Μόσχα: «Απαράδεκτοι» οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί στο Ιράκ και τη Συρία – Η Τεχεράνη καταδικάζει τις αμερικανικές επιθέσεις εναντίον φιλοϊρανικής πολιτοφυλακής στο Ιράκ

Αποτέλεσμα εικόνας για foto αμερικανικοί βομβαρδισμοί στο Ιράκ και τη Συρία

Τα αεροπορικά πλήγματα που διεξήγαγαν οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ στο Ιράκ και τη Συρία είναι απαράδεκτα και αντιπαραγωγικά, ανέφερε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και παρότρυνε όλες τις πλευρές να αποφύγουν την τροφοδότηση των εντάσεων στην περιοχή.

Μόσχα: «Απαράδεκτοι» οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί στο Ιράκ και τη Συρία

Αμερικανικά αεροπλάνα έπληξαν την Κυριακή βάσεις των ταξιαρχιών της Χεζμπολάχ, μιας από τις πιο ριζοσπαστικές παρατάξεις του Χασντ αλ-Σαάμπι, συνασπισμού παραστρατιωτικών στον οποίο κυριαρχούν οι φιλοϊρανοί και ο οποίος έχει πλέον ενσωματωθεί στις ιρακινές δυνάμεις. Τουλάχιστον 25 παραστρατιωτικοί σκοτώθηκαν στις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές.

Τα πλήγματα αυτά έγιναν ως αντίποινα στον θάνατο, την Παρασκευή, ενός Αμερικανού πολίτη, εργολάβου του στρατού, από επίθεση με ρουκέτες σε ιρακινή στρατιωτική βάση.

Βαγδάτη: Οι αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στο Ιράκ θα έχουν επικίνδυνες συνέπειες

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Αντέλ Αμπντούλ Μαχντί καταδίκασε τις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ εναντίον βάσεων της φιλοϊρανικής πολιτοφυλακής στο Ιράκ, δηλώνοντας ότι η επίθεση αυτή θα έχει συνέπειες.

«Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την αμερικανική επιδρομή στις ιρακινές ένοπλες δυνάμεις μια απαράδεκτη μοχθηρή επίθεση που θα έχει επικίνδυνες συνέπειες», σημείωσε η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την επίσημη θέση της έπειτα από συνάντηση του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας, αργότερα σήμερα, συμπλήρωσε ο Μαχντί.

Ο Νετανιάχου συγχαίρει τις ΗΠΑ

Από την πλευρά του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επικοινώνησε με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο για να τον συγχαρεί για τις αεροπορικές επιδρομές των αμερικανικών δυνάμεων εναντίον βάσεων μιας φιλοϊρανικής πολιτοφυλακής στο Ιράκ και τη Συρία.

«Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συνομίλησε σήμερα με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο και τον συνεχάρη για μια σημαντική ενέργεια των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν και των συνεργατών του στην περιοχή», υπογράμμισε η ανακοίνωση του ισραηλινού πρωθυπουργού.

 

Το Ιράν καταδίκασε σήμερα τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ και τη Συρία εναντίον της υποστηριζόμενης από το Ιράν πολιτοφυλακής Κατάεμπ Χεζμπολάχ.

«Η αμερικανική στρατιωτική επίθεση εναντίον ιρακινού εδάφους και ιρακινών δυνάμεων καταδικάζεται δριμύτατα ως ξεκάθαρο παράδειγμα τρομοκρατίας … και το Ιράν την καταδικάζει δριμύτατα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Αμπάς Μουσαβί, όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA. «Με τις επιθέσεις αυτές, η Αμερική έδειξε τη σταθερή υποστήριξή της στην τρομοκρατία και την περιφρόνησή της για την ανεξαρτησία και την κυριαρχία των χωρών και οφείλει να υποστεί τις συνέπειες της παράνομης πράξης της», δήλωσε ακόμη ο Μουσαβί.

Αμερικανικά αεροπλάνα έπληξαν χθες, Κυριακή, το βράδυ βάσεις των ταξιαρχιών της Χεζμπολάχ, μιας από τις πιο ριζοσπαστικές παρατάξεις του Χασντ αλ-Σαάμπι, συνασπισμού παραστρατιωτικών στον οποίο κυριαρχούν οι φιλοϊρανοί και ο οποίος έχει πλέον ενσωματωθεί στις ιρακινές δυνάμεις.

Αυτά τα πλήγματα αντιποίνων μετά τον θάνατο, την Παρασκευή, ενός Αμερικανού υπεργολάβου σε επίθεση με ρουκέτα, στοίχισαν τη ζωή σε 25 ανθρώπους στις τάξεις των φιλοϊρανών μαχητών, σύμφωνα με έναν τελευταίο απολογισμό. «Οι επιθέσεις αυτές απέδειξαν για μια ακόμη φορά το ψεύδος των ισχυρισμών των ΗΠΑ καθώς στοχοθέτησαν τις θέσεις δυνάμεων που στη διάρκεια των ετών έχουν καταφέρει σφοδρά πλήγματα στους τρομοκράτες του Νταές», δήλωσε ο Ιρανός εκπρόσωπος αναφερόμενος στο Ισλαμικό Κράτος. Για τον Ιρανό εκπρόσωπο, η παρουσία ξένων δυνάμεων στην περιοχή αποτελεί «την αιτία της ανασφάλειας και των εντάσεων». «Η Αμερικη οφείλει να βάλει τέλος στην κατοχή της», υπογράμμισε ακόμη ο Μουσαβί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*