Νέο “μπάχαλο” με την τηλεκπαίδευση: Άλλαξαν αργά το βράδυ το url για το Webex – Σχέδιο επανεκκίνησης της αγοράς από 1ης Δεκεμβρίου

Τηλεκπαίδευση: Γιατί έπεσε το σύστημα - Προβλήματα για τους μαθητές | ΣΚΑΪ

 Στα όρια νευρικής κρίσης μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί

Ένα νέο αλαλούμ με την τηλεκπαίδευση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από το πρωί καθώς αργά το βράδυ της Κυριακής αποφασίστηκε να αλλάξει το url της πρόσβασης στην πλατφόρμα Webex.

Έτσι το σύστημα δεν αναγνωρίζει τα στοιχεία πρόσβασης πολλών παιδιών, προφανώς διότι δεν έχει γίνει η απαραίτητη ενημέρωσή του με τα νέα δεδομένα, μετά την αλλαγή του url, με αποτέλεσμα ένα ακόμη… αλαλούμ να βρίσκεται σε εξέλιξη πανελλαδικά.

Σχεδόν… μεσάνυχτα Κυριακής προς Δευτέρα εστάλη το εξής μέιλ προς τους γονείς:

«Αγαπητοί κηδεμόνες Σας ενημερώνουμε ότι η υπηρεσία «Τηλεδιάσκεψη WebEx για εκπαιδευτικούς» έχει περαιτέρω αναβαθμιστεί. Έχει αλλάξει ο σύνδεσμος (link) της ηλεκτρονικής τάξης των εκπαιδευτικών και αφορά στην προσθήκη του ψηφίου «2» μετά την λέξη «secondary» στον σύνδεσμο της ηλεκτρονικής τάξης του κάθε εκπαιδευτικού. Παράδειγμα: Για τον εκπαιδευτικό με όνομα χρήστη (username), ο υφιστάμενος σύνδεσμος https://minedu-secondary.webex.com/meet/username θα αλλάξει σε https://minedu-secondary2.webex.com/meet/username».

Το υπουργείο Παιδείας επιλέγει για άλλη μια φορά… τελευταία στιγμή να προβεί σε αλλαγές που βάζουν σε κίνδυνο την ισορροπία του συστήματος, με αποτέλεσμα και αυτή η Δευτέρα, όπως και η περασμένη, να είναι «εφιαλτική» για χιλιάδες παιδιά, που προσπαθούν και δεν κατορθώνουν να μπουν στο Webex.

Η ενημέρωση που λαμβάνουν από τα σχολεία τους, είναι πως πρόκειται για πανελλαδικό πρόβλημα και πως καταβάλλονται προσπάθειες να επιλυθεί το συντομότερο.

Δεν τίθεται θέμα απουσιών, αφού δεν ευθύνονται οι μαθητές για τη μη αναγνώριση των στοιχείων τους από το σύστημα Webex, με τη νέα διαδικασία.

 

Σχέδιο επανεκκίνησης της αγοράς από 1ης Δεκεμβρίου

Παπαθανάσης: Σχέδιο για άνοιγμα εστίασης-λιανεμπορίου από 1η Δεκεμβρίου |  Lykavitos.gr

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στο πότε και στο πώς θα ανοίξει ξανά η αγορά μετά το lockdown, ο ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, υποστήριξε πως από την 1η Δεκεμβρίου σχεδιάζεται το άνοιγμα της αγοράς, αρχικά πρώτα με το λιανεμπόριο και την εστίαση.

Ο κ. Παπαθανάσης, πάντως, εξήγησε ότι η κατάσταση φαίνεται να σταθεροποιείται και θα υπάρξει μια σοβαρή μείωση της διασποράς των κρουσμάτων κοροναϊού.

Ο κ. Παπαθανάσης, ωστόσο, ανέφερε ότι υπάρχουν και εναλλακτικά σχέδια. Κανείς δεν είπε ότι θα ανοίξουμε την αγορά χωρίς αυστηρά μέτρα ή πριν την 1η Δεκεμβρίου, εμείς ακούμε την επιστημονική γνώση, μας είπαν τρεις εβδομάδες, τρεις εβδομάδες εφαρμόζουμε, σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Επανεκκίνηση αγοράς με μικρά καταστήματα

Ο κ. Παπαθανάσης εξήγησε ότι το σχέδιο θα βασίζεται στην εμπειρία της άνοιξης, οπότε η επανεκκίνηση έγινε με το άνοιγμα αρχικά των μικρών καταστημάτων, μια εβδομάδα μετά το λιανικό εμπόριο, σε δύο εβδομάδες ξεκίνησε η εστίαση και στις τρεις εβδομάδες, άνοιξαν οι εσωτερικοί χώροι. Τόνισε ότι στην παρούσα φάση μπορεί να υπάρξει σύμπτυξη της επανεκκίνησης με αυστηρά μέτρα και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να ξεχυθεί ο κόσμος στους δρόμους.

Ανοιχτά καταστήματα και SMS

Στην ερώτηση εάν θα έχουμε ανοιχτά καταστήματα και υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033 για την μετακίνηση των πολιτών, είπε ότι αυτό θα απαντηθεί την τελευταία εβδομάδα. Τόνισε ότι αυστηρότερα μέτρα μπορεί να εφαρμοστούν σχετικά με την πυκνότητα των ατόμων που μπορούν να βρίσκονται μέσα στα καταστήματα, στην εστίαση ή στα εμπορικά κέντρα.