Νεκρούς μόνο τους σέβεστε τους διασκεδαστές! Σας είμαστε άχρηστοι, τεμπέληδες και αγράμματοι, δεν μας έχετε ανάγκη (vid) – Η Διαύγεια… βήχει περίεργα (ηχητικό)

“Να ανοίγετε τηλεόραση και να παίζει μόνο ειδήσεις. Να βλέπετε μόνο το κακό θέατρο που παίζουν οι δημοσιογράφοι σας. [..] Σας είμαστε άχρηστοι, τεμπέληδες και αγράμματοι. Δεν μας έχετε ανάγκη”.

Μέσα σε 8 μόνο λεπτά και με έναν συγκλονιστικό μονόλογο η Έλια Βεργανελάκη απευθύνεται προσωπικά στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση διαμαρτυρόμενη, όπως όλοι οι καλλιτέχνες και οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό για τον απαράδεκτο εμπαιγμό που τους έχουν επιφυλάξει εξαιρώντας τους από το επίδομα των 800 ευρώ για τον κορονοϊό.

Παρά το γεγονός ότι σχεδόν το σύνολο των καλλιτεχνών της χώρας έχουν χάσει τη δυνατότητα να εργάζονται καθώς όλα τα πολιτιστικά δρώμενα (θέατρα, συναυλίες κλπ.) έχουν ακυρωθεί, οι εργαζόμενοι στον χώρο του πολιτισμού δεν δικαιούνται το συγκεκριμένο απαραίτητο επίδομα.

Στο βίντεο η ηθοποιός, συνθέτις και casting director Έλια Βεργανελάκη, εκφράζει με απολύτως δικαιολογημένο θυμό την αντίληψη που φαίνεται να έχει η κυβέρνηση για τους καλλιτέχνες – διασκεδαστές που «δεν εργάζονται, δεν πληρώνουν φόρους, δεν χρωστάνε στη ΔΕΗ». «Μόνο νεκροί έχουν αξία οι διασκεδαστές και αξίζουν τα εύσημά σας», λέει με ένταση η Έλια Βεργανελάκη.

αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ συνεχίζει περιγράφοντας τι ΔΕΝ πρέπει πλέον να απολαμβάνουν : βιβλία, τραγούδια, ταινίες, ποίηση, θέατρο, φωτογραφία, σειρές

Ωστόσο, η περιγραφή του βίντεο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να επεξηγήσει το βάθος της ειλικρίνειας του λόγου της κ. Βεργανελακη.

 

Χ. Μαμουλάκης: Η Διαύγεια… βήχει περίεργα (ηχητικό)

Χωρίς δημόσια διαβούλευση και χωρίς συζήτηση στη Βουλή, προκήρυξαν fast track διαγωνισμό για τον σύμβουλο που θα «ωριμάσει» την ιδιωτικοποίηση τριών λιμανιών, τις ημέρες μάλιστα που το σύστημα της Διαύγειας φαίνεται να πέφτει συνέχεια, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε επιπρόσθετες δικλίδες ασφαλείας, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.

Εν μέσω κορωνοϊού προκήρυξαν fast track διαγωνισμό για την ανάδειξη του ειδικού συμβούλου που θα «ωριμάσει» την προσπάθεια πώλησης των λιμανιών Ηρακλείου, Ηγουμενίτσας και Βόλου, με ταχύτατη διαδικασία 10 ημερών χωρίς δημόσια διαβούλευση, χωρίς συζήτηση στην Βουλή παρά τις πολλές επίκαιρες ερωτήσεις στο παρελθόν, σημείωσε ο κ. Μαμουλάκης.

Πρόκειται, όπως τόνισε, για ξεκάθαρη προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να τις «περάσει» ταχέως, όπως σειρά άλλα θέματα, μέσα στην πανδημία όπου ο κόσμος είναι φοβισμένος, ο κοινοβουλευτικός έλεγχος είναι περιορισμένος λόγω της έλλειψης φυσικής παρουσίας των βουλευτών, αλλά δεν θα περάσει αυτό, δεν θα το επιτρέψουμε, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε επιπρόσθετες δικλίδες για να ελέγξουμε την κατάσταση.

Δεν είναι ίσως τυχαίο ένα περιστατικό που θορύβησε πολλούς, το γεγονός ότι το τελευταίο 10ήμερο πέφτει συνεχώς το δίκτυο της Διαύγειας, είπε εξάλλου ο κ. Μαμουλάκης.

Νωρίτερα και σχολιάζοντας την κατάσταση στις Βρυξέλλες, ο ίδιος σημείωσε ότι τα αποτελέσματα που παρήγαγε το eurogroup ήταν σαφώς κατώτερα των περιστάσεων, με λύπη παρατηρούμε την απόλυτη επικυριαρχία του γνωστού άξονα Γερμανίας-Ολλανδίας-Φιλανδίας-χωρών Βίζεγκραντ, αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα, είναι πάρα πολύ καλά δεμένες μεταξύ τους.

Με πολύ αυστηρά «προτεσταντικά» κριτήρια προτάσσουν πάνω από όλα την δική τους ωφέλεια, αφήνουν να εμφυλλοχωρήσει στην ΕΕ η διάσπαση. Αν μπορούσε να ρωτήσει κάποιον τον μέσο Ιταλό πολίτη ποια είναι αυτή την στιγμή η άποψή του για την ΕΕ, η απάντησή του θα αποκρυστάλλωνε το κλίμα που υπάρχει στις χώρες του Νότου και ειδικά στην Ιταλία, αλλά και την Ισπανία.