Μουλάρι ο Αστραχάν…

40% για μια κυβέρνηση Αστραχάν; Για ένα “ζωολογικό κήπο” στον οποίο συμμετέχουν δυο κορυφαίοι υπουργοί από το γνωστό “κοτέτσι” Καρατζαφέρη;

Για να μην παρεξηγηθούμε δεν ταυτίζουμε με τον Αστραχάν τον υπουργό Μηταράκη που κατάργησε την πανεπιστημιακή αστυνομία για να ιδρύσει έφιππη αστυνομική ατραξιόν.

Με όλο το σεβασμό που επιβάλλεται να αντιμετωπίζεται ο κάθε Αστραχάν έναντι του κυβερνητικού θιάσου.

Με το 40% και την αυτοδυναμία ως παράσημο από το εκλογικό σώμα έχει τη δυνατότητα το μέγαρο Μαξίμου να μαδάει τη μαργαρίτα για τα επόμενα 4 χρόνια χωρίς να νοιάζεται αν συναγωνίζεται τον Αστραχάν του Ιπποδρόμου στην ταινία “Σχολή για Σοφερίνες” (1964) με τον αξέχαστο Θανάση Βέγγο.

Το “μ’ αγαπά” – “δε μ’ αγαπά” στα χέρια ερωτευμένων, η μαργαρίτα έγινε προσφάτως πολιτική πρακτική της κυβέρνησης.

“αγαπώ την κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας – όχι δεν την αγαπώ”

“αγαπώ την έφιππη αστυνομική παρωδία – όχι δεν την αγαπώ”

“αγαπώ την κατάργηση της ασυλίας των τραπεζιτών” – Όχι, προς θεού, όχι!!!”

Γι’ αυτό τελευταίο ευθύνεται η πρόσφατη μεταγραφή Φλωρίδη από το στρατόπεδο σιμητόπαιδων του …εκσυγχρονισμού. Και δεν υπονοούμε ότι ο της δικαιοσύνης υπουργός παίρνει τα σκήπτρα ευφυΐας από τον ομόλογό του Μηταράκη!!!

Ισχυριζόμαστε, ωστόσο, ότι ταιριάζουν γάντι οι ατάκες του ιπποδρομιάκια Μπάμπη (Βέγγος) ο οποίος έψαχνε πληροφορίες για τον Αστραχάν για να ποντάρει τα λεφτά του. Οι γνώστες του τζόγου τον ενημέρωσαν ότι επρόκειτο να ποντάρει σε “μουλάρι”, σε “χελώνα”, σε “ελέφαντα”, με τον Μπάμπη να αναρωτιέται: “Μα, ιππόδρομος είναι εδώ ή ζωολογικός κήπος;”

Ο φουκαράς ο Μπάμπης έπαιξε κι έχασε ποντάροντας σε κουτσό άλογο: “Έλα Αστραχάν!… Σε σένα κρέμομαι. Πέντε χιλιάρικα έχω δώσει. Μη μου την κάνεις τη λαχτάρα, ρε Αστραχάν… Φτου σου, ρε Αστραχάν. Μουλάρι ο Αστραχάν!”

40% για μια κυβέρνηση Αστραχάν; Για ένα “ζωολογικό κήπο” στον οποίο συμμετέχουν δυο κορυφαίοι υπουργοί από το γνωστό “κοτέτσι” Καρατζαφέρη; Που μετά την εκλογική νίκη, τους άφησε λάσκα να πορεύονται χωρίς “σκονάκια” ο της επικοινωνίας Αμερικανός Γκρίνμπεργκ Σταν και σκαπετίζουν

Θοδωρής Πάσχος

Θοδωρής Πάσχος