Μια καθόλου τυχαία «σύμπτωση»… Τσίπρας και Γεννηματά συναντήθηκαν την ίδια μέρα με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

Τσίπρας: Συναντήθηκε με το νέο πρόεδρο της ΚΕΕΕ, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου

Η περίεργη «σύμπτωση» στο πρόγραμμα του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της αρχηγού του ΚΙΝΑΛ να συναντήσουν την ίδια μέρα τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός.

Ειδικά μετά τη χτεσινή επίθεση που δέχτηκαν και οι δύο στη Βουλή από τον πρωθυπουργό, Αλέξης Τσίπρας και Φώφη Γεννηματά επέλεξαν να συναντήσουν και να μιλήσουν την ίδια μέρα με τον επικεφαλής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, έναν κλάδο που έχει πληγεί απίστευτα από τη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά τη σημερινή του συνάντηση με τον νέο πρόεδρο της ΚΕΕΕ, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, με την εκλογή του στην ηγεσία της Ένωσης, μετά την απώλεια του Κωνσταντίνου Μίχαλου, έγραψε σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: «Ως επικεφαλής του επιμελητηριακού θεσμού στη χώρα, αναλαμβάνει ένα εξαιρετικά σημαντικό αλλά και δύσκολο έργο για την επιβίωση και ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας μέσα στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες της πανδημίας αλλά και τα προσκόμματα που θέτει η άρνηση της κυβέρνησης να σταθεί στο πλευρό της με αντιμετώπιση των προβλημάτων της ρευστότητας, της διόγκωσης του ιδιωτικού χρέους αλλά και ο αποκλεισμός της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας από τους πόρους και τις προοπτικές του Ταμείου Ανάκαμψης».

Κλείνοντας, αναφέρει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, από την πρώτη στιγμή, με τις τεκμηριωμένες προτάσεις και την ειλικρινή συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς και τα Επιμελητήρια, στάθηκε δίπλα στην προσπάθεια επιχειρήσεων και εργαζομένων για βιώσιμη και δίκαιη επανεκκίνηση της οικονομίας».

Από την άλλη, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, κατά τη συνάντησή της με τον κ. Χατζηθεοδοσίου, αφού εξέφρασε τη χαρά της για την εκλογή του, τόνισε ότι προσδοκούμε σε καλή συνεργασία και διαρκή διάλογο, για την επιτυχή ανταπόκριση των Ελληνικών επιχειρήσεων στις νέες συνθήκες.

Συνάντηση Γεννηματά με τον νέο πρόεδρο της ΚΕΕ Γ. Χατζηθεοδοσίου

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου ενημέρωσε την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής για τις δράσεις της ΚΕΕΕ που έχουν ως στόχο την στήριξη των πληγέντων καθώς και για τις επισκέψεις που ξεκίνησε στις πυρόπληκτες περιοχές προκειμένου να λάβει γνώση για τα προβλήματα των πυρόπληκτων και να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την επίλυση τους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ιδιαίτερα το θέμα της στήριξης της ελληνικής παραγωγής και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Επίσης συζητήθηκε η αναγκαιότητα λήψης πρόσθετων μέτρων για την ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων που έπληξε η πανδημία, με κύριο θέμα τη διαγραφή των οφειλών τους προς το δημόσιο και τις τράπεζες.