Νεκρός από κορονοϊό ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης. Ήταν στη δοξολογία του Αγίου Δημητρίου – Μεγαλώνει κι άλλο η μαύρη λίστα. 40 νεκροί μέσα σε λίγες ώρες

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα, Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020 ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης, σε ηλικία 62 ετών.

Τα αίτια του θανάτου δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ενώ πληροφορίες από το περιβάλλον της Μητρόπολης ανέφεραν ότι υπήρξε θετικός στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με το romfea.gr το στενό του περιβάλλον ενημέρωσε ότι σήμερα ο Σεβασμιώτατος θα τελούσε και ειδική δέηση κατά του κορονοϊού. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα orthodoxia.info ο μητροπολίτης είχε προσβληθεί από κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, ο Ιεράρχης είχε νοσήσει από κορoνοϊό και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Επίσης, είχε συμμετάσχει στη δοξολογία της 26ης Οκτωβρίου στον Άγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης, όπως και αρκετοί ιεράρχες, ανάμεσα τους και ο  Μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Ποιος ήταν 

Ο Ιωάννης (Τασσιάς) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1958. Αποφοίτησε από την Εκκλησιαστική Παιδαγωγική Ακαδημία το 1979 και το τμήμα της Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης το 1982.

Εξελέγη στις 10 Μαΐου 2010 από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ως Μητροπολίτης Λαγκαδά. Η χειροτονία του σε Επίσκοπο έγινε στις 16 Μαΐου 2010 από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο Β΄ στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πολιούχου Θεσσαλονίκης.

Πηγή: romfea.gr

Μεγαλώνει κι άλλο η μαύρη λίστα – 40 νεκροί μέσα σε λίγες ώρες

Κορωνοϊός: Μεγαλώνει κι άλλο η μαύρη λίστα - 40 νεκροί μέσα σε λίγες ώρες

Χωρίς τέλος μοιάζει ο εφιάλτης του κορωνοϊού καθώς τις τελευταίες ώρες σαράντα ακόμη συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη με τον θάνατο.

Ο νέος τραγικός απολογισμός ανεβάζει ακόμη περισσότερο τον συνολικό αριθμό νεκρών ο οποίος το Σάββατο «έσπασε» το φράγμα των 1.000 θανάτων (1035).

Σημειώνεται ότι ο μεγαλύτερος καταγεγραμμένος ημερήσιος αριθμός νεκρών μέχρι στιγμής κατεγράφη την περασμένη Πέμπτη και ήταν 50 νεκροί.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*