Νέα «βόμβα» Δημητρίου: Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης ήταν στον Άρειο Πάγο όταν αποφάσιζαν για τους προστατευόμενους μάρτυρες!

Προανακριτική: Αντιπαράθεση για το περιεχόμενο της κατάθεσης Δημητρίου

Στην αποκάλυψη ότι την ημέρα που ο Άρειος Πάγος επρόκειτο να αποφασίσει για τον τρόπο εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης Novartis, εκεί ήταν ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και πρώην υψηλόβαθμος εισαγγελέας Δημήτρης Κράνης, προέβη η Ξένη Δημητρίου κατά την κατάθεσή της για πέμπτη μέρα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Νέα «βόμβα» Δημητρίου: Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης ήταν στον Άρειο Πάγο όταν αποφάσιζαν για τους προστατευόμενους μάρτυρες!

Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτή Δώρας Αυγέρη, η πρώτην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, επεσήμανε ότι είδε τον υφυπουργό να “χαριεντίζεται” με τον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κατσιρώδη. Υπενθυμίζεται ότι πρν γίνει εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός, ο Δημήτρης Κράνης ήταν Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, μέχρι τις 30-6-2019 ενώ έχει υπάρξει υποψήφιος για τη θέση της Β. Θάνου, όταν είχε αποχωρήσει από τη θέση της Προέδρου του Αρέιου Πάγου. Αντίστοιχα, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο Α. Κατσιρώδης είναι αυτός που καταψηφίζει διαρκώς την Ελένη Τουλουπάκη τόσο κατά τον ορισμό όσο και κατά την ανανέωση της θητείας της ως Εισαγγελέα Διαφθοράς.

Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ορθότητα της εξαίρεσης του Δημήτρη Τζανακόπουλου από την Επιτροπή επειδή την είχε συναντήσει στο γραφείο της η Ξενη Δημητρίου ανέφερε: “Δεν είναι ασυνήθιστο να επισκέπτεται ένας πολιτικός τον Άρειο Πάγο. Για παράδειγμα φέτος την Τσικνοπέμπτη πήγα στον Άρειο Πάγο για το αντίγραφο της κατάθεσης μου. Εκείνη την ημέρα θα έπαιρναν απόφαση για τον τρόπο κατάθεσης των προστατευόμενων μαρτύρων. Εκεί είδα τον υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Κράνη να χαριεντίζεται με τον δικαστικό κ. Κατσιρώδη. Αργότερα είδα τον κ. Κράνη με μια δημοσιογράφο. Εγώ από αυτό να βγάλω συμπέρασμα; Δεν το κάνω.” είπε χαρακτηριστικά.

 

Θοδωρής Καραγιαννίδης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*