Μουράτογλου υπέρ των οικονομικά αδύναμων * Η Σαράποβα ετοιμάζει δωρεά στους “Γιατρούς χωρίς Σύνορα” * Τσιτσιπάς: «Η ελευθερία είναι το οξυγόνο της ψυχής μου» (vid)

Με ανάρτησή του στα social media, ο Πατρίκ Μουράτογλου τόνισε πως όλες οι διοργανώτριες αρχές του τένις πρέπει να βρουν λύση για το βιοποριστικό πρόβλημα αρκετών αθλητών την περίοδο του κορονοϊού.

Με ανάρτησή του στα social media, ο Πάτρικ Μουράτογλου βάζει πλάτη στους τενίστες και τενίστριες που ασχολούνται επαγγελματικά με το τένις αλλά δεν ανήκουν στην ελίτ του αθλήματος και βιώνουν με πολύ μεγάλη δυσκολία την εποχή που διανύουμε.

Ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο εξέφρασε την άποψή του πως οι διοργανώτριες αρχές του τένις (ATP, WTA, ITF, Grand Slam) θα πρέπει να κάτσουν όλες μαζί στο τραπέζι και να βρουν μια λύση για τους τενίστες που δυσκολεύονται να επιβιώσουν αυτή την περίοδο όπου δεν υπάρχουν τουρνουά και κατ’επέκταση έσοδα. Είναι αλήθεια ότι οι αθλητές εκτός του Top  100, με δυσκολία βγάζουν τα έξοδά τους ενώ για πολλούς είναι ασύμφορο να προσλάβουν έναν προπονητή για να τους ακολουθεί στα ταξίδια τους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Μουράτογλου, καλεί τους αρμόδιους φορείς να εκμεταλλευτούν τον ελεύθερο χρόνο που έχουν αυτή την περίοδο για να βρεθεί μια λύση…

Η ανάρτηση του Πάτρικ Μουράτογλου

“Το άθλημά μας είναι σπουδαίο, όμως η περίοδος που διανύουμε τονίζει πόσο αντιλειτουργικό είναι. Οι παίκτες εκτός Top100, δεν μπορούν να αντέξουν αυτή την κατάσταση και δυσκολεύονται οικονομικά.

Σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ, οι τενίστες δεν έχουν μισθό αλλά τα έσοδά τους εξαρτώνται από το πόσο παίζουν. Παράλληλα, έχουν σταθερούς μισθούς σε προπονητικό προσωπικό και οι μισθοί τους καθορίζονται από τα τουρνουά και τις νίκες που πετυχαίνουν. Είναι ένα αξιοκρατικό σύστημα που με βρίσκει σύμφωνο. Οι τοπ παίκτες, αξίζουν 100% τα λεφτά που βγάζουν.

Ωστόσο, είναι αποκρουστικό το γεγονός ότι ο 100ος τενίστας στον κόσμο, σε ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα, να μην μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς. Πολλοί από αυτούς, έχουν αναγκαστεί να βάλουν τέλος στην καριέρα τους.

Το τένις τους χρειάζεται. Το τένις δεν μπορεί να ζήσει μόνο από τους κορυφαίους. Πέρυσι, η ITF είχε πάρει μια απόφαση που ευτυχώς ακυρώθηκε λίγους μήνες αργότερα, σύμφωνα με την οποία οι παίκτες εκτός Top100 ήταν αδύνατο να διαχειριστούν. Πολλοί παράτησαν το τένις γιατί δεν είχαν άλλη επιλογή.

Τώρα, έχουμε μια νέα πρόκληση. Λόγω της αναστολής των τουρνουά για τους γνωστούς λόγους, ξέρουμε ότι αυτοί οι αθλητές δεν έχουν κανένα εισόδημα, ούτε χορηγούς, ούτε λεφτά στην άκρη για να ζήσουν. Ήρθε η ώρα να σκεφτούμε αυτούς τους παίκτες και να τους βοηθήσουμε. Αρχικά στο άμεσο μέλλον και μετά μακροπρόθεσμα. Γι’ αυτό το λόγο, θα ήθελα πολύ να δω τι σκέφτονται οι ATP, WTA, ITF, τα Grand Slam. Να κάτσουν μαζί και να βρουν μια βιώσιμη λύση. Βασιζόμαστε σε αυτούς τους οργανισμούς που έχουν τη δύναμη για να προστατέψουν το τένις και να δείξουν το κοινωνικό τους πρόσωπο.

Θα ήθελα να τους ακούσω να λένε “τέλος”. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους χαμηλότερα καταταγμένους αθλητές πίσω. Δεν είναι σωστό. Το τένις χρειάζεται μια αλλαγή. Ας χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον ελεύθερο χρόνο για διάλογο”.

Η Σαράποβα ετοιμάζει δωρεά στους “Γιατρούς χωρίς Σύνορα”

Η Μαρία Σαράποβα αποκάλυψε το γιατί έχει συνέχεια πονόλαιμο ...

Η Μαρία Σαράποβα έβαλε σε δημοπρασία μια ρακέτα που έχει πάνω την υπογραφή της και ξεκίνησε καμπάνια για την ενίσχυση των γιατρών που παλεύουν με τον κορονοϊό.

Η Μαρία Σαράποβα είναι ιδιαίτερα ενεργή τις τελευταίες ημέρες στη μάχη κατά του κορονοϊού και την Τρίτη αποφάσισε να ενισχύσει τις προσπάθειες των “Γιατρών χωρίς Σύνορα”.

Το μοντέλο ρακέτας που έβαλε σε δημοπρασία, είναι αυτό με το οποίο έπαιξε για τελευταία φορά σε επαγγελματικό επίπεδο. Η δημοπρασία θα ξεκινήσει το μεσημέρι τις 10ης Απριλίου στην ιστοσελίδα 32.auctions.com.

Η αρχική τιμή της ρακέτας είναι 100$, ενώ δεν επιτρέπεται να δοθεί για λιγότερα από 150$, με τα έσοδα να αναμένεται να καταλήξουν στους “Γιατρούς χωρίς Σύνορα”.

Φυσικά, η κίνηση είναι συμβολική, μιας και όπως αποκάλυψε η ίδια η Σαράποβα θα κάνει μεγαλύτερη χρηματική δωρεά στην συγκεκριμένη ανθρωπιστική οργάνωση.

Την Δευτέρα πάντως, μέσω της εταιρείας της “Sugarpova”, μοίρασε γλυκά και σε εκατοντάδες άπορους ανά τον κόσμο, θέλοντας να δείξει το φιλανθρωπικό της πρόσωπο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνει ο πλανήτης.

 

Τσιτσιπάς: «Η ελευθερία είναι το οξυγόνο της ψυχής μου» (vid)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς “ανέβασε” νέο video στο κανάλι του με θέμα την ελευθερία.

Ως γνήσιος απόγονος του ποιητή που έγραψε τον “Ύμνο εις την Ελευθερία”, του Διονυσίου Σολωμού, αλλά και του Ανδρέα Κάλβου που μας έμαθε ότι “Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία”, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ασχολείται αυτή την περίοδο με την έννοια της ελευθερίας…

Ο Έλληνας τενίστας “ανέβασε” στο κανάλι του στο Youtube ένα ωραίο video με εικόνες από την έρημο του Ομάν αλλά και από προπόνηση του στο χώμα και το “ντύνει” με τις σκέψεις του για την ελευθερία.

Την ελευθερία όπως ο ίδιος την αντιλαμβάνεται στην ζωή του.

«Για μένα η ελευθερία έχει την ικανότητα να αποφασίζει για τη ζωή σου. Να ζεις τη ζωή σου χωρίς όρια και χωρίς να σκέφτεσαι την ιδέα που έχουν οι άλλοι για σένα. Λατρεύω την ελευθερία μου περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Μου επιτρέπει να παγώνω το χρόνο και να σκέφτομαι.

Νομίζω τα ταξίδια είναι ένα σπουδαίο εργαλείο που σε βοηθάει να κατανοείς την ελευθερία σου ακόμα περισσότερο. Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείς να ανακαλύψεις εκεί έξω.

Η ελευθερία μου είναι κάτι που πάντα θα αγαπώ και θα εκτιμώ. Είναι το οξυγόνο της ψυχής μου», μας λέει ο νεαρός τενίστας που είναι στο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης… 

Ελευθερία είναι αυτή που περιμένουμε να έρθει…