Νέες διαπραγματεύσεις με θεσμούς για πτωχευτικό δίκαιο και πρώτη κατοικία – Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα χωρίς πρόστιμο – Επίδομα 534 ευρώ: Μπαίνει… σήμερα το χρήμα! – ΟΑΕΔ: «Προσωρινά άνεργοι» 940.000 εργαζόμενοι

Προστασία πρώτης κατοικίας

Βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η διαφανής και ενιαία ρύθμιση,μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όλων των χρεών ιδιωτών και επιχειρήσεων με στόχο την οριστική λύση και την παροχή δεύτερης ευκαιρίας

Με τα κρίσιμα θέματα του νέου πτωχευτικού νόμου που θα πρέπει να ψηφιστεί μέχρι το τέλος του μήνα και της επιδότησης των δανείων που θα συνδέονται με την πρώτη κατοικία και θα αφορούν τους δανειολήπτες που πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού, ξεκίνησε χθες ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων της υβέρνησης με τους Θεσμούς.

Σε ότι αφορά στον νέο πτωχευτικό νόμο βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η διαφανής και ενιαία ρύθμιση, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όλων των χρεών ιδιωτών και επιχειρήσεων με στόχο την οριστική λύση του χρέους και την παροχή δεύτερης ευκαιρίας στον οφειλέτη.

Την συγγραφή αλλά και την συνολική επίβλεψη του εν λόγο νομοσχεδίου έχουν αναλάβει από πλευράς της Κυβέρνησης, ο επικεφαλής στο Οικονομικό Γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και ο υπουργός παρά το πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος με την συνδρομή όπως γίνεται σε κυβερνητικά νομοσχέδια μεγάλης σημασίας του Δικηγορικού γραφείου Ποταμίτη.

Ειδικότερα, το νομοσχέδιο προβλέπει:

Τη ρύθμιση των οφειλών μέσω μιας προπτωχευτικής διαδικασίας, την οποία ο οφειλέτης θα ακολουθεί στην περίπτωση που κρίνει το χρέος του βιώσιμο, κατόπιν αναδιάρθρωσης σε συμφωνία με τους πιστωτές.

Την πτώχευση του οφειλέτη, αφού προηγουμένως ρευστοποιηθεί η περιουσία του για την αποπληρωμή του χρέους. Το χρέος που θα απομένει απλήρωτο θα διαγράφεται και δεν θα βαρύνει πια ούτε τον ίδιο τον οφειλέτη, ούτε τους συγγενείς και τους κληρονόμους του.

*Μέριμνα ώστε να μην μένουν άστεγοι οι οφειλέτες που θα πτωχεύουν. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση προτείνει τη σύσταση δημόσιου φορέα που θα αποκτά τις πρώτες κατοικίες οφειλετών που θα πτωχεύουν και θα τις επαναμισθώνει σε αυτούς, δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να συνεχίσουν να μένουν στο ακίνητο έναντι καταβολής ενοικίου.

Ποια στεγαστικά θα επιδοτήσει η κυβέρνηση

Εν τω μεταξύ, μέχρι τα τέλη της εβδομάδας θα γίνει με τους Θεσμούς και η διαπραγμάτευση για τα κριτήρια που θα διαμορφώσουν την τελική περίμετρο των δικαιούχων για επιδότηση των δανείων που συνδέονται με την πρώτη κατοικία δανειοληπτών που πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού. Στη συνέχεια θα συμφωνηθεί το ύψος της κρατικής επιδότησης και αυτή θα εγκριθεί για να περάσει στον προϋπολογισμό.

Με βάση τα στοιχεία των τραπεζών έως τις 29 Φεβρουαρίου, οι δανειολήπτες που έχουν δεχτεί πλήγμα από την κρίση του κορονοϊού ανέρχονται σε 1,7 εκατομμύρια, εκ των οποίων οι 330.000 έχουν δάνεια που συνδέονται με την πρώτη κατοικία. Πρόκειται για δάνεια εξυπηρετούμενα, σε ρύθμιση και μη εξυπηρετούμενα, συνολικού ποσού 20 δις. ευρώ.

Η τελική περίμετρος των δικαιούχων, όπως και το ύψος της επιδότησης των μηνιαίων δόσεων η οποία θα διαρκέσει μέχρι και για τρία τρίμηνα, θα καθοριστούν βάσει εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων που θα συμφωνηθούν στη διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς.

Το ποσοστό της επιδότησης

Πληροφορίες θέλουν το οικονομικό επιτελείο να κατέθεσε στους Θεσμούς σε ότι αφορά το ύψος της επιδότησης την εξής πρόταση:

Στη ρύθμιση, εφόσον πληρούν τα κριτήρια, θα μπορούν να ενταχθούν αυτόματα, κάνοντας μόνο την αίτησή τους στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, όσοι δανειολήπτες με δάνειο συνδεδεμένο με την πρώτη κατοικία ήταν ενήμεροι την 29η Φεβρουαρίου 2020. Αντίθετα, όσοι την ίδια ημερομηνία είχαν δάνειο σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών και όσοι το δάνειό τους είχε καταγγελθεί, για να μπουν στην ευνοϊκή ρύθμιση πρέπει πρώτα να ρυθμίσουν το δάνειό τους με την τράπεζα!

Για ενήμερα δάνεια την 29η Φεβρουαρίου 2020, το πρώτο 3μηνο της ρύθμισης το ποσοστό της κρατικής επιδότησης προβλέπεται στο 90% της δόσης, το δεύτερο 3μηνο στο 75% και το τρίτο 3μηνο στο 50%. Το υπόλοιπο του δανείου δεν πρέπει να ξεπερνά τις 300.000 ευρώ, ενώ η αντικειμενική αξία της πρώτης κατοικίας δεν θα ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.

Για δάνεια σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών την 29η Φεβρουαρίου 2020, το πρώτο 3μηνο της ρύθμισης το ποσοστό κάλυψης της δόσης από το δημόσιο προβλέπεται στο 80%, το δεύτερο τρίμηνο στο 65% και το τρίτο τρίμηνο στο 40%. Το υπόλοιπο δανείου ορίζεται έως τις 250.000 ευρώ, ενώ η αντικειμενική αξία του σπιτιού έως τις 200.000 ευρώ.

Για καταγγελμένα δάνεια την 29 η Φεβρουαρίου 2020 το πρώτο 3μηνο της ρύθμισης, το ποσοστό κάλυψης της μηνιαίας δόσης από το κράτος προβλέπεται στο 70%, το δεύτερο τρίμηνο στο 55% και το τρίτο τρίμηνο στο 30%. Το ύψος του υπολοίπου του δανείου ορίζεται έως τις 200.000 ευρώ, ενώ η αντικειμενική αξία της πρώτης κατοικίας ορίζεται έως τις 130.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο, η κυβέρνηση προκειμένου να επιδοτήσει το σύνολο των δόσεων και των 330.000 δανείων μέχρι 9 μήνες, θα χρειαστεί περίπου 700 εκατ. ευρώ. Στην πράξη, όμως το ποσό αυτό θα περιοριστεί σημαντικά, γιατί η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς και τα αυστηρά κριτήρια επιλεξιμότητας που θα θέσουν θα χαμηλώσει την τελική περίμετρο των δικαιούχων δανειοληπτών, με αποτέλεσμα να εκτιμάται ότι τελικά η κυβέρνηση θα χρειαστεί ένα ποσό που δεν θα υπερβαίνει τελικά τα 500 εκατ. ευρώ.

 

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα χωρίς πρόστιμο – Τι προβλέπει η διάταξη

 Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα χωρίς πρόστιμο – Τι προβλέπει η διάταξη

Φθηνότερα θα κοστίζουν φέτος τα «τέλη κυκλοφορίας  με το μήνα» αφού οι ιδιοκτήτες θα πληρώνουν τέλη για τους μήνες που θα κυκλοφορήσουν ξανά τα οχήματα τους στους ελληνικούς δρόμους χωρίς να πληρώσουν πρόστιμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών έχει έτοιμη τη διάταξη η οποία προβλέπει  τη κατάργηση του πέναλτι για τα «τέλη κυκλοφορίας με το μήνα».

Η  διάταξη ανοίγει το δρόμο στους ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων να πάρουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας και να κυκλοφορήσουν τα οχήματα τους για ένα μήνα ή για τρεις μήνες ή μέχρι το τέλος του έτους πληρώνοντας τέλη ανάλογα με του μήνες  που θα επιλέξουν.

Σύμφωνα με το σύστημα που ίσχυε μέχρι πέρυσι στην περίπτωση της άρσης ακινησίας χρονικής διάρκειας ενός μηνός, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου πλήρωνε τέλη κυκλοφορίας που αντιστοιχούσαν για 2 μήνες (2/12 των τελών κυκλοφορίας ) για τρεις μήνες πλήρωνε τέλη για 4 μήνες (4/12 των τελών κυκλοφορίας)  ενώ για άρση ακινησίας  μέχρι το τέλος του έτους ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου πλήρωνε την  αναλογία των τελών για κάθε μήνα, συν τα τέλη δύο μηνών ακόμη.

Με το νέο καθεστώς αν κάποιος κυκλοφορήσει το όχημά του για τρεις μήνες θα πληρώσει τα τέλη που αντιστοιχούν στα 3/12 των ετήσιων τελών κυκλορορίας χωρίς  πρόστιμο, για πέντε μήνες τα 5/12  και για έξι μήνες τα μισά τέλη. Για παράδειγμα αν ιδιοκτήτης αυτοκινήτου με ετήσια τέλη 250 ευρώ που έχει καταθέσει τις πινακίδες στην εφορία θέλει να κυκλοφορήσει το όχημα του για τρεις μήνες θα πληρώσει 62,50 ευρώ ενώ εάν θέλει να το έχει στην κατοχή του από τον Ιούλιο μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου θα πληρώσει 125 ευρώ.

Για την άρση της ακινησίας του οχήματος ο ιδιοκτήτης του Ι.Χ. πρέπει να επισκεφθεί την αρμόδια Δ.Ο.Υ., εκεί που κατέθεσε τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας και να υποβάλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Με την κατάθεση των δικαιολογητικών θα παραλάβει τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος καθώς και μια δήλωση άρσης ακινησίας.

Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να έχει μαζί του είναι:

1.  Βεβαίωση Ακινησίας

2. Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο του αιτούντα

3. Αποδεικτικό πληρωμής τελών κυκλοφορίας.

4. Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο σε ισχύ

Η διαδικασία ολοκληρώνεται αυθημερόν στην εφορία που κατατέθηκαν η  άδεια και οι πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος.

Ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να προσέλθει στην Δ.ΟΥ. του και να κάνει γραπτά σχετικό αίτημα το οποία τηρείται στο αρχείο της εφορίας του και να πάρει την άδεια και τις πινακίδεςκυκλοφορίας.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται ως προς την ημερομηνία επιστροφής των πινακίδων κατά τη λήξη του διαστήματος για το οποίο ο κάτοχος του ΙΧ έχει πάρει τις πινακίδες, καθώς υπάρχει ο φορολογούμενος απειλείτε με την πληρωμή προστίμου.

Η επιστροφή των στοιχείων κυκλοφορίας στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., από τον ιδιοκτήτη ή κάτοχο, γίνεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα της περιόδου κυκλοφορίας του οχήματος για την οποία έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας.

Στην περίπτωση επιστροφής των πινακίδων με καθυστέρηση, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο των αναλογούντων ετησίων τελών κυκλοφορίας. Αν για παράδειγμα ο κάτοχος αυτοκινήτου με ετήσια τέλη κυκλοφορίας 120 ευρώ, έχει καταβάλει το ποσό των 30 ευρώ για  άρση ακινησίας του οχήματος για τρεις μήνες αργήσει έστω και για μια μέρα να τις επιστρέψει, τότε  θα πληρώσει πρόστιμο 240 ευρώ. 

 

Επίδομα 534 ευρώ: Μπαίνει… σήμερα το χρήμα! Για κάποιους τελευταία ευκαιρία

επίδομα 534 ευρώ

Οι εργαζόμενοι θα λάβουν αναλογική αποζημίωση, ύψους 17,8 ευρώ ανά ημέρα παραμονής στο καθεστώς της αναστολής τον Μάιο. Όλα τα δεδομένα για το επίδομα 534 ευρώ.

Από σήμερα Τετάρτη 10 Ιουνίου έως την Παρασκευή 12 Ιουνίου θα καταβληθεί το επίδομα 534 ευρώ, σε όσους εργαζόμενους ήταν σε αναστολή σύμβασης τον μήνα Μάιο.

Οι πληρωμές για το επίδομα 534 ευρώ αφορούν:

μισθωτούς σε επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές όλο το Μάιο με κρατική εντολή,
μισθωτούς σε επιχειρήσεις που επαναλειτούργησαν το Μάιο
εργαζόμενους επιχειρήσεων που πλήττονται βάσει ΚΑΔ

Σε περίπτωση που οι επιχειρήσεις-εργοδότες που υπάγονται στις παραπάνω κατηγορίες δεν πρόλαβαν ή αμέλησαν να υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις εντός των προκαθορισμένων προθεσμιών για το μήνα Μάιο, μπορούν να τις υποβάλλουν έως σήμερα, προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοί τους την ειδική αποζημίωση για όσες ημέρες ήταν σε αναστολή.

Για όσες επιχειρήσεις παρέμειναν κλειστές, οι εργαζόμενοί τους θα λάβουν όλο το επίδομα. Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που επαναλειτούργησαν εντός του Μαίου αλλά και όσοι τέθηκαν σε παράταση αναστολής από εργοδότες που πλήττονται βάσει ΚΑΔ, θα λάβουν αναλογική αποζημίωση, ύψους 17,8 ευρώ ανά ημέρα παραμονής στο καθεστώς της αναστολής.

Ειδικές κατηγορίες εργαζομένων

Τελευταία προθεσμία μέχρι αύριο Πέμπτη για τους εργαζόμενους των ειδικών κατηγοριών (καλλιτέχνες, αθλητές, οικοδόμοι, ξεναγοί, τουριστικοί συνοδοί, φορτοεκφορτωτές κλπ), προκειμένου να υποβάλλουν την αίτηση τους στην ΕΡΓΑΝΗ για την ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ.

Έως τις 11 Ιουνίου, είναι δυνατή η υποβολή δηλώσεων και από μισθωτούς του τουρισμού με επίδομα ανεργίας που έληξε τον Δεκέμβριο του 2019, προκειμένου να λάβουν το επίδομα.

Η καταβολή της αποζημίωσης των 800 ευρώ για τις συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διασταυρώσεων και ελέγχων με τα Πληροφοριακά Συστήματα του υπουργείου Εργασίας και των φορέων που καταβάλουν αποζημιώσεις.

 

ΟΑΕΔ: «Προσωρινά άνεργοι» 940.000 εργαζόμενοι

Εκτός παραγωγικής διαδικασίας, μόνιμα ή για περιορισμένο διάστημα, έθεσε σχεδόν 1 στους 2 εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα η εκτεταμένη και πρωτοφανής διακοπή της οικονομικής λειτουργίας σε πολλούς κλάδους της οικονομίας λόγω της πανδημίας COVID-19.

Σε μια πρώτη καταγραφή των σοβαρότατων επιπτώσεων της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης που προχώρησε το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ), φαίνεται πως στην Ελλάδα περισσότεροι από 940.000 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης αντιμετώπισης της κρίσης αντιμέτωποι είτε με απολύσεις είτε με αναστολές συμβάσεων.
Σε προσωρινή αναστολή σύμβασης το 41,8%
Στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ενωσης των «27», το 5,3% έχασε οριστικά τη δουλειά του, ενώ το ποσοστό της προσωρινής απώλειας της θέσης εργασίας ανέρχεται σε 23,2%. Στην Ελλάδα, τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 4,7% (κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου). Εάν βέβαια προστεθεί και το 41,8% –το υψηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε. των «27»– που τέθηκε σε αναστολή συμβάσεων, τότε η χώρα μας καταλαμβάνει την πρώτη θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην απώλεια (μόνιμη ή προσωρινή) της θέσης εργασίας.
Αν και επίσημα στοιχεία δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί από το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας, εκτιμάται πως στην Ελλάδα μπορεί να προσεγγίσει το 45% το ποσοστό των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα που τέθηκε σε αναστολή. Και αυτό γιατί, βάσει των διαθέσιμων στοιχείων, ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα κατά το 2019 ανερχόταν σε 1.986.336 άτομα σε 265.212 επιχειρήσεις και την αποζημίωση ειδικού σκοπού έχουν ήδη λάβει 686.000 άτομα, στα οποία προστέθηκαν άλλες 105.875 μισθωτοί και λίγο αργότερα ακολούθησαν 150.000 μισθωτοί που εντάχθηκαν στους πληγέντες κλάδους (ΚΑΔ).
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι το 15,6% των εργαζομένων στην Ε.Ε. των «27» και το 26,6% στην Ελλάδα εκφράζει ισχυρούς φόβους («πολύ πιθανόν» και «μάλλον πιθανόν») για οριστική απόλυση στο άμεσο μέλλον λόγω της κρίσης, με τα μεγαλύτερα ποσοστά να καταγράφονται στη Βουλγαρία (34%), στη χώρα μας και στην Πορτογαλία (22,3%). Στον αντίποδα, τα μικρότερα ποσοστά καταγράφουν Αυστρία (2,3%), Λουξεμβούργο (5,6%) και Δανία (5,7%). Οι αναλυτές του ΕΙΕΑΔ επισημαίνουν με έμφαση το ζήτημα της «προσωρινής ανεργίας», εκτιμώντας ότι είναι σχετικά περίπλοκο ως προς την προσέγγισή του, διότι αφενός αυτή είναι ακόμη σε στάδιο εφαρμογής σε πολλούς κλάδους και επαγγέλματα παρά τη σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας, αφετέρου αναμένεται να υπάρξει (τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα) μια χρονική περίοδος εκτεταμένων αναπροσαρμογών στην αγορά εργασίας.
Στα χαμηλά η τηλεεργασία
Σημαντικό μέρος αυτών των προσαρμογών εκτιμάται ότι θα περιλαμβάνει μακράς διάρκειας μείωση των ωρών εργασίας σε συνδυασμό και με την αναδιάρθρωση που θα υποστεί μια σειρά κλάδων της οικονομικής δραστηριότητας. Δηλαδή, σε κάθε περίπτωση, αναμένεται σημαντική αύξηση της μερικής και εκ περιτροπής εργασίας, το εύρος και η έκταση της οποίας θα καταγραφεί τους επόμενους μήνες.
Τα πρώτα σημάδια, άλλωστε, είναι χαρακτηριστικά. Το ποσοστό των Ελλήνων εργαζομένων που δήλωσε στην έρευνα του Eurofound μεγάλη μείωση στο ωράριο εργασίας του ανέρχεται στο 42%. Εδώ οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η μείωση του χρόνου εργασίας ενδέχεται να περιλαμβάνει και τη χορήγηση υποχρεωτικής άδειας άνευ αποδοχών και επομένως ευθεία μείωση του μισθολογικού εισοδήματος, εκτός του πλαισίου των νομοθετημένων ρυθμίσεων. Κατά μέσον όρο στην Ευρωπαϊκή Ενωση, το 34% του εργατικού δυναμικού δήλωσε ότι υπέστη μεγάλη μείωση, ενώ ένα επιπλέον 16% ανέφερε πως η μείωση του χρόνου εργασίας υπήρξε μεν, ήταν όμως μικρότερη.
Στο μικροσκόπιο των αναλυτών τίθεται και το φαινόμενο της τηλεργασίας, με τη χώρα μας να παρουσιάζει χαμηλή ανταπόκριση σε σχέση με την Ε.Ε., σημαντική όμως αύξηση σε σχέση με το σημείο εκκίνησης, καθώς το ποσοστό των Ελλήνων που εργαζόταν από το σπίτι πριν από τον Μάρτιο ήταν της τάξεως του 4,7%, έναντι 7,1% στην Ε.Ε. των «27». Ετσι, ενώ στην Ε.Ε. πάνω από το 1/3 (37%) των εργαζομένων που προηγουμένως απασχολούνταν διά ζώσης στον χώρο εργασίας τους εντάχθηκε σε καθεστώς τηλεργασίας λόγω της κρίσης, το ποσοστό στην Ελλάδα ήταν πολύ χαμηλότερο, της τάξεως του 26%.
Τα ισχυρά αποτυπώματά τους στην εγχώρια αγορά εργασίας κατά το πρώτο δίμηνο της κρίσης άφησαν, σύμφωνα με τη μελέτη του ιδρύματος, η μεγάλη πτώση του αριθμού νέων προσλήψεων, τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση και λειτούργησαν ως φρένο στις εκτεταμένες απολύσεις λόγω κρίσης, αλλά και η πολύ μεγάλη αύξηση στις μετατροπές συμβάσεων εργασίας από πλήρους σε εκ περιτροπής, τόσο έπειτα από συμφωνία μεταξύ εργοδότη – εργαζομένου όσο και με μονομερή απόφαση του εργοδότη.
Η τάση μείωσης του χρόνου εργασίας αναμένεται, σύμφωνα με τους ειδικούς, να γενικευτεί με την πρόσφατη νομοθέτηση του μηχανισμού στήριξης «Συν-Εργασία», δηλαδή της δυνατότητας εφαρμογής εκ περιτροπής εργασίας σε ποσοστό 50% των εργαζομένων μιας επιχείρησης σε συνδυασμό με την κάλυψη μέρους του 60% του υπολειπόμενου καταβαλλόμενου μισθού και με χρηματοδότηση μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος SURE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*