Ν. Ηλιόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει αύριο κυβερνητικές ευθύνες – Σε απεργία πείνας ο Κ. Σακκάς: Καταγγέλλει απάνθρωπες συνθήκες και βίαιη απομάκρυνσή του από τις σπουδές του

Δριμύ ‘κατηγορώ’ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της πανδημίας εξαπολύει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα πως “ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει αύριο κυβερνητικές ευθύνες“.

Ειδικότερα, μιλώντας στην εφημερίδα Documento επισημαίνει ότι “όλες οι προτάσεις που έχουμε καταθέσει αυτήν τη στιγμή και για τη δημόσια υγεία και για τα μέσα μεταφοράς και για την οικονομική στήριξη είναι άμεσα εφαρμόσιμες”. Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι όσα μέτρα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ “είναι απόλυτα κοστολογημένα και ρεαλιστικά”.

Αυτήν τη στιγμή που μιλάμε υπάρχει η δυνατότητα για άμεσες δημόσιες δαπάνες της τάξεως των 15 δισ. ευρώ Το να μην κάνεις αυτές τις δαπάνες είναι έγκλημα απέναντι στην κοινωνία“, σημειώνει ο Ν. Ηλιόπουλος, εξαπολύοντας μύδρους προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που “δεν πήρε ποτέ σοβαρά την πανδημία”.

Τι προετοιμασία κάναμε μέχρι τώρα, τι προετοιμασία κάναμε στα ΜΜΜ, τι προετοιμασία κάνουμε στα σχολεία; Η κυβέρνηση υποτίμησε ειδικά το δεύτερο κύμα. Παρέμεινε μία κυβέρνηση που αυτοθαυμάζονταν πόσο καλά τα πήγαμε στην πρώτη πανδημία. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση δεν πιστεύει στη δημόσια παρέμβαση. Μετατρέπει την πανδημία σε ευκαιρία να φέρει μία επιθετική ατζέντα που ούτως ή άλλως ήθελε να  φέρει“, δηλώνει χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων ο Ν. Ηλιόπουλος σχολιάζει και την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για τις τράπεζες, τονίζοντας ότι η ΝΔ εφαρμόζει “την κλασσική συνταγή της κοινωνικοποίησης της ζημιάς και τις ιδιωτικοποιήσεις των κερδών”. Τέλος, σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, επαναλαμβάνει: “Ο διάλογος με την Τουρκία θέλει δύο πράγματα: πρώτον θετική ευρώ-τουρκική ατζέντα και δεύτερον κυρώσεις στο τραπέζι. Όμως ήδη από τον Δεκέμβρη του 2019, σε συζήτηση στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ρητώς δηλώσει ότι ‘δεν είναι στη στρατηγική μας οι κυρώσεις’”.

Αναλυτικά η σ συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου, στην εφημερίδα Documento (Δημήτρης Χατζηνικόλας):

Να ξεκινήσουμε κάπως ανάποδα, από τον Δήμο της Αθήνας βρεθήκατε στο κέντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις;

Είναι ιδιαίτερα δύσκολο πρώτα από όλα γιατί έχεις μία μεγάλη ευθύνη, καλείσαι να εκπροσωπήσεις μία πολιτική δύναμη την οποία στήριξη του 32% του ελληνικού λαού σε πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες και σε ένα πολύ εχθρικό περιβάλλον. Ειδικά από τα Media τα οποία πολλές φορές δεν τηρούν τους απλούς κανόνες του «παιχνιδιού. Για μένα πάντως το βασικό ήταν ότι ήθελα να υπάρχει ένα σχήμα το οποίο μου δίνει τη δυνατότητα να μπορώ να παραμένω και στη θέση μου στην Δημοτική Κίνηση στο δήμο Αθηναίων.

Πάμε και στα βαθιά, η Κυβέρνηση αντί για γιατρούς, νοσηλευτές, ΜΕΘ, δασκάλους και οδηγούς λεωφορείων προσλαμβάνει συνοριοφύλακες, φύλακες στα ΑΕΙ και δίνει χρήματα στα ΜΜΕ. Πρόκειται για επιλογή με ιδεολογικά – χρησιμοθηρικά κίνητρα ή για υποεκτίμηση της κρισιμότητας των στιγμών;

Σε ένα βαθμό και τα δύο. Η κυβέρνηση δεν πήρε ποτέ σοβαρά την Πανδημία. Ο κ. Μητσοτάκης επικοινωνιακά έχει μιλήσει για «πόλεμο». Αν αυτό ισχύει, που εγώ λέω ότι ισχύει, προκύπτει το ερώτημα τι προετοιμασία κάναμε μέχρι τώρα, τι προετοιμασία κάναμε στα ΜΜΜ, τι προετοιμασία κάνουμε στα σχολεία; Άρα η κυβέρνηση υποτίμησε ειδικά το δεύτερο κύμα. Παρέμεινε μία κυβέρνηση που αυτοθαυμάζονταν πόσο καλά τα πήγαμε στην πρώτη πανδημία. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση δεν πιστεύει στη δημόσια παρέμβαση. Μετατρέπει την πανδημία σε ευκαιρία να φέρει μία επιθετική ατζέντα που ούτως ή άλλως ήθελε να φέρει.

Ποιο μπορεί να είναι το κέρδος της κυβέρνησης από μία κατάρρευση της οικονομίας; Δεν θα προκαλέσει αυτό πολιτικές εξελίξεις;

Να ξεκαθαρίσω κάτι καταρχάς γιατί ακούγονται διάφορα αυτές τις μέρες, ο ΣΥΡΙΖΑ σε καμία περίπτωση δεν ποντάρει στο να καταρρεύσει το ΕΣΥ ή να καταρρεύσει η οικονομία. Έχουμε απέναντί μας μία αντικοινωνική, βαθιά νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση και σε αυτή θα συνεχίσουμε να κάνουμε κριτική. Αλλά πραγματικά με τη στάση μας προσπαθούμε να υπερασπιστούμε την κοινωνία. Η άποψή μου είναι ότι θα υπάρξουν σύντομα πολιτικές εξελίξεις. Βρισκόμαστε σε μία περίοδο που οι μεγάλες κοινωνικές ανακατατάξεις θα γεννήσουν και πολιτικές εξελίξεις.

Τα μέτρα που προτείνετε είναι κοστολογημένα γιατί η κυβέρνησή σας κατηγορεί ότι έχετε «λεφτόδεντρο»;

Πρώτον είναι απόλυτα κοστολογημένα. Δεύτερον όσα λέμε και προτείνουμε τα λέει και η Ε.Ε., τα λέει η κα. Λαγκάρντ, τα λέει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δηλαδή παράγοντες οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα ήταν πολύ «σφιχτοί» στα δημόσια οικονομικά.
Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι απόλυτα κοστολογημένο, είναι και ρεαλιστικό αφού αυτήν τη στιγμή που μιλάμε υπάρχει η δυνατότητα για άμεσες δημόσιες δαπάνες της τάξεως των 15 δις. Το να μην κάνεις αυτές τις δαπάνες είναι έγκλημα απέναντι στην κοινωνία.

Η κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ πότε θα δοθείς τη δημοσιότητα;

Η επιτροπή προγράμματος έχει σχεδόν ολοκληρώσει το έργο της και μέσα στον επόμενο μήνα θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο για να λάβει το πρόγραμμα την πρώτη έγκριση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες;

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει αύριο κυβερνητικές ευθύνες. Όλες οι προτάσεις που έχει καταθέσει αυτήν τη στιγμή και για τη δημόσια υγεία και για τα μέσα μεταφοράς και για την οικονομική στήριξη είναι άμεσα εφαρμόσιμες.

Στα Ελληνοτουρκικά ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ; Είναι ορθό για παράδειγμα να παραπέμπονται όλα στη Χάγη;

Εμείς δεν λέμε μόνο Χάγη, πρώτα από όλα η στρατηγική μας είναι στρατηγική διαλόγου.

Τι διάλογο όμως να κάνεις με μία χώρα η οποία λέει ότι δεν έχω να συζητήσω τίποτα πέρα από τα δικά μου θέλω;

Διάλογο κάνεις όταν έχεις στρατηγική γιατί με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είδαμε navtex στα 6,5 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο. Γιατί επί ΣΥΡΙΖΑ είχαμε μια πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική, είχαμε συμμαχίες σε διαφορετικά επίπεδα και επιτρέψτε μου εδώ να απευθυνθώ σε ένα καλοπροαίρετο πολίτη και να τον ρωτήσω σήμερα, εν μέσω της ελληνοτουρκικής κρίσης, αν είναι καλύτερο ότι στα βόρεια σύνορά μας έχουμε μία χώρα η οποία είναι σε μία συμμαχική σχέση με την Ελλάδα, η οποία δεν είναι πια στην τουρκική σφαίρα επιρροής;
Ο διάλογος με την Τουρκία θέλει δύο πράγματα: πρώτον θετική ευρώ-τουρκική ατζέντα και δεύτερον οι κυρώσεις στο τραπέζι. Όμως ήδη από τον Δεκέμβρη του 2019, σε συζήτηση στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ρητώς δηλώσει ότι «δεν είναι στη στρατηγική μας οι κυρώσεις».

Τι γίνεται με τις τράπεζες; Κάποιες χαρίζουν δάνεια σε μεγαλόσχημους και την ίδια ώρα δεν πληρώνουν στο κράτος τις υποχρεώσεις τους;

Σήμερα έχουμε ένα τραπεζικό σύστημα όπου τα δύο τρίτα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι αποκλεισμένα με βάση τα τελευταία στοιχεία. Δεν γίνεται να συνεχίζει η Ελλάδα να αποτελεί εξαίρεση σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη ως προς το κομμάτι της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος. Δεν γίνεται δηλαδή ο βασικός μέτοχος που βάζει χρήματα να μην έχει λόγο στη δική του επιχείρηση. Αυτό είναι η κλασσική συνταγή της κοινωνικοποίησης της ζημιάς και τις ιδιωτικοποιήσεις των κερδών. Από τη στιγμή που το δημόσιο βγάζει αυτά τα χρήματα πρέπει να λειτουργεί όπως λειτουργεί σε μία οποιαδήποτε κανονική επιχείρηση ο βασικός μέτοχος άρα πρέπει να έχει το management, πρέπει να έχει το βάρος και την ευθύνη των αποφάσεων και να κατευθύνει αυτόν τον τραπεζικό οργανισμό σε μία ουσιαστική στήριξη της παραγωγικής Ανασυγκρότησης της χώρας. Απαιτείται αλλαγή του νόμου. Είναι πια ζήτημα πολιτικής απόφασης.

 

Σε απεργία πείνας ο Κ. Σακκάς: Καταγγέλλει απάνθρωπες συνθήκες και βίαιη απομάκρυνσή του από τις σπουδές του

Με μια επιστολή που στρέφεται κατά της διευθύντριας φυλακών Κορυδαλλού, Μαρίας Στέφη, καταγγέλλοντας εκδικητική μεταγωγή του σε κελιά με άθλιες συνθήκες και ανεξέλεγκτα κρούσματα κορονοϊού, ο Κώστας Σακκάς ανακοινώνει την έναρξη απεργίας πείνας και δίψας από τις φυλακές Νιγρίτας Σερρών όπου βρίσκεται.

Κατά τα λεγόμενα του Κώστα Σακκά, μέσω επιστολής που έρχεται στο φως από τον πατέρα του, Σπύρο Σακκά, προκύπτει άλλη μια μεταγωγή, όχι μόνο σε βάρος των σπουδών ενός κρατούμενου -υπενθυμίζουμε την παρόμοια περίπτωση του Βασίλη Δημάκη-, αλλά και σε βάρος της υγείας των φυλακισμένων, πράγμα για το οποίο, αν ισχύει, η χώρα θα μπορούσε να πληρώσει βαριά πρόστιμα.

Συγκεκριμένα, ο κρατούμενος κατηγορεί την διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού ότι βρίσκεται σε πόλεμο με τους κρατούμενους και, ως προς τον ίδιο, προχωράει αδικαιολόγητα σε μεταγωγή του στις φυλακές Σερρών, δυο ημέρες από την επίσημη ανακοίνωση πως οι φυλακές της Β. Ελλάδας έχουν δεκάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid, και μετά από ενάμιση μήνα που η ίδια η Κ.Ε.Μ. (κεντρική επιτροπή μεταγωγών), ενέκρινε το αίτημα του Κώστα Σακκά να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού για λόγους σπουδών. Αποτέλεσμα ο Κ. Σακκάς, να βρίσκεται στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών.

Ο Κ. Σακκάς ανακοινώνει πως από τις 9/11 ξεκινάει απεργία πείνας και στις 14/11 θα συνεχίσει με απεργία δίψας.

Παράλληλα, μέσα από την επιστολή έρχονται στο φως άλλη μια καταγγελία για άθλιες συνθήκες στις οποίες υποχρεούνται να διαβιούν κρατούμενοι, με τον Κώστα Σακκά να περιγράφει (για την περίπτωση των Σερρών) «μια φυλακή υπερπλήρη, όπου αρκετοί κρατούμενοι κοιμούνται στο πάτωμα και όπου το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας  δεν έχει νερό!». Τα παραπάνω, ασχέτως της απουσίας μέτρων για τον Covid, αλλά και του γεγονότος πως ο νομός στον οποίο ανήκει η φυλακή δεν διαθέτει ΜΕΘ, ενώ στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά η επιστολή:

«ΕΝΑΡΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΑΚΚΑ

Ακόμα και στον πόλεμο , όταν πέσεις στα χέρια του εχθρού, αφού ανακριθείς  βασανιστείς κ.λ.π., αν δεν σε οδηγήσουν στο εκτελεστικό απόσπασμα και θεωρηθείς όμηρος, ο εχθρός φροντίζει για τη φυσική σου επιβίωση και τη διατήρηση της ζωής σου.  Δεν βασανίζεσαι εσαεί , αφού κάτι τέτοιο θεωρείται προσβολή και έλλειψη σεβασμού ακόμα και για το δίκαιο του πολέμου.

Η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού Μαρία Στέφη, θεωρώντας ότι βρίσκεται σε πόλεμο με τους κρατούμενους , αρνείται να δεχτεί τους όρους αιχμαλωσίας αυτών. Ως άλλος «φυρερίσκος» που διοικεί το δικό του ανεξάρτητο κρατίδιο , αρνείται να σεβαστεί τον σωφρονιστικό κώδικα , ο οποίος ορίζει με ρητό τρόπο πως στον κρατούμενο το μόνο που μπορεί να στερήσει η πολιτεία , είναι η φυσική του ελευθερία και επουδενί η σωματική του ακεραιότητα και η ζωή του.

Στις 7/11 , ακριβώς δυο μέρες από την επίσημη ανακοίνωση πως οι φυλακές της Β. Ελλάδας έχουν δεκάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid , και μετά από ενάμιση μήνα που η ίδια η Κ.Ε.Μ. (κεντρική επιτροπή μεταγωγών), ενέκρινε το αίτημα μου για να μεταχθώ στις φυλακές Κορυδαλλού για λόγους σπουδών, θα απαχθώ ξημερώματα κατόπιν εντολής της ίδιας της διευθύντριας Μαρίας Στέφη , εντελώς αδικαιολόγητα, στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών.

Εν μέσω πανδημίας και την πρώτη κιόλας  μέρα της έναρξης του καθολικού lock down,η  κυρία  αυτή διατάσει τη μεταγωγή μου από μια φυλακή που δεν έχει κρούσματα Covid , σε μια άλλη που είναι βέβαιο πως έχει κρούσματα (υπάρχει πλήθος κρατουμένων με συμπτώματα , χωρίς ωστόσο να διενεργούνται τα σχετικά τεστ). Σε μια φυλακή υπερπλήρη , όπου αρκετοί κρατούμενοι κοιμούνται στο πάτωμα και όπου το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας  δεν έχει νερό…!) Σε ένα κατάστημα κράτησης που ο νομός στον οποίο ανήκει δεν διαθέτει ΜΕΘ, ενώ  στη Θεσσαλονίκη, ως γνωστόν, οι ΜΕΘ είναι πλήρεις.

Αλλά η εγκληματική ανευθυνότητα της διευθύντριας Μαρίας Στέφη , που βρίσκεται   σε ένα τόσο κρίσιμο πόστο στη συγκεκριμένη περίοδο , δεν αποτελεί εξαίρεση, αλλά βασικό χαρακτηριστικό του τρόπου που λειτουργεί. Λίγες μέρες πριν και συγκεκριμένα στις 2/11, πάλι ύστερα από εντολή της εν λόγω  διευθύντριας, πραγματοποιείται αιφνιδιαστική έρευνα στο κελί μου . Αντιλαμβάνεται ο καθένας τι σημαίνει , σε μια περίοδο σαν αυτή που διανύουμε , που η πολιτεία μας ζητά να κρατάμε αποστάσεις , να αποφεύγουμε τις περιττές μετακινήσεις και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη μετάδοση του ιού στους κλειστούς χώρους που συνωστίζονται μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες όπως είναι οι φυλακές, το να δίνεται εντολή να μπαίνουν μια ντουζίνα άνθρωποι σε ένα κελί 5 τ.μ. , προκειμένου να διενεργήσουν έρευνα και μάλιστα χωρίς να έχει υπάρξει η παραμικρή αφορμή που να τη δικαιολογεί, είναι κάτι παραπάνω από ανεύθυνο. Είναι εγκληματικό.

Ωστόσο παρότι δεν ευόδωσε η έρευνα που έγινε στο κελί μου , η εν λόγω κυρία δεν πτοήθηκε και εντελώς ετσιθελικά , παρόλο που δε βρήκε το «πάτημα»  που έψαχνε , απτόητη προώθησε τον ανεύθυνο και εγκληματικό σχεδιασμό της και διάταξε τη μεταγωγή μου. Με λίγα λόγια αφού δεν μπόρεσε να  κάνει αυτό που σχεδίαζε με τη σχετική νομιμότητα , το έκανε χωρίς αυτή…

Γιατί έτσι ήθελε! Γιατί το υπουργείο δεν της έκανε τη χάρη και ενέκρινε ως όφειλε ενάμιση μήνα πριν τη μεταγωγή μου στο κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού αφού το διακαιόμουν βάσει του νόμου. Για την εν λόγω κυρία , όταν η βούλησή της και οι ιδεολογικές της εμμονές , έρχονται σε σύγκρουση με τους νόμους , τότε το πρόβλημα το έχει η νομιμότητα. Αλλά οι κρατούμενοι σε μια ευνομούμενη πολιτεία είναι άνθρωποι που απαιτούν σεβασμό  και η ποινή τους είτε το θέλει είτε όχι , είναι η στέρηση της ελευθερίας τους και μόνο.

Έχει σημασία να ειπωθεί πως εγώ την εν λόγω κυρία δεν την γνώριζα και ούτε είχαμε ποτέ συναντηθεί στο παρελθόν. Τη συνάντησα για πρώτη φορά  στις 2/11, όταν με κάλεσε στο γραφείο της μαζί με τους υπόλοιπους φοιτητές –κρατούμενους , για να μας ενημερώσει ότι προτίθεται να μας βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί , για την απρόσκοπτη συνέχιση των σπουδών μας και πως μπορούσε όπως η ίδια μας είπε , λόγω του Covid, να παρακολουθούμε τα μαθήματά μας χρησιμοποιώντας την υποδομή σε Η/Υ που διαθέτει η φυλακή και ότι θα είναι στο πλευρό μας για ότι χρειαστούμε…

Το ίδιο βράδυ πραγματοποιήθηκε η έρευνα στο κελί μου που προανέφερα …Θα ήθελα να ενημερώσω κι εγώ με τη σειρά μου την κα διευθύντρια, πως οι φοιτητές κρατούμενοι το μόνο που χρειάζονται είναι να σταματήσει να τους βάζει τρικλοποδιές και να υπονομεύει τη δύσκολη προσπάθεια που πραγματοποιούν .Γιατί μέχρι τώρα , μόνο εμπόδια πάσης φύσεως  βλέπουμε να μας βάζει . Θα την παρακαλούσαμε λοιπόν να  σταματήσει να μας «βοηθάει».

Από τις 9/11 ξεκινάω απεργία πείνας και στις 14/11 θα συνεχίσω με απεργία δίψας.

Απαιτώ να εφαρμοστεί η απόφαση που εξέδωσε η Κ.Ε.Μ. που συνεδρίασε νομότυπα πριν από ενάμιση μήνα , με την οποία διατάχθηκε η μεταγωγή μου στο Κ.Κ.Κορυδαλλού  για λόγους σπουδών. Εντολή που διάταξε η Κ.Ε.Μ. λαμβάνοντας υπόψη της την απόφαση του μονομελούς κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης το οποίο στις 16/9 , μου αναγνώρισε το ελαφρυντικό για την προσπάθεια που έκανα μέσα από τη φυλακή , να δώσω πανελλήνιες εξετάσεις και πετύχω την εισαγωγή μου στη Γεωπονική σχολή, θεωρώντας αυτονόητο πως αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της κράτησής μου. Διάταξη που είχε υπογράψει και η Γεν.Γραμματέας του υπουργείου κ. Σοφία Νικολάου.

Να συνεχίσω την πρακτική μου εξάσκηση στο ΙΕΚ Γραφιστικής , στο ίδιο κατάστημα , ολοκληρώνοντας τον κύκλο των συγκεκριμένων σπουδών.

Να σταματήσει η συστηματική  προσπάθεια σωματικής και ψυχολογικής μου εξόντωσης.

Αφού η κ. Στέφη, θεωρεί ότι έχει πόλεμο με τους κρατούμενους , θα πρέπει να και να σεβαστεί τους όρους αιχμαλωσίας τους , διαφορετικά θα  σεβαστεί τους νεκρούς του πολέμου , αυτού που η ίδια και μόνη της έχει κηρύξει.

Αυτός ο αγώνας είναι για την αξιοπρέπεια.

Υ.Γ. Στο εξής ότι και να μου συμβεί, είτε λόγω της απεργίας πείνας και δίψας, είτε της πανδημίας , την αποκλειστική ευθύνη θα φέρει η διευθύντρια των φυλακών κορυδαλλού Μαρία Στέφη.

ΚΩΣΤΑΣ  ΣΑΚΚΑΣ

8/11/2020 Φυλακές Νιγρίτας Σερρών»