ΟΗΕ-ΠΟΥ: Δώσε και σώσε – Έσπασε και το φράγμα των 28 εκατομμυρίων κρουσμάτων – Μόλις 100-150 παιδιά από τη Μόρια, ανακοίνωσε ότι θα δεχτεί το Βερολίνο

Κατεπείγουσα έκκληση για πρόσθετη οικονομική ενίσχυση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ώστε να αποκτήσει τους απαραίτητους πόρους για να συνεχίσει τη μάχη κατά του κορονοϊού, απηύθυναν χτες από κοινού σε διαδικτυακή εκδήλωση ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες και ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Συγκεκριμένα, ο Γκουτέρες ζήτησε από τα κράτη-μέλη επιπλέον 35 δισ. δολάρια για τον ΠΟΥ, εκ των οποίων τα 15 δισ. πρέπει να βρεθούν μέσα στους τρεις επόμενους μήνες, ώστε να χρηματοδοτηθεί επαρκώς το πρόγραμμα «ACT-Accelerator» του ΠΟΥ, το οποίο υποστηρίζει εμβόλια, θεραπείες και διαγνωστικά τεστ για την Covid-19.

Αναφερόμενος στο «ACT-Accelerator», ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ υπογράμμισε πως «χρειαζόμαστε να αυξήσουμε γρήγορα τις δυνατότητες για κλινικές δοκιμές, παρασκευή, αδειοδότηση και κανονιστική ρύθμιση, ώστε αυτά τα προϊόντα να μπορέσουν να φτάσουν στους ανθρώπους και να αρχίσουν να σώζουν ζωές».

Κάτι που, όπως φαίνεται, θα αργήσει, αφού μέχρι στιγμής τα ισχυρότερα οικονομικά κράτη-μέλη του ΟΗΕ έχουν συνεισφέρει μόλις 3 δισ. δολάρια – ενώ ως γνωστόν οι ΗΠΑ του Τραμπ έχουν κόψει εντελώς τη χρηματοδότηση προς τον… «κινεζόφιλο» ΠΟΥ!

Έσπασε και το φράγμα των 28 εκατομμυρίων κρουσμάτων

Ξεπέρασε και τα 28 εκατομμύρια ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της Covid-19 σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Μέχρι τις τέσσερις τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, ο αριθμός των μολύνσεων σε όλο τον κόσμο ανερχόταν σε 28.047.828. Περισσότεροι από 907.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει έχοντας διαγνωστεί με τον ιό, πρόσθεσε το Πανεπιστήμιο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε την Covid-19 πανδημία στις 11 Μαρτίου 2020.

Σε ΗΠΑ, Ινδία και Βραζιλία τα περισσότερα κρούσματα

Στις ΗΠΑ, τα περιστατικά μόλυνσης από την Covid-19 αυξήθηκαν την Πέμπτη κατά 38.131 στα 6,41 εκατομμύρια, έναντι 6,38 εκατομμυρίων την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters. Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 1.025, στους 191.916 έναντι 190.891 την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με την ίδια καταμέτρηση.

Στην Καλιφόρνια χθες, τα κρούσματα μόλυνσης από το νέο κορονοϊό αυξήθηκαν κατά 3.534, στις 751.397 έναντι 747.863 την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με την ίδια καταμέτρηση, ενώ ο αριθμός των θανάτων στην πολιτεία αυξήθηκε κατά 101, στους 14.092 έναντι 13.991 την προηγούμενη ημέρα.

Ξεπέρασαν την Πέμπτη τα 8 εκατομμύρια τα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη Λατινική Αμερική, όπου έχουν καταγραφεί οι περισσότερες μολύνσεις παγκοσμίως, αν και φαίνεται ότι πλέον η επιδημία εξαπλώνεται με πιο αργούς ρυθμούς σε κάποιες χώρες.

Τις προηγούμενες επτά ημέρες, ως την Τετάρτη, ο μέσος όρος των ημερήσιων νέων κρουσμάτων της covid-19 έπεσε στις 67.173, από 80.512 το προηγούμενο επταήμερο, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters, που βασίζεται στα στοιχεία που δίνουν στη δημοσιότητα οι κυβερνήσεις.

Η Βραζιλία παραμένει η χώρα της Λατινικής Αμερικής με τα περισσότερα κρούσματα, αλλά και τους περισσότερους θανάτους, συνολικά 4,2 εκατομμύρια μολύνσεις και περισσότερους από 129.500 θανάτους.

Όμως οι Βραζιλιάνοι αξιωματούχοι επεσήμαναν ότι παρατηρούν μείωση των νέων μολύνσεων τις τελευταίες ημέρες. Χθες, Πέμπτη, στη χώρα αναφέρθηκαν 40.557 νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά και άλλοι 983 θάνατοι ασθενών.

Ο ημερήσιος μέσος όρος των νέων κρουσμάτων παρουσιάζει επίσης μικρή μείωση σε Περού, Κολομβία και Μεξικό, τις πλέον πληγείσες χώρες της Λατινικής Αμερικής μετά τη Βραζιλία.

Νέο αριθμό ρεκόρ 96.551 νέων κρουσμάτων κορονοϊού σε μια ημέρα, ανακοίνωσε η Ινδία με το σύνολο των προσβληθέντων από SARS-CoV-2 στη χώρα να ανέρχεται πλέον σε 4,5 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του ομοσπονδιακού υπουργείου Υγείας.

Τα κρούσματα αυξάνονται γρηγορότερα στην Ινδία από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου. Οι θάνατοι παρέμειναν σε σχετικά χαμηλό αριθμό στην Ινδία, αλλά παρουσιάζουν ανοδική τάση, με περισσότερους από 1.000 θανάτους να αναφέρονται καθημερινά το τελευταίο δεκαήμερο.

Το υπουργείο ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο 1.209 ανθρώπων το περασμένο 24ωρο από την Covid-19, προσθέτοντας ότι με αυτούς ανέρχεται σε 76.271 ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τη νόσο στη χώρα.

Στην Αυστραλία, η Βικτόρια, η πολιτεία που αποτελεί επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή 43 επιπλέον κρούσματα μόλυνσης της Covid-19 και εννέα νέους θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, σε σύγκριση με τις 51 μολύνσεις και τους επτά θανάτους που είχε αναφέρει το προηγούμενο 24ωρο.

Η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πολιτεία της Αυστραλίας, τόπος του 1/4 του πληθυσμού των 25 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας, καταγράφει περίπου το 75% των τουλάχιστον 26.500 περιστατικών μόλυνσης και το 90% των 797 θανάτων ολόκληρης της χώρας. Μια έξαρση των μολύνσεων ανάγκασε την τοπική κυβέρνηση να θέσει τη Βικτόρια σε αυστηρό lockdown, στις αρχές Αυγούστου.

Στην ηπειρωτική Κίνα, αναφέρθηκαν χθες 15 κρούσματα μόλυνσης από το νέο κορονοϊό, σε σύγκριση με τα επτά περιστατικά που είχαν καταγραφεί την προηγούμενη ημέρα.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της, η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, όλες οι περιπτώσεις αφορούν σε εισαγόμενες μολύνσεις, με την εμπλοκή ταξιδιωτών από το εξωτερικό, καθώς καταγράφηκε η 26η συνεχόμενη ημέρα χωρίς τοπικές μολύνσεις.

Ο αριθμός των νέων ασυμπτωματικών περιστατικών αυξήθηκε επίσης σε 22, από τα 15 που είχαν καταγραφεί την προηγούμενη ημέρα. Η Κίνα δε συμπεριλαμβάνει αυτά τα ασυμπτωματικά περιστατικά ως επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από την Covid-19.

Μπαράζ αρνητικών ρεκόρ στην Ευρώπη

Στη Γαλλία την Τετάρτη καταγράφηκαν 9.843 νέα κρούσματα της Covid-19 μέσα σε διάστημα 24 ωρών, αριθμός που συνιστά ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας και την έναρξη των διαγνωστικών τεστ σε μεγάλη κλίμακα.

Μέσα σε μία εβδομάδα, κατά την οποία έγιναν 1 εκατομμύριο τεστ, έχουν εντοπιστεί 48.542 κρούσματα.

Τους τελευταίους έξι μήνες έχουν διενεργηθεί συνολικά στη Γαλλία 10 εκατομμύρια τεστ. Το ποσοστό των ανθρώπων που διαγιγνώσκονται θετικοί εξακολουθεί να αυξάνεται και έφτασε στο 5,4% την εβδομάδα 1-7 Σεπτεμβρίου.

Σε μονάδες εντατικής θεραπείας εισήχθησαν άλλοι 54 άνθρωποι, ανεβάζοντας το σύνολο των νοσηλευομένων σε κρίσιμη κατάσταση στους 615.

Οι θάνατοι από την Covid-19 αυξήθηκαν κατά 19 και τα θύματα ανέρχονται πλέον σε 30.813. Από αυτούς, οι 20.338 πέθαναν σε νοσοκομεία και οι υπόλοιποι σε γηροκομεία και άλλα προνοιακά ιδρύματα.

Στην Τσεχία καταγράφηκαν την Πέμπτη, 1.382 νέα κρούσματα, η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση που έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Πλέον ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Τσεχία ανέρχεται σε 32.413 και οι θάνατοι φτάνουν τους 448.

Η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ότι θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, όμως μέχρι στιγμής έχει αποφύγει να επαναφέρει περιορισμούς που θα πλήξουν την οικονομική δραστηριότητα.

Εξάλλου, η Πράγα τονίζει ότι ο αριθμός των νοσηλειών, που χθες ανερχόταν σε 249, είναι πολύ χαμηλότερος από αυτόν που είχε καταγραφεί την άνοιξη, ενώ ο ημερήσιος αριθμός θανάτων κυμαίνεται μεταξύ 0 και 4.

Ωστόσο, επικριτές της κυβέρνησης σημειώνουν ότι η άνοδος στον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων –όταν την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφονταν ημερησίως κατά μέσο όρο 796 νέες μολύνσεις covid-19 και την αμέσως προηγούμενη 483– θα φανεί στις εισαγωγές στα νοσοκομεία αργότερα, με δεδομένο τον χρόνο επώασης του ιού και το ενδεχόμενο αύξησης των σοβαρών περιστατικών.

Στο μεταξύ, η αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα ώθησε τις αρχές στη Γερμανία να ανακοινώσουν την Τετάρτη ότι θα ζητούν από όσους ταξιδιώτες εισέρχονται στη χώρα από την Τσεχία να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ covid-19 ή να παραμένουν σε καραντίνα δύο εβδομάδες.

Και η Ουκρανία κατέγραψε αριθμό ρεκόρ 3.144 νέων κρουσμάτων το 24ωρο που πέρασε, ανακοίνωσε σήμερα το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας της χώρας, σημειώνοντας ότι ο αριθμός αυτός ξεπερνά το προηγούμενο ρεκόρ των 2.836 κρουσμάτων που είχε καταγράψει η χώρα στις 5 Σεπτεμβρίου.

Το συμβούλιο πρόσθεσε στην ανακοίνωσή του ότι με τα νέα κρούσματα ανήλθε σε 148.756 ο συνολικός αριθμός τους στη χώρα, στην οποία συνολικά 3.076 ασθενείς έχουν υποκύψει.

Στη Γερμανία, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε το τελευταίο 24ωρο, κατά 1.484 κρούσματα, στα 256.850, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία από το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI). Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά έναν, στους 9.342.

Λουκέτο σε δημοτικό σχολείο με το πρώτο κουδούνι στην Ισπανία

Στη Χώρα των Βάσκων, οι αρχές έκλεισαν ένα δημοτικό σχολείο, καθώς αρκετοί δάσκαλοι διαγνώστηκαν με την Covid-19, το πρώτο σχολείο που αναστέλλει εντελώς τη λειτουργία του κατά την πρώτη εβδομάδα του ανοίγματος των σχολικών αιθουσών στην Ισπανία.

Μαθητές έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στα σχολεία μετά από ένα εξάμηνο διακοπής της λειτουργίας τους, προκαλώντας αισθήματα ανακούφισης, αλλά και ανησυχίες για επιπλέον μολύνσεις σε μια χώρα που έχει ήδη τα περισσότερα κρούσματα στη Δυτική Ευρώπη.

Η κυβέρνηση έχει επικριθεί από συνδικάτα δασκάλων και ομάδες γονέων για κατάρτιση την τελευταία στιγμή, των σχεδίων υγείας και ασφάλειας, αλλά η υπουργός Παιδείας Ιζαμπέλ Θελαά τόνισε ότι το άνοιγμα των σχολείων πηγαίνει πολύ καλά, με κρούσματα να εντοπίζονται σε λίγα σχολεία.

«Έχουμε 28.600 σχολεία… και μέχρι χθες είχαμε κρούσματα σε 53», είπε την Πέμπτη στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TVE. «Αυτό σημαίνει ότι οι διευθύνσεις των σχολείων και το διοικητικό προσωπικό κάνει μια θεαματική δουλειά».

Μαθητές ελάχιστων σχολικών τάξεων στάλθηκαν στο σπίτι και λίγοι δάσκαλοι τέθηκαν σε καραντίνα μέσα στην εβδομάδα, αλλά το δημοτικό σχολείο στην πόλη Χαλντιμπάρ στη Χώρα των Βάσκων έκλεισε εντελώς.

AP Photo/Bernat Armangue

Εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει πόσοι καθηγητές διαγνώστηκαν με τον ιό ή για πόσο καιρό αναμένεται το σχολείο να παραμείνει κλειστό. Όλο το προσωπικό θα εξεταστεί.

Η Ισπανία κατέγραψε 4.137 νέες λοιμώξεις από την Τετάρτη έως την Πέμπτη, με τις συνολικές μολύνσεις, από την αρχή της πανδημίας στη χώρα, να φτάνουν τις 554.143, αλλά συνέχιζεται η πτώση των ημερήσιων κρουσμάτων από τις 10.000 που καταγράφηκαν στις 4 Σεπτεμβρίου. Αναφέρθηκαν 13 θάνατοι, με το συνολικό αριθμό αυτών να ανέρχεται σε 29.699.

«Τις τελευταίες ημέρες φαίνεται να υπάρχει μια επιβράδυνση και θα μπορούσαμε ακόμη και να δούμε μια σταθεροποίηση», δήλωσε ο επικεφαλής έκτακτης ανάγκης στον τομέα της υγείας, Φερνάντο Σιμόν σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων πέφτει στις μισές επαρχίες της Ισπανίας.

Χθες Πέμπτη, τοπικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι ακόμη δύο πόλεις θα τεθούν σε lockdown λόγω υψηλών επιπέδων μετάδοσης: η Χουμίγια στη νότια περιοχή της Μούρθια και η Ανδόρα στην περιοχή της Αραγονίας.

Οι γιατροί στη Μαδρίτη έχουν εξαγγείλει επ’ αόριστον απεργία από τις 28 Σεπτεμβρίου, αν και οι βασικές υπηρεσίες θα παραμείνουν ανοιχτές. «Η έλλειψη οικονομικών πόρων και η επιδείνωση της κατάστασης λόγω της πανδημίας» οδήγησαν τους γιατρούς πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε ‘’ένα απαράδεκτο όριο’’ που δεν επηρεάζει μόνο τους επαγγελματίες στον τομέα υγείας αλλά και τους ασθενείς τους», ανέφερε η ένωση ιατρών Amyts.

Σε καραντίνα η πρωθυπουργός της Φινλανδίας μετά από ηλεκτρονική ιχνηλάτιση επαφών

Για Covid-19 θα εξεταστεί η Σάνα Μάριν, αφού πιθανώς εκτέθηκε στον ιό όπως εντοπίστηκε από την κυβερνητική ηλεκτρονική εφαρμογή ιχνηλάτησης επαφών, ανακοίνωσε χθες το υπουργικό συμβούλιο.

Η 34χρονη Φινλανδή πρωθυπουργός «είναι ασυμπτωματική και αισθάνεται καλά», ανέφερε η ανακοίνωση.
Τον περασμένο Αύγουστο, η Σάνα Μάριν είχε εξεταστεί και πάλι για Covid-19, καθώς παρουσίαζε ήπια συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού, ωστόσο διαγνώστηκε αρνητική.

Η Φινλανδία εγκαινίασε την 1η Σεπτεμβρίου την εφαρμογή ιχνηλάτησης για τον νέο κορονοϊό, επιτρέποντας στους χρήστες έξυπνων τηλεφώνων (smartphone) να λαμβάνουν ειδοποίηση όταν έρχονται σε στενή επαφή με κάποιον που έχει διαγνωστεί με τον ιό.

Η εφαρμογή χρησιμοποιείται ευρέως στη σκανδιναβική χώρα: έχει εγκατασταθεί σε περίπου 1,8 εκατομμύρια κινητά, σε μια χώρα 5,5 εκατομμύρια κατοίκων.

Κρατώντας αποστάσεις, η Μάριν συναντήθηκε χθες με Ευρωπαίους ομολόγους της, και έπειτα με μέλη του υπουργικού συμβουλίου της, με αντικείμενο μια πιθανή χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών στη χώρα.

Το σκανδιναβικό έθνος, σχετικά ανεπηρέαστο από την πανδημία Covid-19, επέβαλε περιορισμούς σε ταξιδιωτικές μετακινήσεις από τις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα μέσα Αυγούστου, περηφανευόμενο ότι έχει επιβάλει την «αυστηρότερη συνοριακή πολιτική» στην ΕΕ.

Επί του παρόντος, οι αρχές επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε ταξιδιώτες από χώρες που καταγράφουν τουλάχιστον 10 νέα κρούσματα της Covid-19 ανά 100.000 κατοίκους, τις τελευταίες 14 ημέρες.

Μια χαλάρωση των μέτρων θα αύξανε έτσι το όριο σε 25 νέες μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους, αριθμός που ευθυγραμμίζεται με τις πολιτικές περιορισμού που έχουν θεσπιστεί από άλλες χώρες της Ε.Ε.

Η κυβέρνηση δέχθηκε πιέσεις για την ελάφρυνση των ταξιδιωτικών περιορισμών για την ανακούφιση των επιχειρήσεων στη Λαπωνία, μια περιοχή στο βόρειο τμήμα της χώρας που εξαρτάται κυρίως από τον τουρισμό το χειμώνα.

 

Μόλις 100 – 150 παιδιά από τη Μόρια, ανακοίνωσε ότι θα δεχτεί το Βερολίνο

Το Ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών και ο Χορστ Ζεεχόφερ αρνούνται να δώσουν την ευκαιρία σε γερμανικούς δήμους να δεχθούν τους εκτοπισμένους από τη Λέσβο. 10 δήμοι αποφάσισαν να αυξήσουν κι άλλο τις πιέσεις.

Σε ανοικτή επιστολή τους προς την Άνγκελα Μέρκελ και τον Ζεεχόφερ, οι αρχές σε 10 μεγάλους δήμους της Γερμανίας δηλώνουν την επιθυμία τους να φιλοξενήσουν πρόσφυγες και μετανάστες από την ισοπεδωμένη Μόρια, κάνοντας έκκληση να τους δοθεί η σχετική άδεια.

Στην επιστολή που υπογράφουν οι δήμοι Bielefeld, Dusseldorf, FreiburgIn, Goettingen, Hanover, Cologne, Krefeld, Oldenburg, Potsdam και Gießen, οι τοπικές αρχές επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά την ετοιμότητά τους «να συνεισφέρουν στην επίλυση της ανθρωπιστικής κρίσης, προσφέροντας ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης σε αυτούς που αναζητούν προστασία στην Ευρώπη […] »

Ωστόσο, το υπουργείο Εσωτερικών και ο Χριστιανοκοινωνιστής υπουργός αρνούνται μέχρι τώρα να δεχθούν πρόσφυγες από την Ελλάδα, ζητώντας κοινή ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα, παρά την αύξηση των πολιτικών πιέσεων από όλη τη χώρα.

Οι κυβερνητικοί εταίροι της Μέρκελ, οι Σοσιαλδημοκράτες, κατηγορούν τον Ζεεχόφερ για παρεμποδιστική τακτική. Η Μέρκελ, μαζί με τη Γαλλία, ανακοίνωσαν ότι θα δεχθούν ανήλικους πρόσφυγες από τη Μόρια, περίπου 400 ασυνόδευτα παιδιά, σταγόνα στον ωκεανό όμως, την ώρα που το σύνολο των άστεγων πλέον προσφύγων πλησιάζει τις 13.000.

Στην επιστολή τους οι δήμαρχοι δηλώνουν «συγκλονισμένοι με το γεγονός ότι παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει καταφέρει να προλάβει την επιδείνωση των απάνθρωπων συνθηκών στη Μόρια και στους καταυλισμούς που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης… Επιτρέψτε μας να δώσουμε πίσω στους ανθρώπους της Μόριας την αξιοπρέπεια που τους στέρησαν», καταλήγει η επιστολή.

Ως απάντηση στις έντονες πιέσεις και την κριτική που δέχεται το Βερολίνο για την προκλητική αδιαφορία που επιδεικνύει, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε σήμερα πως 10 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα υποδεχθούν περίπου 400! ασυνόδευτους ανήλικους μετανάστες που απομακρύνθηκαν από τη Λέσβο μετά την πυρκαγιά στον καταυλισμό της Μόριας.

«Οι επαφές μας με τις χώρες μέλη της Ε.Ε. οδήγησαν στο να συμμετάσχουν 10 χώρες μέλη στη μεταφορά» αυτών των 400 ανηλίκων, δήλωσε ο Χορστ Ζεεχόφερ από το Βερολίνο, επισημαίνοντας ότι η Γερμανία και η Γαλλία θα αναλάβουν καθεμιά από 100 έως 150 απ’ αυτά τα παιδιά.