Μπαχ: “Θα ήταν πρόωρο να προχωρήσουμε σε μία απόφαση” * Μάικλ Τζόνσον: «Εάν οι Ολυμπιακοί Αγώνες γίνουν το 2021 θα τους διοργανώσει το Τόκιο;» * Τσιτσιπάς: «Πρώτη προτεραιότητα είναι η υγεία μου»

Ο Τόμας Μπαχ τόνιε ότι θα ήταν πρόωρο να υπάρξεια από τώρα κάποια απόφαση για τη διεξαγωγή ή όχι των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Ένα από τα μεγάλα ερωτηματικά που μένουν να απαντηθούν στο προσεχές μέλλον είναι το εάν θα πραγματοποιήθούν κανονικά ή όχι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο. Όλα τα δεδομένα είναι ανοικτά αφού η ΔΟΕ δεν θέλει να πάρει μία απόφαση.

Το κόστος είναι μεγάλο και ήδη σπουδαίοι αθλητές όπως η Κατερίνα Στεφανίδη έχουν ασκήσει κριτική στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για τη στάση στο συγκεκριμένο θέμα.

Η πανδημία του κορονοϊού κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει και φυσικά έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην προετοιμασία των αθλητών. Ωστόσο, ο Τόμας Μπαχ δεν δείχνει να βιάζεται.

“Για εμάς, δεν θα ήταν υπεύθυνο σήμερα και θα ήταν πρόωρο να προχωρήσουμε σε μία απόφαση. Δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η κατάσταση. Φυσικά εξετάζουμε διάφορα σενάρια.

Ως εκ τούτου, δεν θα ήταν υπεύθυνο, με κανένα τρόπο, να ορίσουμε μια  ημερομηνία ή να πάρουμε αμέσως μια απόφαση, η οποία θα βασίζεται σε εικασίες για μελλοντικά γεγονότα. Η απόφαση της ΔΟΕ δεν θα καθοριστεί από κανένα οικονομικό συμφέρον” δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ.

 

Μάικλ Τζόνσον: «Εάν οι Ολυμπιακοί Αγώνες γίνουν το 2021 θα τους διοργανώσει το Τόκιο;»

Μάικλ Τζόνσον: «Εάν οι Ολυμπιακοί Αγώνες γίνουν το 2021 θα τους διοργανώσει το Τόκιο;» (pic)

O χρυσός Ολυμπιονίκης του στίβου Μάικλ Τζόνσον εκφράζει την ανησυχία του για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Για τα σενάρια αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 και την μετάθεση τους στο 2021 μίλησε ο Μάικλ Τζόνσον.

Ο Αμερικανός σπρίντερ που έχει κερδίσει 4 χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1992, το 1996 και το 2000 έθεσε μέσα από το twitter ερωτήματα για τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η αναβολή λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού (covid-19). 

To tweet του Αμερικακού: 

«Αν η ΔΟΕ αναβάλλει τους Ολυμπιακούς Αγώνες για το 2021, το Τόκιο θα δεχθεί να τους διοργανώσει; Επίσης τα κανάλια σε ολόκληρο τον κόσμο θα αποδεχτούν να έχουν τηλεοπτικά δικαίωματα ένα χρόνο αργότερα;

Οι παγκόσμιες ομοσπονδίες στίβου και υγρού στίβου θα δεχθούν να ακυρώσουν ή να μεταφέρουν τα παγκόσμια πρωταθλήματα τους που είναι ήδη σε προχωρημένο οργανωτικό επίπεδο; Τα πράγματα δεν  είναι τόσο απλά».

Michael Johnson

Τσιτσιπάς: «Πρώτη προτεραιότητα είναι η υγεία μου»

Ο Τσιτσιπάς έβγαλε ανακοίνωση στα social media για ν’ απαντήσει σε σχόλια.

Τις τελευταίες ημέρες ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τις φωτογραφίες και τα video που “ανεβάζει” στα social media από τη Νέα Υόρκη και την προπόνηση του στο Λονδίνο δέχτηκε πολλά ειρωνικά και επικριτικά σχόλια.

Ο Έλληνας τενίστας που είναι στο Λονδίνο και συνεχίζει με κάθε προφύλαξη την προετοιμασία του έβγαλε ανακοίνωση στα social media για να “απαντήσει” στους επικριτές του αλλά και να διαβεβαιώσει πως είναι καλά και προσέχει!

Η ανακοίνωση του: 

«Τελευταία βλέπω πολλά σχόλια και ανησυχίες για την υγεία μου και την ασφάλεια, εξαιτίας των ταξιδιών μου τις τελευταίες εβδομάδες.

Θέλω όλοι να ξέρετε πως η υγεία μου είναι η πρώτη μου προτεραιότητα, γι’ αυτό προσπαθώ να μένω στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι όποτε ταξιδεύω παίρνω όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μείνω ασφαλής και να περιορίσω τον κίνδυνο με την κοινωνική αποστασιοποίηση, όσο περισσότερο μπορώ.

Ωστόσο, ως αθλητής, το να είμαι ενεργός με όποιο τρόπο μπορώ είναι επίσης σημαντικό για μένα. Υπάρχουν κάποιες στιγμές μέσα στη μέρα που χρειάζεται να βγαίνω έξω για να προπονούμαι και να φροντίζω το σώμα μου με όση περισσότερη ασφάλεια μπορώ.

Θέλω να ξέρετε πως το αντιμετωπίζω πολύ σοβαρά και πως ο κάθε άνθρωπος έχει ρόλο στην καταπολέμηση αυτού του ιού, ώστε να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη εποχή όσο πιο γρήγορα γίνεται. Να μείνετε όλοι ασφαλείς».

Stefanos Tsitsipas

Προβολή εικόνας στο Twitter