Ξεράθηκε το “πούσι” στην Ομόνοια! Φιάσκο νούμερο 2 στην Αθήνα (vid) – “Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε” Κοντοζαμάνη για την επιλογή συγκεκριμένου εργαστηρίου για τα τεστ

Μετά τον «Μεγάλο Περίπατο», ξεραίνεται και το χορτάρι στην πλατεια της Ομόνοιας, μόλις λίγους μήνες μετά τα επίσημα εγκαίνια, που πραγματοποιήθηκαν με κάμερες και πλήθος κόσμου από τον Κώστα Μπακογιάννη, παρά τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Το…”πούσι” στην Ομόνοια, μετά από αυτό στις Μυκήνες που ήταν το μόνο που κάηκε σύμφωνα με την υπουργό Πολιτισμού, ξεράθηκε γιατί λέει έπιασε κάμπιες…

Για αυτό και τις τελευταίες 4 μέρες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΟΡΕΝ, έχει ξεραθεί ένα μεγάλο κομμάτι του αλλά όλα οκ γιατί ο δήμος τώρα πήγε και ψέκασε και σε μερικές ημέρες οι άτιμες κάμπιες που δεν σεβάστηκαν το γκαζόν που τοποθετήθηκε επί δημαρχίας Μπακογιάννη θα αποτελούν παρελθόν…

 

“Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε” από Κοντοζαμάνη για την επιλογή συγκεκριμένου εργαστηρίου για τα τεστ: Όταν υπάρχει πρόβλημα πάμε σε ιδιωτικά…

Μια «δύσκολη» –για τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη– ερώτηση τέθηκε από την «Εφ.Συν.» κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Η ερώτηση αφορούσε την απευθείας επιλεκτική ανάθεση των τεστ της πανδημίας σε ιδιωτικό διαγνωστικό όμιλο. Ο υφυπουργός απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας και αρκέστηκε μεταξύ άλλων να αναφέρει πως «στο εν λόγω εργαστήριο δίναμε και πριν δείγματα προκειμένου να γίνει μοριακός έλεγχος», προσθέτοντας πως «όταν υπάρχει πρόβλημα πάμε σε ιδιωτικά εργαστήρια».

Μάλιστα, ο υφυπουργός, προσπαθώντας να αναφερθεί σε σημεία που υπερτερεί ο ιδιωτικός τομέας, δήλωσε πως όσα ιδιωτικά εργαστήρια συνεργάζονται με το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι υποχρεωμένα να ακολουθούν τη μέθοδο της δεξαμενοποίησης, το γνωστό pooling, προκειμένου –όπως είπε– να ελαχιστοποιηθεί το κόστος διεξαγωγής του ελέγχου.

Ωστόσο, βιοπαθολόγοι έχουν ήδη εκφράσει τη διαφωνία τους με τη μέθοδο pooling. Συγκεκριμένα, με σχετική επιστολή της, η Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής Βιοπαθολογίας / Εργαστηριακής Ιατρικής (EEIBEI) προς τον υπουργό και τον υφυπουργό Υγείας (Β. Κικίλια και Β. Κοντοζαμάνη, αντίστοιχα), τονίζουν πως «ως καθ’ ύλην αρμόδιοι σαν ιατροί βιοπαθολόγοι, σας εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας στην εφαρμογή pooling ως μη επιστημονικά αποδεκτής, η οποία πολλές φορές μπορεί να αποβεί και επισφαλής στην ανίχνευση ενός θετικού δείγματος».

Όσο για το γιατί δεν προχώρησε η κυβέρνηση στην επίταξη των ιδιωτικών τεστ –όπως είχε δεσμευτεί ο ίδιος ο κ. Κοντοζαμάνης και η οποία είχε προβλεφθεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου–, ο υφυπουργός είπε σήμερα ότι «δεν υπάρχει λόγος να επιτάξουμε τα ιδιωτικά εργαστήρια και στην επίταξη η νομοθεσία προβλέπει ότι τα πληρώνεις».