«Μπάχαλο» με την αναβολή του Κυπέλλου, σκέψεις για… * Στο κλειστό του Ιωνικού το απόλυτο εργαλείο βελτίωσης σουτ * Ανακοίνωση από την ΓΓΑ για την λειτουργία του αθλητισμού. Αυτά τα πρωταθλήματα θα συνεχιστούν κανονικά

«Μπάχαλο» με την αναβολή του Κυπέλλου, σκέψεις για αγωνιστική στην Basket League!

Η ΕΟΚ έκανε χρήση της αναστολής των αγωνιστικών υποχρεώσεων σε όλες τις διοργανώσεις που βρίσκονται υπό την αιγίδα της, ανάμεσα της και το Κύπελλο, στο οποίο αγωνίζονται μόνο ομάδες της Α1 και έτσι ο ΕΣΑΚΕ προσανατολίζεται για τον ορισμό αγωνιστικής!

Το σαββατοκύριακο 7 και 8 Νοεμβρίου θα είχαμε τη διεξαγωγή των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας. Η διοργάνωση αναβάλλεται, μέχρι νεωτέρας και στη θέση της θα γίνει αγωνιστική για την Basket League!

Με όποιον τρόπο μπορεί να διεξαχθεί και αυτή.

Η ΕΟΚ, μολονότι οι προημιτελικοί έχουν μόνο ομάδες της Basket League, προχώρησε στην αναβολή του, αφού η άδεια διεξαγωγής του Κυπέλλου ανήκει σε αυτήν. Όπως έκανε και με τις άλλες διοργανώσεις που βρίσκονται υπό τη σκέπη της. Μολονότι οι ομάδες της παλιάς Α1 συνεχίζουν κανονικά τους ελέγχους για την covid-19, μία απαραίτητη προϋπόθεση που έχει τεθεί από την Πολιτεία.

Την ίδια στιγμή, από την πλευρά των ομάδων προκύπτουν αρκετά ερωτηματικά, αλλά και υποχρεωτική συμμόρφωση, αφού το Κύπελλο ανήκει στην ΕΟΚ.

Κάπως έτσι, ο ΕΣΑΚΕ… τρέχει για να ορίσει αγωνιστική. Κάτι που επίσης δεν είναι εύκολο. Η διοργανώτρια βρίσκεται στην αναζήτηση τι θα συμβεί με τις ομάδες της Θεσσαλονίκης, λόγω του lockdown που έχει επιβληθεί στη συμπρωτεύουσα.

Είναι ακόμη άγνωστο αν οι ομάδες μπορούν να φύγουν ή να πάνε στη Θεσσαλονίκη.

Στο πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης αγωνίζονται στην Αττική (με Παναθηναϊκό και Λαύριο, αντίστοιχα), ενώ ο Ηρακλής υποδέχεται τον Κολοσσό.

Την ίδια στιγμή, μοιάζει απίθανο να αγωνιστεί το Λαύριο, το οποίο ταλαιπωρήθηκε από απανωτά κρούσματα κορονοϊόυ και μόλις έχει ξεκινήσει ομαδικές προπονήσεις. Επίσης, ερωτηματικό αποτελεί και ο Προμηθέας (επίσης είχε κρούσματα covid-19).

 

Στο κλειστό του Ιωνικού το απόλυτο εργαλείο βελτίωσης σουτ

Το μηχάνημα εξάσκησης σουτ στο κλειστό του Πλάτωνα

Η ομάδα του Ιωνικού Νικαίας προχώρησε σε μία σημαντική κίνηση, καθώς από φέτος, θα χρησιμοποιεί το απόλυτο εργαλείο βελτίωσης σουτ.

Σε μία σημαντική ενίσχυση προχώρησε η ομάδα του Ιωνικού Νικαίας κατά την επιστροφή στο κλειστό του Πλάτωνα, αφού από τη φετινή χρονιά οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να προπονούν το σουτ τους, μέσω ενός μηχανήματος εξάσκησης σουτ, ευρέως γνωστό στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές ομάδες αλλά και ομάδες του NBA.

Η ανακοίνωση του Ιωνικού:

Ο Ιωνικός Hellenic Coin έχει μία σημαντική ενίσχυση, κατά την επιστροφή του στο κλειστό του Πλάτωνα, και πρόκειται για το μηχάνημα εξάσκησης σουτ που βοηθά στην ατομική βελτίωση των παικτών.

Η ομάδα μας τρέχει φέτος ένα project, στο οποίο δίνεται μεγάλη έμφαση πέρα από το αποτέλεσμα, στην βελτίωση των αθλητών που την απαρτίζουν. Ο Στέργιος Κουφός και οι συνεργάτες του δουλεύουν επισταμένα με τους παίκτες του Ιωνικού, οι οποίοι πλέον έχουν τη χαρά να “υποστηρίζονται” και από το γνωστό μηχάνημα “Gun” που συμβάλλει στην εξάσκηση των αθλητών στο σουτ.

Οι αθλητές της ομάδας μας ξεκίνησαν ήδη να αξιοποιούν την βοήθεια που τους παρέχει το εν λόγω μηχάνημα, που θα έχει σταθερή θέση στο κλειστό του Πλάτωνα, και οι ώρες που περνούν στο παρκέ θα αυξηθούν έπειτα κι από αυτή την πολύ σημαντική προσθήκη“.

 

Ανακοίνωση από την ΓΓΑ για την λειτουργία του αθλητισμού-Αυτά τα πρωταθλήματα θα συνεχιστούν κανονικά

ΓΓΑ

Με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έκανε γνωστούς τους περιορισμούς που προβλέπονται για τον αθλητισμό και το πως η Super League 1και η Βasket League θα συνεχιστούν κανονικά, εφόσον γίνονται εβδομαδιαία τεστ, όπως και οι προπονήσεις για Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες και εξαιρέσεις για αθλήματα ανοικτών χώρων

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΓΑ:

Κανονικά Super League 1, Βasket League, εφόσον γίνονται εβδομαδιαία τεστ, προπονήσεις για Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες και εξαιρέσεις για αθλήματα ανοικτών χώρων

Η συνέχεια των κορυφαίων κατηγοριών στα εθνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, εφόσον το υγειονομικό τους πρωτόκολλο περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο για COVID-19, οι διεθνείς αγώνες των ομάδων, η κατ’ εξαίρεση άδεια για προπόνηση των αθλητών που προετοιμάζονται για Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και η κατ’ εξαίρεση άδεια για ατομική χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων σε αρκετά αθλήματα ανοικτού χώρου, εξειδικεύονται, μεταξύ άλλων, στην Κοινή Υπουργική Απόφαση με τα νέα μέτρα ενάντια στην πανδημία και την αναστολή λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων, που υπέγραψε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και η οποία θα εφαρμοστεί από αύριο Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020.

Αναλυτικά, για τις αθλητικές δραστηριότητες ανά Περιφερειακή Ενότητα, προβλέπει τα εξής η Κοινή Απόφαση των Υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την «ανάγκη ενίσχυσης των ισχυόντων έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19, λαμβανομένης υπόψη της τρέχουσας επιδημιολογικής επιβάρυνσης της χώρας»:

Α. ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ (κίτρινο):

* Οι προπονήσεις και οι αγώνες διεξάγονται χωρίς θεατές.

* Μειώνεται στο 75% ο μέγιστος αριθμός αθλουμένων ανά εγκατάσταση, σύμφωνα με τους Όρους Λειτουργίας Αθλητικών, Ναυταθλητικών Εγκαταστάσεων και Κολυμβητηρίων και τον σχετικό πίνακα με τον μέγιστο αριθμό αθλουμένων ανά εγκατάσταση (φωτό).
* Οι αγώνες εντός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων επιτρέπονται μόνο με την παρουσία των απαραίτητων συντελεστών των αγώνων.

* Οι αγώνες εκτός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων επιτρέπονται με όριο πενήντα (50) συμμετεχόντων στις αγωνιστικές διαδικασίες.

* Αναστέλλονται οι επίσημοι και φιλικοί αγώνες σε όλες τις κατηγορίες των ομαδικών αθλημάτων, εξαιρουμένων των αγώνων ομάδων που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα εθνικών κατηγοριών που δεν έχουν ανασταλεί. Οι προπονήσεις επιτρέπονται.

* Κατά τη διάρκεια της άθλησης δεν απαιτείται η χρήση μάσκας

* Περαιτέρω οδηγίες και υγειονομικά πρωτόκολλα για προπονήσεις και αγώνες, όπως αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (https://gga.gov.gr/component/content/article/278covid/2981-covid19-sports).

Β. ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ (κόκκινο):

* Αναστέλλονται οι δραστηριότητες σε αθλητικές εγκαταστάσεις.

* Αναστέλλονται κάθε είδους αθλητικές εκδηλώσεις μαζικού, εναλλακτικού, πνευματικού ή ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

* Επιτρέπεται μόνο η ατομική άσκηση και άθληση σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους (χωρίς προπονητή).

Εξαιρούνται της αναστολής:

* η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες των ομάδων που μετέχουν στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α’ Εθνικής κατηγορίας ανδρών (Super League 1) και στο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης (Basket League), χωρίς την παρουσία θεατών και των οποίων οι ομάδες ακολουθούν υγειονομικό πρωτόκολλο, που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια,

* οι ευρωπαϊκοί αγώνες (Champions League, Europa League, Euroleague, BCL), σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των UEFA, Euroleague και FIBA,

* η λειτουργία των ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων, που χρησιμοποιούν αθλητικά σωματεία και όμιλοι οι οποίοι διαθέτουν νόμιμη άδεια λειτουργίας, αποκλειστικά και μόνο για ατομική χρήση, χωρίς προπονητή και χωρίς την παρουσία θεατών, στα ακόλουθα ατομικά αθλήματα:
> αντισφαίριση,
> σκοποβολή,
> τοξοβολία,
> ιστιοπλοΐα (με μονομελές πλήρωμα),
> κωπηλασία (με μονομελές πλήρωμα),
> κανόε καγιάκ,
> θαλάσσιο σκι,
> ποδηλασία,
> γκολφ,
> ιππασία,
> μηχανοκίνητος αθλητισμός,
> αθλήματα βουνού,

* η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, για την κάλυψη των αναγκών προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2021 στο Τόκιο.

* Περαιτέρω οδηγίες και υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού
(https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports).

Επισημαίνεται ότι εξετάζονται, επιπλέον, η δυνατότητα για:

* χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους θα αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που θα εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, για την κάλυψη των αναγκών προετοιμασίας και για Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα,

* κατ’ εξαίρεση λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες ομάδων που μετέχουν στις κορυφαίες εθνικές κατηγορίες κι άλλων ομαδικών αθλημάτων, πέραν του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α’ Εθνικής κατηγορίας ανδρών (Super League 1) και του πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης (Basket League), χωρίς την παρουσία θεατών και των οποίων οι ομάδες θα ακολουθούν υγειονομικό πρωτόκολλο, που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*