Ν. Κακλαμάνης: «Τα νεοφιλελεύθερα παπαγαλάκια ελπίζω να μην ξαναπιάσουν στην πένα τους το δημόσιο σύστημα υγείας» – Κοροναϊός: Τι να κάνουμε με τα ρούχα και τα παπούτσια

Ν. Κακλαμάνης: «Τα νεοφιλελεύθερα παπαγαλάκια ελπίζω να μην ξαναπιάσουν στην πένα τους το δημόσιο σύστημα υγείας»

Ο Νικήτας Κακλαμάνης, αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ, σχολίασε στη διάρκεια της εκπομπής της ΕΡΤ1 “Δέκα” τα όσα λέγονταν για το Σύστημα Υγείας και είπε χαρακτηριστικά:

“Όλοι αυτοί, τα νεοφιλελεύθερα “παπαγαλάκια” που έγραφαν τόσα χρόνια σχετικά με το  Δημόσιο σύστημα Υγείας, ελπίζω όταν θα ξεπεραστεί αυτή η κρίση να μην ξαναπιάσουν τη πένα τους για να γράψουν τα ίδια. Αν δεν υπήρχε το Εθνικό  Σύστημα Υγείας , με τα προβλήματα του, αλλά με τους ήρωες γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζόμενους , δεν ξέρω αν θα μιλάγαμε σήμερα”.

Ο κ. Κακλαμάνης στάθηκε και στην απόφαση του Πρωθυπουργού για τις συναθροίσεις στις Εκκλησίες: “Προσυπογράφω από την αρχή μέχρι το τέλος τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το θέμα της Εκκλησίας. Δεν είναι ώρα για να παίζουμε. Η Εκκλησία πρέπει να προσαρμοστεί στις επιταγές της επιστήμης”.

Για τον κορωνοϊό και την κατάσταση στη χώρα μας, επισήμανε:” Σας μιλάω ως γιατρός. Πολύ σημαντικό, στα μέτρα υγιεινής, είναι ο καθημερινός αερισμός των διαμερισμάτων μας, ειδικά τώρα που μένουμε μέσα.  Δεν χρειάζεται εφησυχασμός, χρειάζεται αυτοπειθαρχία στα μέτρα που έχουν ληφθεί. Αν το κάνουμε, το βήμα μεγαλύτερης αυστηριοποίησης των μέτρων δε θα χρειαστεί.  Το αποτέλεσμα των μέτρων που πάρθηκαν το Σάββατο θα φανεί μετά από 15 ημέρες. Αυτή την εβδομάδα και την επόμενη θα δούμε ότι έχει συμβεί μέχρι το Σάββατο”

 

Κοροναϊός: Τι να κάνουμε με τα ρούχα και τα παπούτσια

κοροναϊός κορονοϊός

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας έδωσε ένα οδηγό με 14 προτάσεις. Μία από αυτές είναι εξόχως σημαντική την ξεχωρίσαμε και την παρουσιάζουμε μόνη γιατί αφορά στο τι πρέπει να κάνουμε με ρούχα και παπούτσια όταν επιστρέφουμε στο σπίτι ύστερα από κάποια έξοδο. Ας ακολουθήσουμε πιστά την οδηγία για να αφήσουμε τον κοροναϊό έξω από το σπίτι.

Πιο συγκεκριμένα ο ΙΣΑ συμβουλεύει:

Γυρίζοντας σπίτι απολυμαίνουμε τα χέρια μας πριν μπούμε με απολυμαντικό χαρτομάντιλο ή υγρό απολυμαντικό. Βγάζουμε τα παπούτσια και τα εξώρουχα και τα βάζουμε στο μπαλκόνι να αερισθούν, πλένουμε τα χέρια μας και το πρόσωπο και αλλάζουμε εσώρουχα. Τα ρούχα αφήνονται να αερισθούν για μισή τουλάχιστον ώρα. Η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνεται σε κάθε πολύωρη έξοδο από το σπίτι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*