Νέες αποκαλύψεις “καθ’οδόν” για σχέσεις Παπασταύρου, Μιωνή – Τουλουπάκη στους ισχυρισμούς Μιωνή: Θα παραμείνουμε αληθινοί λειτουργοί της Δικαιοσύνης ως το τέλος!

 Άγριο “τανγκό” για δύο – Έρχεται (;) ειδικό δικαστήριο για πολλούς – Νέες αποκαλύψεις “καθ’οδόν” για σχέσεις Παπασταύρου, Μιωνή

Άγριο “τανγκό” για δύο – Έρχεται (;) ειδικό δικαστήριο για πολλούς

Σε μια συγκυρία κατά την οποία ο τουρισμός, το εμπόριο, οι επιχειρήσεις καταρρέουν, και οι εργαζόμενοι έχουν ήδη δει και θα δουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται δραματικά, σε αυτήν τη συγκυρία το τελευταίο πράγμα που είχε ανάγκη ο τόπος είναι… μια βουτιά στο παρελθόν.

Παρόλα αυτά, κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ σφιχταγκαλιάζονται, ιδίως από χθες, σε ένα άγριο ταγκό, με απρόβλεπτες εξελίξεις τις επόμενες ημέρες. Μια ματιά, όμως, στην προηγούμενη εβδομάδα μπορεί να λύσει πολλές απορίες…

Τι προηγήθηκε…

Το Μέγαρο Μαξίμου που δεν διανύει και τις καλύτερες μέρες του λόγω της διαχείρισης της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι» – «Μένουμε Ασφαλείς», δέχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ένα δεύτερο, συντριπτικό πλήγμα: το πόρισμα του ΕΟΠΥΥ κατά του ιατρού και συζύγου της Ελένης Ράικου αποτελούσε «νάρκη» στα θεμέλια του κατηγορητηρίου της προανακριτικής.

Μια πρώτη απάντηση στα παραπάνω δόθηκε από το φιλο-κυβερνητικό στρατόπεδο, μέσω της εφημερίδας «Παραπολιτικά» και των συνομιλιών που είδαν το φως της δημοσιότητας για τον Πάνο Καμμένο, τη σύζυγό του κ.α. Αλλά οι συνομιλίες που κατέθεσε o Σάμπυ Μιωνής λειτούργησαν ως από μηχανής θεός για την πλειοψηφία, σε μια στιγμή μάλιστα ενώ είναι σε εξέλιξη η κατάθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, επεσήμανε ο έμπειρος στα νομικά, Δημήτρης Τσοβόλας (μιλώντας χθες βράδυ στο κεντρικό δελτίο του Kontra).

Αλλά και η άλλη πλευρά δεν έμεινε χωρίς απάντηση εμπλέκοντας τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον στενό συνεργάτη του Σταύρο Παπασταύρου, σε υπόθεση μίζας 2,6 εκατομμυρίων υπέρ της προεκλογικής καμπάνιας (Ιανουάριος 2015) του τότε αρχηγού της ΝΔ, στοιχεία που αμφισβήτησε o Άδωνις Γεωργιάδης, που σήκωσε και το βάρος αντιμετώπισης των αντιπολιτευτικών πυρών στην Ολομέλεια της Βουλής.

Προανακριτική: Έγγραφο “φωτιά” για μίζες στην υπόθεση ΠΑΝΓΑΙΑ εμπλέκει Σαμαρά – Παπασταύρου

Σαν έτοιμοι από καιρό

Οι πληροφορίες που τίθενταιπροϊδεάζουν ότι αυτή είναι μόνον η αρχή. Εξ αρχής άλλωστε εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Στέλιος Πέτσας ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ακριβώς από αυτό το θέμα, χωρίς να ερωτηθεί καν δηλαδή. «Σαν έτοιμος από καιρό…», όπως γράφει και η «Εφημερίδα των Συντακτών» στο σημερινό πρωτοσέλιδό της.

Ενώ και ο Άδωνις Γεωργιάδης, το βράδυ στη Βουλή, προέβλεψε εν τη ρύμη του λόγου του, ότι «το ειδικό δικαστήριο είναι κοντά» με την κρίσιμη προσθήκη, «και θα δούμε και για ποιους». Επισημαίνουμε πως χρησιμοποίησε πληθυντικό («για ποιους») και όχι ενικό («για ποιον», τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο εν προκειμένω). Συνεπώς φαίνεται πως είμαστε μπροστά στη διεύρυνση της υπόθεσης με νέους κατηγορούμενους. Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχες πληροφορίες είχαν δει το φως της δημοσιότητας από το φιλοκυβερνητικό Τύπο πριν το Πάσχα, πλην όμως τα σχετικά σενάρια πάγωσαν τότε. Όχι για πολύ, όπως τώρα διαφαίνεται.

Προς επίρρωσιν των παραπάνω, και ο τηλεοπτικός Σκάι, που δεν στερείται πληροφόρησης από το Μέγαρο Μαξίμου, έκανε λόγο στο κεντρικό του δελτίο για «νέα πρόσωπα και νέα αδικήματα». Ενώ και ο Γιάννης Πρετεντέρης στην κατακλείδα του σημερινού άρθρου του στα «Νέα» προειδοποιεί: «Ο τότε πρωθυπουργός (σ.σ. ο Αλέξης Τσίπρας) δεν μπορεί να μη γνώριζε τις δραστηριότητές της» (σ.σ. της, κατά Πρετεντέρη, «συμμορίας») – «άλλωστε (όπως έχουμε προαναγγείλει εδώ…) όχι μόνο υπάρχουν ηχητικά αλλά υπάρχει και συνέχεια. Έως τώρα παίζεται το trailer».

Στα γαλάζια πυρηνικά όπλα, είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα απαντήσει με… τόξα και βέλη. Αρμόδια στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης,έκαναν δύο παρατηρήσεις:

  • Η κίνηση Μιωνή ήταν φθηνός αντιπερισπασμός και η προσπάθεια της ΝΔ δεν θα της βγει.
  • Οι κ.κ. Παπασταύρου και Μιωνή έχουν πολλά ζητήματα ανοιχτά, κάτι που εκτιμάται πως θα αποτυπωθεί και σε αντίστοιχα έγγραφα…

Συγκεκριμένα, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν χαρακτηριστικά:

“Την ώρα που αποδεικνύεται ότι:

–Ο κ. Παπασταύρου, στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, έλαβε 2,6 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ.

–Ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέως Διαφοράς, κυρίας Ράικου, ζημίωσε το δημόσιο με 1,7 εκατ. ευρώ μόνο για το έτος 2018.

Ο Σάμπυ Μιωνής, με αντάλλαγμα μάλλον τη Λάρκο, παίζει το άθλιο παιχνίδι της ΝΔ και του ίδιου του κ. Σαμαρά. Προσκομίζει την επιλεκτική απομαγνητοφώνηση μιας παράνομης καταγραφής ιδιωτικής μας συνομιλίας, επιχειρώντας τη βίαιη διαστρέβλωση των λεγομένων μου. Με μεθόδους κοπτοραπτικής, δηλαδή με αποσιωπητικά -γιατί άραγε;- στα επίμαχα σημεία και με δήθεν ακατάληπτες λέξεις επίσης στα επίμαχα σημεία, παραποιεί το νόημα του διαλόγου.

Οι αναφορές σε «ατζέντα», πληροφορίες για κάποιους που «κάνουν δουλειές», προφανώς και δεν έχουν αφορούν τον κ. Παπαγγελόπουλο. Αφορούν τον κ. Σαμαρά και την παρέα του, τον κ. Μιωνή και τον κ. Παπασταύρου, που με διάφορα κόλπα έβγαζαν λεφτά από τότε.

Οι μαφιόζικες μέθοδοι όμως θα αποκαλυφθούν. Και η αλήθεια θα λάμψει.

Ήρθε η ώρα, ο κ. Σαμαράς, η προσωποποίηση της πολιτικής δειλίας, να εμφανιστεί στην Επιτροπή εάν στοιχειωδώς έχει τα «κότσια» και μέσω δημόσιου βήματος να εξηγήσει:

–Τι έγινε με τα 2,6 εκατ. ευρώ.

–Τι ζητούσε επίμονα από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τον οποίο κάλεσε και δέχθηκε στο σπίτι του.

–Γιατί τρέμει σαν τον ψάρι την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

–Γιατί πίεζε τον κ. Φιλιππάκη να μην γράφει για τους Μιωνή και Παπασταύρου και τι εννοούσε λέγοντας ότι «αυτά τα παιδιά έχουν βοηθήσει τη ΝΔ».

–Γιατί το 2013 μεσολάβησε για να υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ Μιωνή και Φιλιππάκη;

Αλλά ήρθε η ώρα να μιλήσει και ο κ. Παπασταύρου. Και να μας πει ποιανού χρήματα διαχειρίστηκε και σε ποιες τσέπες κατέληξαν τα 2,6 εκατ. ευρώ.

Η ΝΔ, κάθε φορά που πιάνεται με τη γίδα στην πλάτη, καταφεύγει σε  μαφιόζικες μεθόδους. Αλλά πρέπει να ξέρουν ότι όταν φωνάζει ο κλέφτης, δεν φοβάται ο νοικοκύρης.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν η εν λόγω συνάντηση ήταν σε γνώση του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς απάντησε: «Όχι, βέβαια».

Κερδισμένοι – χαμένοι

Το επόμενο ερώτημα είναι ποιος βγαίνει κερδισμένος από τη «μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προφανώς και ευελπιστεί ότι σκάνδαλα και σκανδαλολογία θα τραβήξουν την προσοχή των πολιτών από τη σκληρή οικονομική κατάσταση –για πόσο όμως; Ταυτοχρόνως, ο πρωθυπουργός προβλέπει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι υποχρεωμένος να αναλώνει δυνάμεις στο εν λόγω ζήτημα, όπως, όμως, και ο Αντώνης Σαμαράς. Τι θα κάνει όμως ο πρωθυπουργός ενόσω θα βάλλεται ο «πρώην», με δεδομένο, μάλιστα, ότι έχει προηγηθεί σειρά επεισοδίων μεταξύ των δύο ανδρών, με τελευταίο την αναβολή του ανασχηματισμού; Την ασπίδα προστασίας του Μεσσήνιου πρ. πρωθυπουργού θα συνεχίζουν να κρατούν μόνον οι κ.κ. ΓεωργιάδηςΒορίδης και οι φιλο-σαμαρικοί βουλευτές της προανακριτικής, και ουδείς άλλος από τη γαλάζια παράταξη;

Από την άλλη, ο Αλέξης Τσίπρας θα προτιμούσε να ασχολείται με άλλα θέματα: τα πενιχρά ως τώρα, αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και τη θεμελίωση του «νέου ΣΥΡΙΖΑ».

Παρόλ’ αυτά το τανγκό χορεύεται μόνο με δύο, ως εκ τούτου η σκληρή αντιπαράθεση που θα ζήσουμε, εκτιμάται ότι θα ενισχύσει το δίπολο ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, εις βάρος της ελάσσονος αντιπολίτευσης –και αυτό είναι κάτι που μπορεί να ευνοεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Απάντηση-καταπέλτης Τουλουπάκη στους ισχυρισμούς Μιωνή: Θα παραμείνουμε αληθινοί λειτουργοί της Δικαιοσύνης ως το τέλος!

Αυθαίρετους συνειρμούς χαρακτηρίζει η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, τους ισχυρισμούς του επιχειρηματία  Σάμπυ Μιωνή σχετικά με τις δικαστικές ενέργειες σε βάρος του:

«Με αφορμή τις πρόσφατες άκρως δυσφημιστικές δηλώσεις του κ. Μιωνή, ο οποίος με βάση μια ηχογραφημένη συνομιλία προβαίνει σε παντελώς αυθαίρετους συνειρμούς θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

Όλες οι ανακριτικές πράξεις στις οποίες αναφέρεται (κατάθεση Φαλτσιανί τον Μάρτιο του 2016, κατ’ οίκον έρευνα κλπ) διενεργήθηκαν κατ΄ εντολή και κατ’ εποπτεία του κ. Π. Αθανασίου ως προϊσταμένου της Οικονομικής Εισαγγελίας στην υπηρεσία του οποίου υπηρετούσαμε ως επίκουροι οικονομικοί εισαγγελείς από το Νοέμβριο του 2015 κατόπιν δικού του αιτήματος.

Η δικογραφία την οποία αναφέρει ότι σχηματίσαμε εγώ και οι συνάδελφοί μου κκ Καλούδης και Ντζούρας δήθεν με δική μας πρωτοβουλία σχηματίστηκε και παραγγέλθηκε επίσης από τον κ. Αθανασίου, για τον οποίο για προφανείς λόγους δεν κάνει κανέναν συνειρμό ο καταγγέλων.

Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας αντιμετώπιζε τη χρεοκοπία προσπαθήσαμε αξιοποιώντας τα στοιχεία που αξιοποίησε όλη η υπόλοιπη Ευρώπη για την είσπραξη των διαφυγόντων φόρων να πράξουμε ό,τι επέβαλε το καθήκον και η συνείδησή μας.

Παρακολουθούμε έκπληκτοι μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια ποινικοποίησης νομίμων δικονομικών ενεργειών. Είμαστε ίσως η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που συμβαίνει κάτι ανάλογο. Ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν δεν κατηγορήθηκαν δικαστικοί λειτουργοί γιατί έπραξαν στα πλαίσια των καθηκόντων τους. Δεν θα μετατραπούμε σε απλούς διεκπεραιωτές υποθέσεων όπως επιθυμούν κάποιοι. Θα παραμείνουμε αληθινοί λειτουργοί  της Δικαιοσύνης ως το τέλος!».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*