Μπογιόπουλος: “Ο λαός τους έδωσε χρόνο να θωρακίσουν τη χώρα. Κι αυτοί έκαναν λίστες Πέτσα, νόμους κατά διαδηλώσεων” … ΣΥΡΙΖΑ για lockdown: Αποτελεί ολική ομολογία παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησής

Με ιδιαίτερα οξύ τρόπο ο γνωστός δημοσιογράφος σχολιάζει το δεύτερο λοκντάουν στην χώρα που από το Σάββατο – όπως είπε ο Υπ Υγείας Βασίλης Κικίλιας – θα είναι γεγονός. Ο Νίκος Μπογιόπουλος υπενθυμίζει ότι στις 30/6-ένα μήνα από την πρώτη καραντίνα- είχαμε μόλις 20 κρούσματα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.2 στην Αττική κα 8 στη Θεσσαλνίκη ( Σήμερα: 2.646 νέα κρούσματα, 823 στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και 588 στην Αττική). Τι έκαναν; “Ο λαός τους έδωσε χρόνο να θωρακίσουν τη χώρα. Κι αυτοί έκαναν λίστες Πέτσα, νόμους κατά διαδηλώσεων, δάνεια σε βιομηχάνους και υπερωρίες υπέρ ΣΕΒ.” σημειώνει με δηκτικό τρόπο ο γνωστός δημοσιογράφος και συμπληρώνει: “Το #lockdown2uk είναι το απόλυτα δικό τους “άριστο” δημιούργημα.” …

Η ανάρτηση του Νίκου Μπογιόπουλου:

ΣΥΡΙΖΑ για το νέο lockdown: Αποτελεί ολική ομολογία παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησής που ούτε στις ανακοινώσεις δεν μπορεί να συντονιστεί

«Μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να συντονιστεί ούτε στις ανακοινώσεις, δύσκολα μπορεί να πείσει και να καθησυχάσει την ελληνική κοινωνία ότι μπορεί να αντιμετωπίσει στοιχειωδώς αποτελεσματικά την υγειονομική αλλά και την οικονομική κρίση που πυροδοτεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή τις “διαρροές” για τις αυριανές ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Περιμέναμε από τον κ. Μητσοτάκη στην αυριανή του παρέμβαση να προσπαθήσει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Να εξηγήσει, πώς αφού έχασε τον έλεγχο της πανδημίας, πώς ενώ επί 8 μήνες δεν έκανε τίποτα για να προετοιμάσει τη χώρα και το ΕΣΥ για το δεύτερο κύμα, πώς αφού το Σάββατο ανακοίνωσε «σχέδιο ενός μήνα», βλέπει τώρα το τραγικό αδιέξοδο της πολιτικής του, βλέπει το ΕΣΥ να έχει φτάσει ήδη στα όριά του και σπεύδει να αναιρέσει το σχέδιό του μόλις μετά από 4 μέρες, και τον εκπρόσωπό του μόλις λίγες ώρες μετά τις πρωινές διαβεβαιώσεις πως δεν επίκειται άμεσα lockdown.

Η ανακοίνωση δεύτερου lockdown αποτελεί εκ των πραγμάτων και ολική ομολογία παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησής του κ. Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση και να προετοιμάσει τη χώρα.

Ακόμη όμως και τις αυριανές ανακοινώσεις του κ. Μητσοτάκη έσπευσε να τις προαναγγείλει σήμερα ο εξαφανισμένος από τη διαχείριση της πανδημίας, Υπουργός Υγείας.

Μια κυβέρνηση όμως, που δεν μπορεί να συντονιστεί ούτε στις ανακοινώσεις, δύσκολα μπορεί να πείσει και να καθησυχάσει την ελληνική κοινωνία ότι μπορεί να αντιμετωπίσει στοιχειωδώς αποτελεσματικά την υγειονομική αλλά και την οικονομική κρίση που πυροδοτεί.