Ξεκινούν οι αναστολές εργασίας για τους ανεμβολίαστους – Φωτιά σε δύσβατο σημείο στην Κερατέα-Εκκένωση οικισμού

Η εφαρμογή του μέτρου για τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους από σήμερα ενώ μέχρι την Πέμπτη, 19 Αυγούστου, θα μπορούν οι εργαζόμενοι που έχουν τα δικαιολογητικά, να καταθέσουν τις ενστάσεις τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το 75% όλων των εργαζομένων σε μονάδες (δημόσιες, ιδιωτικές και εκκλησιαστικές) είναι εμβολιασμένοι δήλωσε (OPEN TV) η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμου αφορά στους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ. Για τους υγειονομικους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για τους οποίους η υποχρεωτικότητα επιβάλλεται από την 1η Σεπτεμβρίου.

Στο Βόλο, το μέτρο τέθηκε σε εφαρμογή και σύμφωνα με την ΕΡΤ δέκα εργαζόμενοι στο Γηροκομείο τέθηκαν σε επ’ απόριστον αναστολή.

Οι κυρώσεις

Δημόσιος Τομέας:

Για τον εργαζόμενο : ειδικό διοικητικό μέτρο αναστολής καθηκόντων (μη καταβολή αποδοχών) με απόφαση του επικεφαλής του Φορέα. Άρση αναστολής μετά την πάροδο 14 ημερών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Ιδιωτικός Τομέας:

Για τον εργαζόμενο: Ο εργοδότης υποχρεούται να μην κάνει δεκτή την παροχή της εργασίας του εργαζομένου και απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής αποδοχών για το χρονικό διάστημα μη παροχής εργασίας.

Για τον εργοδότη: Στον εργοδότη που απασχολεί προσωπικό κατά παράβαση των οικείων διατάξεων επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο α) 10.000 € για κάθε παράβαση και έως 50.000€ και β) σε περίπτωση υποτροπής που διαπιστώνεται σε επανέλεγχο 20.000€ για κάθε παράβαση και έως 200.000€.

 

Φωτιά τώρα στον Δήμο Λαυρεωτικής – Κοντά σε σπίτια στην Κερατέα

Φωτιά ξέσπασε στον Δήμο Λαυρεωτικής – Καταγγελία για εμπρησμό από τον Δήμαρχο

Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Μαρκάτι στην Κερατέα στον Δήμο Λαυρεωτικής. Κινητοποιήθηκαν από την Πυροσβεστική επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα.

Όπως μετέδωσε το OPEN TV και ο δημοσιογράφος Γιάννης Ζιάκας, η πυρκαγιά πλησιάζει τα πρώτα σπίτια στην Κερατέα, ενώ οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί και μέσω στροβιλισμού ανεβαίνουν τα μποφόρ.

Η φωτιά έχει αλλάξει κατ’ επανάληψη κατεύθυνση λόγω του αέρα. Γα την κατάσβεση της πυρκαγιάς 38 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα και από αέρος 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Δήμαρχος Λαυρεωτικής: Ήταν εμπρησμός

Μιλώντας στο OPEN TV ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς μίλησε για εμπρησμό. Όπως είπε η φωτιά ξεκίνησε από κάδο σκουπιδιών και επικαλέστηκε μαρτυρία κατά την οποία τη φωτιά έβαλε κάποιος κινούμενος με αυτοκίνητο.