ΝΔ-Ελληνική Λύση ψήφισαν άρση ασυλίας βουλεύτριας του ΜέΡΑ25 που είχε μιλήσει για… – Α.Ανδριανόπουλος για τους 2.000 νεκρούς: “Δεν έχει κανείς ευθύνη γι αυτό;”

Στο “γύψο” πάνε να βάλουν και τους βουλευτές: ΝΔ-Ελληνική Λύση ψήφισαν άρση ασυλίας βουλεύτριας του ΜέΡΑ25 που είχε μιλήσει για προβοκάτσιες αστυνομικών στη συζήτηση για το χουντικής κοπής ν/σ Χρυσοχοΐδη

Άρση ασυλίας της Αγγελικής Αδαμοπούλου του ΜέΡΑ25 ψήφισαν οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας και της Ελληνικής Λύσης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για τα όσα είχε δηλώσει στο πλαίσιο της άσκησης των βουλευτικών της καθηκόντων κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη κατά των διαδηλώσεων το καλοκαίρι, μετά από έγκληση της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας. 

Ο Γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης έκανε λόγο για “δίωξη βουλευτών που δεν “συμμορφώνονται προς τα υποδείξεις””, τονίζοντας ότι “αφού έχασαν τον έλεγχο της πανδημίας επιταχύνουν συνειδητά την διολίσθηση προς την Κοινοβουλευτική Δικτατορία”.

Στην ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 καταγγέλλει την “άθλια αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά” κυρίως της συμπολίτευσης αλλά και προσπάθεια φίμωσης των βουλευτών, αφού “μετά την παρεμπόδιση της κυκλοφορίας τους από αστυνομικά όργανα τώρα παρεμποδίζεται και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος, η πολιτική κριτική και η αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση και τα όργανα του κράτους”.

“Η δίωξη της Βουλεύτριας του ΜέΡΑ25 Αγγελικής Αδαμοπούλου για όσα υποστήριξε από το βήμα της Βουλής στην διάρκεια της ψήφισης του αντισυνταγματικού και χουντικής κοπής νομοσχεδίου της Κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις, σχετικά με την δράση κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών καταστολής του διεκδικητικού κινήματος, είναι καθαρά πολιτική, αντιδημοκρατική και αυταρχική” προσθέτει η ανακοίνωση.

Η ίδια η Αγγελική Αδαμοπούλου επισημαίνει ότι “με fast track διαδικασίες και ερήμην μου, η ΝΔ και η Ελληνική Λύση ψηφισαν να αρθεί η ασυλία μου και να παραπεμφθώ στην Ολομέλεια για τελική κρίση. Το ΚΙΝΑΛ παρών. Ευχαριστώ θερμά τους συναδέλφους μου από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, τον κ.Τζανακόπουλο και τον κ.Γκιόκα, που όχι μονάχα καταψήφισαν, αλλά έδωσαν μάχη καταγγέλλοντας την αντιδημοκρατική τακτική των προσχηματικών και κακόβουλων εγκλήσεων κατά Βουλευτών πίσω από τις οποίες κρύβεται σκοπιμότητα πολιτικής δίωξης και στοχοποίησής τους, ώστε να ναρκοθετηθεί ο αντιπολιτευτικός λόγος τους. Η παρωδία συνεχίζεται, ο αγώνας τώρα αρχίζει”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 και η δήλωση της κ.Αδαμοπούλου:

Με άθλια αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, κυρίως από την πλευρά της συμπολίτευσης, συνεχίζεται η προσπάθεια φίμωσης των βουλευτών και ειδικά των βουλευτών του ΜέΡΑ25. Μετά την παρεμπόδιση της κυκλοφορίας τους από αστυνομικά όργανα τώρα παρεμποδίζεται και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος, η πολιτική κριτική και η αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση και τα όργανα του κράτους.

Η δίωξη της Βουλεύτριας του ΜέΡΑ25 Αγγελικής Αδαμοπούλου για όσα υποστήριξε από το βήμα της Βουλής στην διάρκεια της ψήφισης του αντισυνταγματικού και χουντικής κοπής νομοσχεδίου της Κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις, σχετικά με την δράση κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών καταστολής του διεκδικητικού κινήματος, είναι καθαρά πολιτική, αντιδημοκρατική και αυταρχική.

Η «ορμπανοποίηση» του Κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας από την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη προχωράει με γοργούς ρυθμούς, μαζί με την δημιουργία ενός αστυνομικού κράτους και μιας καθολικής επιβολής των επιλογών και των αποφάσεων μιας Κυβέρνησης που ολοένα και διολισθαίνει σε άλλου είδους καθεστώτα

Ακολουθεί η δήλωση της Βουλεύτριας Α’ Αθήνας του ΜέΡΑ25 για την καταρχήν υπερψήφιση στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής του αιτήματος άρσης ασυλίας της:

«Χθες, 25.11.2020, συνεδρίασε η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, η οποία συζήτησε την αίτηση άρσης της βουλευτικής ασυλίας μου, κατόπιν έγκλησης εις βάρος μου της ‘Ενωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας για συκοφαντική δυσφήμιση. Ειδικότερα, στις 2 Ιουλίου και κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφορικά με τις «Δημόσιες Υπαίθριες Συναθροίσεις», υποστήριξα από το βήμα της Βουλής ότι στην Ελληνική Αστυνομία υπάρχουν αστυνομικά όργανα, που φορούν κουκούλες και ρίχνουν βόμβες μολότοφ, προκειμένου να διαλύσουν τις διαδηλώσεις.

Αφού τοποθετήθηκα ενώπιον της Επιτροπής και κατέθεσα σχετικό υπόμνημα,τα μέλη της Επιτροπής, δεν μου υπέβαλαν κανένα ερώτημα, κατόπιν ο Πρόεδρος ζήτησε την αποχώρησή μου και εκεί ακολούθησε το θέατρο του παραλόγου, σύμφωνα με αφηγήσεις συναδέλφων… βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι για αμιγώς ψηφοθηρικούς λόγους έπρεπε να χαϊδέψουν το ακροατήριό τους, άρχισαν με νομικά αβάσιμους ισχυρισμούς να υποστηρίζουν οτι διέπραξα συκοφαντική δυσφήμιση κατά του σώματος των Αστυνομικών, για δήλωση και τοποθέτησή μου η οποία έλαβε χώρα στο πλαίσιο άσκησης των κοινοβουλευτικών καθηκόντων μου και ενώ ο Άρειος Πάγος έχει αποφανθεί ότι δεν στοιχειοθετείται συκοφαντική δυσφήμιση, σε παρόμοιες περιπτώσεις. Η σύγχρονη διεθνής τάση παρομοίως καταδικάζει ένδικες αξιώσεις και διωκτικά αιτήματα που υποβάλλονται με σκοπό τη φίμωση της δημόσιας κριτικής σχετικά με ζητήματα κοινωνικού ή πολιτικού ενδιαφέροντος. Πραγματικός απώτατος σκοπός τέτοιων μηνύσεων δεν είναι η δικαίωση στη δικαστική υπόθεση, αλλά ο εκφοβισμός και στιγματισμός όσων ασκούν κριτική μέσω της ηθικής και οικονομικής εξουθένωσής τους.

Με fast track διαδικασίες και ερήμην μου, η ΝΔ και η Ελληνική Λύση ψηφισαν να αρθεί η ασυλία μου και να παραπεμφθώ στην Ολομέλεια για τελική κρίση. Το ΚΙΝΑΛ παρών. Ευχαριστώ θερμά τους συναδέλφους μου από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, τον κ.Τζανακόπουλο και τον κ.Γκιόκα, που όχι μονάχα καταψήφισαν, αλλά έδωσαν μάχη καταγγέλλοντας την αντιδημοκρατική τακτική των προσχηματικών και κακόβουλων εγκλήσεων κατά Βουλευτών πίσω από τις οποίες κρύβεται σκοπιμότητα πολιτικής δίωξης και στοχοποίησής τους, ώστε να ναρκοθετηθεί ο αντιπολιτευτικός λόγος τους. Η παρωδία συνεχίζεται, ο αγώνας τώρα αρχίζει.»

 

“Βέλη” από τον πρώην υπουργό της ΝΔ Α.Ανδριανόπουλο για τους 2.000 νεκρούς: “Δεν έχει κανείς ευθύνη γι αυτό;”

Με μία ιδιαίτερα δηκτική ανάρτηση στο Twitter ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε το γεγονός ότι έσπασε το “φράγμα” των 2.000 νεκρών από την πανδημία, ενώ όπως αναφέρει το Μάιο η χώρα μας βρισκόταν κοντά σε μηδενικά επίπεδα.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό σήμερα, από τους 2.001 νεκρούς που έχει αφήσει πίσω της η πανδημία του κορονοϊού, μόνο το Νοέμβριο έχουν χάσει τη ζωή τους 1.375 άνθρωποι.

“Δεν έχει κανείς ευθύνη γι αυτό;” γράφει ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος.