομα, ενώ όπως ενημέρωσαν υπάρχουν 3 ακόμη που δεν έχουν εντοπιστεί. Στην επιχείρηση συμμετέχουν δύο πλωτά του Λιμενικού Σώματος, ένα σκάφος της Frontex, ένα ελικόπυερο Super Puma κι ένα παραπλέον εμπορικό πλοίο. 

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφερε ότι η διάσωση έγινε εντός των χωρικών υδάτων της Τουρκίας, οι αντίστοιχες υπηρεσίες της οποίας κατά τον υπουργό «δεν κινητοποιήθηκαν».

Η σπουδή Μηταράκη να «βγει» άμεσα στα κανάλια εκτιμάται ότι συνδέεται με τον πολύ μεγάλο αρνητικό αντίκτυπο που είχε -και κυρίως διεθνώς- η μεθόδευση της ΝΔ και του Μαξίμου ώστε να μην παρασημοφορηθεί από την Προεδρία της Δημοκρατίας (ενώ είχε ανακοινωθεί επίσημα) ο διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος, κάτι που αρχικά «αποδόθηκε» στον βουλευτή της ΝΔ Κ. Μπογδάνο που έσπευσε να την «οικειοποιηθεί» εμμέσως με σχετική ανάρτηση.και διαρροές.

«Ηλίου φαεινότερον ότι παρενέβη ο ίδιος ο Μητσοτάκης» είχε τονίσει ωστόσο άμεσα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ενώ την ίδια ώρα ήταν σε εξέλιξη «αλληλοκαρφώματα Δένδια – Σακελλαροπούλου» για την ευθύνη της αφαίρεσης του διασώστη από τη σχετική λίστα.

Ο ίδιος ο κ. Αποστολόπουλος υπογράμμισε ότι «η διάσωση προσφύγων έχει καταστεί ποινικοποιημένη πράξη με βαριές συνέπειες», δήλωση που φαίνεται ότι οδηγεί τώρα την ηγεσία του υπουργείου Μετανάστευσης να… κόπτεται επιδεικτικά για τους ίδιους ανθρώπους που μέχρι χτες αγνοούσε (και κατά πολλούς επαναπροωθούσε παράνομα στην Τουρκία).