ΟΗΕ: Ο φετινός Ιούλιος είναι “ο θερμότερος μήνας που έχει καταγραφεί ποτέ” — Εντοπίστηκε εμπρηστικός μηχανισμός στον Υμηττό — Παράσταση διαμαρτυρίας της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων στο Υπουργείο Παιδείας

Εμπρηστικός μηχανισμός εντοπίστηκε στον Υμηττό και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αγίας Μαύρας που βρίσκεται προς την πλευρά της Ηλιούπολης.

Όπως μετέδωσε το Open, εντοπίστηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης με τις Πυροσβεστικές Δυνάμεις να κάνουν επόπτευση του χώρου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και δυνάμεις της έκαναν έρευνες με φακούς στο βουνό καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας με φακούς χωρίς να εντοπίσουν κάτι άλλο.

Την προανάκριση ανέλαβε η πυροσβεστική υπηρεσία.

 

Παράσταση διαμαρτυρίας της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων στο Υπουργείο Παιδείας

Η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 28 Ιουλίου στις 09.00 π.μ., ενάντια στην «απαράδεκτη και άδικη Υ/Α 20923/Δ2/2021 σχετικά με την προαγωγή των μαθητών του γυμνασίου των Μουσικών σχολείων», η οποία «σε αντίθεση με τους μαθητές των άλλων σχολείων στερεί το δικαίωμα προαγωγής τους στη δευτεροβάθμια με τον γενικό μέσο όρο και παράλληλα το δικαίωμα τους να επανεξεταστούν τον Σεπτέμβρη καταστρατηγώντας τη Συνταγματική έννοια της ισονομίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων:

«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

ΜΟΥΣΙΚΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Προς

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Κοιν/ση:

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
ΑΣΓΜΕ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΜΜΕ
ΘΕΜΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας εξακολουθεί να κωφεύει απέναντι στη διαμαρτυρία συλλόγων γονέων για την απαράδεκτη και άδικη Υ/Α 20923/Δ2/2021 σχετικά με την προαγωγή των μαθητών του γυμνασίου των Μουσικών σχολείων. Σε αντίθεση με τους μαθητές των άλλων σχολείων στερεί το δικαίωμα προαγωγής τους στη δευτεροβάθμια με τον γενικό μέσο όρο και παράλληλα το δικαίωμα τους να επανεξεταστούν τον Σεπτέμβρη καταστρατηγώντας τη Συνταγματική έννοια της ισονομίας.

Η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων έγκαιρα ανέδειξε το ζήτημα στο Υπουργείο Παιδείας με επιστολή στις 5/6/23, ώστε να μεριμνήσει και να μην βρεθούν δεκάδες μαθητές στη δυσάρεστη θέση να αποχωρήσουν από το μουσικό τους σχολείο και να υπομείνουν αυτήν την αδικαιολόγητη διάκριση που το μόνο που πετυχαίνει είναι να ματαιώσει τα όνειρά τους και να δημιουργεί διακρίσεις στον μαθητικό πληθυσμό.

Στην ίδια λογική το Υπουργείο Παιδείας αδιαφορεί επιδεικτικά στην επιστολή που αποστείλαμε ως Πανελλήνια Ένωση την 29/06/2023, ζητώντας να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την πρόσληψη καθηγητών χορού, κινηματογράφου και εμπειροτεχνών μουσικών . Επιπρόσθετα αναδείξαμε το ζήτημα αποστέλλοντας το αίτημά μας και στις κοινοβουλευτικές ομάδες, με το ΚΚΕ να καταθέτει αναφορά την 21/07/2023. Έως σήμερα ουδεμία απάντηση έχουμε λάβει γεγονός που ενισχύει την αγωνία μας για το αν τα παιδιά μας με το πρώτο κουδούνι θα είναι σε θέση να διδαχτούν το αντικείμενο που αγαπούν .

Απαιτούμε

Την άμεση κατάργηση της Υπουργικής Απόφασης 20923/Δ2/2021 και την επιστροφή των μαθητών πίσω στα μουσικά σχολεία τους με τις διαδικασίες που ισχύουν για όλα τα υπόλοιπα σχολεία .
Την άμεση εκκίνηση όλων των απαραίτητων διαδικασιών ώστε οι καθηγητές των κατευθύνσεων χορού, κινηματογράφου στα Καλλιτεχνικά σχολεία και εμπειροτεχνών μουσικών στα Μουσικά σχολεία, να βρίσκονται στη θέση τους με το πρώτο κουδούνι της νέας χρονιάς.

Καλούμε όλους τους γονείς σε παράσταση διαμαρτυρίας στο

Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 28 Ιουλίου στις 09.00 π.μ.».

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*