Νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

H νέα πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Σε κλειστό κύκλο, με μετρημένους βουλευτές και καλεσμένους αλλά και επινεύσεις αντί των καθιερωμένων χειραψιών λόγω έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό, διεξήχθη η τελετή ορκωμοσίας της πρώτης γυναίκας Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πέρα από τους επίσημους καλεσμένους, το «παρών» στην τελετή έδωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί και ελάχιστοι βουλευτές από κάθε κόμμα. Στα υπουργικά έδρανα ήταν αρκετοί υπουργοί, οι οποίοι τήρησαν τα μέτρα προφύλαξης για την πανδημία και άφησαν την απαιτούμενη απόσταση μεταξύ τους.

Η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε στο Κοινοβούλιο μετά τις 11:30, με τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Κωνσταντίνο Τασούλα να την υποδέχονται στην κεντρική είσοδο. Ακολούθησε η απόδοση τιμών από το στρατιωτικό άγημα, με την Κ. Σακελλαροπούλου να εισέρχεται στην Ολομέλειας της Βουλής. Μετά το πέρας της τελετής, η κ. Σακελλαροπούλου επισκέφτηκε το γραφείο του προέδρου της Βουλής, συνοδευόμενη και από τον πρωθυπουργό. Την… παράσταση έκλεψε το χιούμορ του Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος είπε: «Η αισιοδοξία είναι γένος θηλυκού».

Εν συνεχεία, ακολουθώντας το πρωτόκολλο, η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη προκειμένου να καταθέσει στεφάνι. Έπειτα, όπως ήταν προγραμματισμένο μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο για να πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης – παραλαβής.