Μητσοτάκης: “Δείχνουμε ατομική ευθύνη. Μένουμε σπίτι” – Βρούτσης: “Κανονικά θα δοθούν τα αναδρομικά και οι συντάξεις”

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Νέο μήνυμα του πρωθυπουργού για τον κορονοϊό, ενόψει Σαββατοκύριακου. Κάλεσε τους πολίτες να σεβαστούν τα μέτρα και να μείνουν σπίτι.

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης ανέβασε το απόγευμα της Παρασκευής στο twitter ανάρτηση για τον κορονοϊό με το μήνυμα: «Σπάμε την αλυσίδα μετάδοσης του κορονοϊού. Επιδεικνύουμε ατομική ευθύνη και ακολουθούμε αυστηρά τις οδηγίες. Δεν συνωστιζόμαστε. Δεν μετακινούμαστε. Κρατάμε αποστάσεις. Μένουμε στο σπίτι!».

Prime Minister GR

Στην ανάρτησή του προβάλλεται βίντεο με εξής μηνύματα της κυβέρνησης:

«Για να προστατέψουμε την κοινωνία και τις ευπαθείς ομάδες επιβάλλεται να μείνουμε στο σπίτι και να ελαχιστοποιήσουμε τις επαφές μας. Σε ποια σημεία μόνο πηγαίνουμε; Στη δουλειά, στο γιατρό, στο φαρμακείο, σε κατάστημα με τρόφιμα, στο ταχυδρομείο, στην τράπεζα, για προμήθεια καυσίμων ή για να βοηθήσουμε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Η άσκηση σε ανοιχτό χώρο επιτρέπεται αλλά: Μόνο ανά δύο άτομα.

Η βόλτα με το σκύλο επίσης επιτρέπεται.

Πάντα θυμόμαστε: Κρατάμε απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου από όλους!

Δεν επιτρέπονται οι δημόσιες συγκεντρώσεις άνω των 10 ατόμων αλλά ούτε και η οργάνωση ιδιωτικής συγκέντρωσης στο σπίτι.

Όλες οι επιχειρήσεις πρέπει να οργανώσουν τηλεργασία για όλες τις δραστηριότητες όπου είναι δυνατόν δίχως εξαίρεση. Όταν αυτό είναι αδύνατον οι αποστάσεις ανάμεσα στους εργαζομένους πρέπει να τηρούνται ευλαβικά.

Δείχνουμε ατομική ευθύνη. Μένουμε σπίτι».

 

Βρούτσης: “Κανονικά θα δοθούν τα αναδρομικά και οι συντάξεις”

Ο Γιάννης Βρούτσης

Μία καθησυχαστική για τους συνταξιούχους δήλωση έκανε υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Όπως δήλωσε ο Γ. Βρούτσης, “τα αναδρομικά και οι αυξήσεις των συντάξεων θα δοθούν κανονικά”.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στο κανάλι του ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα αναδρομικά και τις συντάξεις.

Ανάμεσα στα άλλα, ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι “τα αναδρομικά και οι αυξήσεις των συντάξεων θα δοθούν κανονικά”.

Πρόκειται για μια απάντηση που αν μη τι άλλο καθησυχάζει τους συνταξιούχους, στους οποίους υπήρχε διάχυτη ανησυχία μήπως και λόγω των έκτακτων συνθηκών του κορονοϊού, πάνε πιο πίσω οι αποφάσεις για να δοθούν τα αναδρομικά.

Ο υπουργός Εργασίας δεν έδωσε βέβαια συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε συγεκριμένα θα δοθούν,ωστόσο επανέλαβε ότι θα δοθούν κανονικά.

Σχετικά με την αποζημίωση των 800 ευρώ ο κ. Βρούτσης εξήγησε ποιοι είναι οι δικαιούχοι αναλυτικά και είπε ότι η καταβολή της θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.