Μόνη της απέναντι στα κόμματα και την κοινωνία … η ΝΔ στο πτωχευτικό! Καταψηφίστηκε με τους 158 – Aλ. Νικολαΐδης: Μετά από δέκα μέρες αδιαφορίας τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσας…

Ολομόναχοι απέναντι στα κόμματα και την κοινωνία και απομονωμένοι ηθικά και πολιτικά … στο θέμα του πτωχευτικού κώδικα που αρπαζει σπίτια και περιουσία πολιτών, βρίσκονται πλέον οι 158 βουλευτές της ΝΔ που καταψήφισαν την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του ΥΠΟΙΚ Χρήστου Σταϊκούρα!

Συγκεκριμενα, η πρόταση μορφής κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα απορρίφθηκε με 158 κατά έναντι 133 υπέρ.

Συνολικά ψήφισαν 291 βουλευτές.

Η συζήτηση στη Βουλή κινήθηκε σε υψηλούς τόνους αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και με επίκεντρο τον πτωχευτικό κώδικα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας, η τριήμερη συνεδρίαση διήρκεσε συνολικά 35 ώρες, που ήταν ο μεγαλύτερος

Σημειώνεται ότι η σημερινή ψηφοφορία διεξήχθη με τη φυσική παρουσία μόνο 60 βουλευτών – λόγω των υγειονομικών μέτρων – ενώ οι υπόλοιποι βουλευτές συμμετείχαν με επιστολικές ψήφους που εστάλησαν στο προεδρείο της Βουλής και συνυπολογίστηκαν στην καταμέτρηση.

 

Aλ. Νικολαΐδης: Μετά από δέκα μέρες αδιαφορίας τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσας αποθεώνουν τον πτωχευτικό κώδικα

“O πτωχευτικός κώδικας της ΝΔ έγινε πρώτο θέμα για τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα σήμερα το βράδυ για να τον αποθεώσουν” σημειώνει ο Α. Νικολαΐδης

«Εδώ και δέκα μέρες η συντριπτική πλειοψηφία των Μέσων, συμπτωματικά αυτών που είχαν την τιμητική τους στη λίστα Πέτσα, δεν έδειχναν κανένα ενδιαφέρον για το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, παρά το γεγονός ότι αφορά όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, εργαζόμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρηματίες και αγρότες που οδηγούνται σε αναγκαστική εκποίηση περιουσίας, απώλεια της πρώτης κατοικίας και πτωχεύσεις.» επισημαίνει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος  Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Νικολαΐδης.

«Ξαφνικά, μετά από δέκα μέρες η πρώτη στιγμή που ο πτωχευτικός κώδικας της ΝΔ έγινε πρώτο θέμα για τα Μέσα της λίστας Πέτσα, οδήγησε σε έκτακτες συνδέσεις με τη Βουλή και εκτενή ρεπορτάζ, ήταν το βράδυ της Κυριακής. Όχι φυσικά για να πουν τι φέρνει το νομοσχέδιο του κ. Μητσοτάκη για την πρώτη κατοικία, αλλά για να τον αποθεώσουν.», καταλήγει δηκτικά ο κ. Νικολαϊδης.