Με μικρές εστίες εξελίσσεται το μέτωπο σε Σταμάτα, Ροδόπολη, Διόνυσο – Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών

Σπίτια και αυτοκίνητα καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές. Στον εισαγγελέα 64χρονος μελισσοκόμος που συνελήφθη ως ύποπτος. Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα

Με μικροεστίες εξελίσσεται η πυρκαγιά, που ξέσπασε χθες το πρωί στη Σταμάτα Αττικής, επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ανέμων στη Ροδόπολη και τον Διόνυσο αλλά βρίσκεται πλέον σε ύφεση.

Τουλάχιστον είκοσι σπίτια και αυτοκίνητα παραδόθηκαν στις φλόγες, με αποτέλεσμα άλλα να καταστραφούν και άλλα να υποστούν ζημιές, με τον ακριβή απολογισμό να αναμένεται σήμερα.

Οι κάτοικοι έζησαν δύσκολες ώρες, ενώ εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός Γαλήνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι καταγγέλλουν ότι κλαδιά που είχαν σπάσει λόγω της «Μήδειας» το χειμώνα, δεν είχαν απομακρυνθεί.

Ο πύρινος εφιάλτης φαίνεται πως προκλήθηκε από εμπρησμό για τον οποίο προσήχθησαν αρχικά τέσσερα άτομα που όμως στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα. Χθες βράδυ προσήχθη στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού ένας 64χρονος μελισσοκόμος, ο οποίος τελικά συνελήφθη και οδηγείται στον εισαγγελέα.

Στο σημείο επιχειρούν 310 πυροσβέστες με 110 οχήματα και μαζί με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και την συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών, υδροφόρων και μηχανημάτων έργου ΟΤΑ. Από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν 9 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα.

Συνολικά το προηγούμενο 24ωρο η πυροσβεστική αντιμετώπισε 45 δασικές πυρκαγιές Φωτιά.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για πέντε περιφέρειες

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα για πέντε περιφέρειες της Ελλάδας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Συγκεκριμένα πρόκειται για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορίνθου, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Αρκαδίας, ΠΕ Λακωνίας, ΠΕ Μεσσηνίας)
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (ΠΕ Αχαΐας, ΠΕ Ηλείας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Η γ.γ. συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικώνΛήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών

Σήμερα τα μεσάνυχτα λήγει η προθεσμία υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου για τους υποψήφιους των πανελλήνιων εξετάσεων, όπως υπενθυμίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας.

Έως τότε, και αφού επισκεφθούν την σχετική ηλεκτρονική διεύθυνση και χρησιμοποιήσουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας, οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν οριστικοποιήσει το δελτίο τους. Στους υποψηφίους προτείνεται να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Μέσα στην ίδια αποκλειστική προθεσμία, δηλαδή μέχρι και απόψε το βράδυ, με τον ίδιο προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (ΠΜΔ) για τα Δημόσια ΙΕΚ, στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr του ΥΠΑΙΘ.

Την Πέμπτη και μέχρι το μεσημέρι στις 14.00, οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να διαγράψουν σχολές που δεν επιθυμούν τελικά, ενώ η προσθήκη σχολών ή η αλλαγή σειράς προτιμήσεων δεν θα είναι δυνατή. Στη συνέχεια, η ειδική εφαρμογή θα κλείσει και θα αρχίσει ο έλεγχος και η επεξεργασία των προτιμήσεων των υποψηφίων.

Σημειώνεται ακόμη πως για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, ακόμα και χρήση υπολογιστή που τυχόν δεν διαθέτουν, οι υποψήφιοι θα μπορούν να απευθύνονται στα Λύκειά τους, τα οποία θα είναι ανοιχτά σήμερα.