Μητσοτάκης: Μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο για τους τουρίστες, που έφυγαν λόγω φωτιάς — Αυτοδιοικητικές 2023: Οι κινήσεις μετά τη συνάντηση Χαρδαλιά-Μητσοτάκη και τα μηνύματα στήριξης. Ποια τα «χρίσματα» της ΝΔ

Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV επιχείρησε να θεραπεύσει τη ζημιά στον τουρισμό της Ρόδου μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο για όλους όσους αναγκάστηκαν να διακόψουν τις διακοπές τους εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV.

Σε μία προσπάθεια να θεραπεύσει τη ζημιά στον τουρισμό της Ρόδου, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προσφέρει μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στους τουρίστες που έφυγαν λόγω της φωτιάς, το επόμενο φθινόπωρο ή την επόμενη άνοιξη.

“Η Ρόδος σήμερα είναι πιο έτοιμη παρά ποτέ να καλωσορίσει επισκέπτες, το νησί έχει επιστρέψει στο φυσιολογικό”, δήλωσε ο πρωθυπουργός, ενώ υπογράμμισε το τεράστιο μέγεθος της επιχείρησης εκκένωσης και κυρίως ότι δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές.

 

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Οι κινήσεις μετά τη συνάντηση Χαρδαλιά-Μητσοτάκη και τα μηνύματα στήριξης – Ποια τα «χρίσματα» της ΝΔ στις 13 περιφέρειες της χώραςΚυριάκος Μητσοτάκης-Νίκος Χαρδαλιάς/EUROKINISSI

Τις βασικές προτεραιότητες της υποψηφιότητάς του για την περιφέρεια Αττικής ανέπτυξε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην πρώτη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό μετά την επίσημη στήριξή του από τη ΝΔ, ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς θα επικρατήσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές και θα κερδίσει την περιφέρεια Αττικής. Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Μητσοτάκης, σημείωσε πως συζητήθηκαν «οι προτεραιότητες και το όραμα του» κ. Χαρδαλιά για την περιφέρεια Αττικής.

Από την πλευρά του, ο κ. Χαρδαλιάς σε ανάρτησή του στα social media, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη στήριξή του και τόνισε: «Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να φανώ αντάξιος αυτής της τόσο μεγάλης ευθύνης».

Η συζήτηση που κράτησε για περισσότερες από δύο ώρες αν και εθιμοτυπική, σήμανε επίσημα την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο κ. Χαρδαλιάς, ανέπτυξε στον πρωθυπουργό τις βασικές προτεραιότητες της υποψηφιότητάς του.

Τα μηνύματα Μητσοτάκη – Χαρδαλιά

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς θα επικρατήσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές και θα κερδίσει την περιφέρεια Αττικής. Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Μητσοτάκης, σημείωσε πως συζητήθηκαν «οι προτεραιότητες και το όραμα του» κ. Χαρδαλιά για την περιφέρεια Αττικής.

 

Αναλυτικά η ανάρτηση: «Με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής συζητήσαμε για τις προτεραιότητες και το όραμά του για την Αττική. Θέλω να του ευχηθώ καλή δύναμη και να γνωρίζει ότι θα είμαστε δίπλα του. Ο Νίκος είναι μαχητής της παράταξης και είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρει».

Από την πλευρά του, ο κ. Χαρδαλιάς σε ανάρτησή του στα social media, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη στήριξή του και τόνισε: «Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να φανώ αντάξιος αυτής της τόσο μεγάλης ευθύνης».

Σύσσωμη στήριξη στο πρόσωπο του Χαρδαλιά

Σημειώνεται ότι την υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά στηρίζει σύσσωμη η ΝΔ, ενώ σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε συνάντηση μαζί του για πάνω από 2 ώρες. Ο κ. Χαρδαλιάς, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου ανέπτυξε στον πρωθυπουργό τις βασικές προτεραιότητες της υποψηφιότητάς του.

αρκετοί βουλευτές και υπουργοί εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην υποψηφιότητα Χαδραλιά: Άδωνις Γεωργιάδης, Δόμνα Μιχαηλίδου, Τάκης Θεοδωρικάκος και Κώστας Μπακογιάννηςήταν ανάμεσα σε αυτούς που ευχήθηκαν καλή επιτυχία στον υφυπουργό Άμυνας.

Σήμερα επίσης ανακοινώθηκε και οι υποψηφιότητες του Κώστα Μπακογιάννη, του Κωνσταντίνου Ζέρβα και του Γιάννη Μώραλη στις αυτοδιοικητικές εκλογές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά αντίστοιχα.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ: «Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ότι η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει τις υποψηφιότητες του Κώστα Μπακογιάννη για τον Δήμο Αθηναίων, του Κωνσταντίνου Ζέρβα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και του Γιάννη Μώραλη για τον Δήμο Πειραιά». Υπενθυμίζεται πως οι εκλογές είναι προγραμματισμένο να γίνουν στις 8 Οκτωβρίου.

Τα «χρίσματα» της ΝΔ στις 13 περιφέρειες της χώρας

Την Παρασκευή γνωστοποιήθηκαν και τα πρόσωπα που θα στηρίξει η ΝΔ στις περιφερειακές εκλογές:

 • Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: Χρήστος Μέτιος
 • Αττικής: Νίκος Χαρδαλιάς
 • Βορείου Αιγαίου: Αλκιβιάδης Στεφανής
 • Δυτικής Ελλάδας: Νεκτάριος Φαρμάκης
 • Δυτικής Μακεδονίας: Γιώργος Κασαπίδης
 • Ηπείρου: Αλέξανδρος Καχριμάνης
 • Θεσσαλίας: Κωνσταντίνος Αγοραστός
 • Ιονίων Νήσων: Ρόδη Κράτσα
 • Κεντρικής Μακεδονίας: Απόστολος Τζιτζικώστας
 • Κρήτης: Σταύρος Αρναουτάκης
 • Νοτίου Αιγαίου: Γιώργος Χατζημάρκος
 • Πελοποννήσου: Δημήτριος Πτωχός
 • Στερεάς Ελλάδας: Φάνης Σπανός