Μητσοτάκης για Ελληνικό: Βάζουμε τα θεμέλια για το μεγαλύτερο έργο στη Μεσόγειο

Τελετή έναρξης εργασιών στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.Τελετή έναρξης εργασιών στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.  

Παρουσία του πρωθυπουργού η τελετή έναρξης των εργασιών στο Ελληνικό. Έκανε λόγο για την “πιο εμβληματική επένδυση στη χώρα” που θα δημιουργήσει περισσότερες από 80 χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των πρόδρομων εργασιών στο Ελληνικό.

“Βάζουμε τα θεμέλια για το νέο Ελληνικό, το μεγαλύτερο έργο στη Μεσόγειο” είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε οτι πρόκειται για ένα έργο σύγχρονο και φιλικό προς το περιβάλλον που θα συμβολίζει τη νέα Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για δημιουργία περισσότερων απο 80 χιλιάδων θέσεων εργασίας και τόνισε πως “δεν ήταν εύκολο να φτάσουμε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, ξεπεράσαμε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του παρελθόντος”.

Τελετή έναρξης εργασιών στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Τελετή έναρξης εργασιών στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.  

Ευχαρίστησε τους αρμόδιους υπουργούς και τους δημάρχους τον όμορων δήμων, για τη συνεργασία τους.

Χαρακτήρισε το έργο “μακράς πνοής” καθώς όπως είπε “ίσως χρειαστεί και μια δεκαετία για την πλήρη του ανάπτυξη”.

Τελετή έναρξης εργασιών στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Τελετή έναρξης εργασιών στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.  EUROKINISSI

“Σήμερα γίνεται το πρώτο βήμα, τραβάμε μια γραμμή με το χθες και ξενκινάμε για ένα ελπιδοφόρο μέλλον” συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κι έκανε λόγο για “την πιο εμβληματική επένδυση στη χώρα”.

Το σχέδιο

Σήμερα ξεκινούν οι λεγόμενες πρόδρομες εργασίες που θα προετοιμάσουν το έδαφος για την έναρξη του έργου. Οι εργασίες αυτές με ανάδοχο την εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ, έχουν κόστος περίπου 3 εκατ. ευρώ και αντικείμενο την κατεδάφιση κάπου 950 κτιρίων διαφόρων μεγεθών εντός του ακινήτου του Ελληνικού. Την χρηματοδότηση έχει αναλάβει η Lamda Development.

Η ανάπλαση του Ελληνικού, η οποία σήμερα, με κάθε επισημότητα παίρνει σάρκα και οστά, θα σηματοδοτήσει μια νέα τεράστια επιχειρηματική επένδυση στην Ελλάδα. Η πρώτη φάση του έργου αφορά στον καθαρισμό του χώρου και στις κατεδαφίσεις, που έχουν ήδη ξεκινήσει κι αναμένεται να πάρουν τουλάχιστον 3 χρόνια. Στο ίδιο διάστημα σύμφωνα με το πλάνο, θα αναγερθεί το καζίνο, τα δύο ξενοδοχεία και κάποιοι ουρανοξύστες με γραφεία.