Μετεξέλιξη του ΠΡΑΤΤΩ από κίνηση ιδεών σε πολιτικό κόμμα – Αλ. Τσίπρας: «Μίλα, δράσε». Το μήνυμα ενάντια στην έμφυλη βία

Η κίνηση ιδεών ΠΡΑΤΤΩ, μετά από 10 χρόνια ζωής, αποφάσισε να μετεξελιχθεί σε πολιτικό φορέα, «δημοκρατικό, πατριωτικό, προοδευτικό» καταθέτοντας ένα πρόγραμμα έξι άμεσων αξόνων «που συμπεριλαμβάνει τη δημοκρατική αναβάθμιση και τη συμμετοχή του λαού, την αναβάθμιση της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού, την αναγέννησή τους, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ανανέωση του περιβάλλοντος, την προαγωγή, πριν απ’ όλα της κοινωνικής της δικαιοσύνης, που θα απελευθερώσει τα ταλέντα και την εργατικότητα της νεολαίας και βέβαια τη διεθνή αναβάθμιση της χώρας».

Την μετεξέλιξη του ΠΡΑΤΤΩ ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του, Νίκος Κοτζιάς.

Ο πρώην υπουργός με την κίνηση αυτή προσδοκά στην αναβάθμιση της χώρας «και όχι να επιβιώσουν τα ολιγαρχικά συμφέροντα που τη βουλιάζουν και τα υπερασπίζεται η Νέα Δημοκρατία».

 

Αλ. Τσίπρας: «Μίλα, δράσε» – Το μήνυμα ενάντια στην έμφυλη βία

«Είναι συλλογικό μιας χρέος να μην αφήσουμε καμία στην τύχη της» σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας για τη νέα γυναικοκτονία

Παρέμβαση έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με την νέα γυναικοκτονία στην Μάνη.

Υπενθυμίζεται ότι νεκρή μέσα στο ίδιο της το σπίτι, βρέθηκε άλλη μία γυναίκα από τα χέρια του συζύγου της και μάλιστα μπροστά στα μάτια του παιδιού της. Η γυναικοκτονία έγινε στη Μάνη, στον Πύργο Διρού, αργά το βράδυ της Κυριακής, ενώ ο δράστης έχει συλληφθεί.

Ο Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμα του στα social media αναφέρει ότι «Χθες στη Μάνη μια ακόμη γυναίκα δολοφονήθηκε από το σύζυγό της. Στην Ελλάδα, την περίοδο του lockdown, τα ποσοστά ενδοοικογενειακής βίας, αυξήθηκαν δραματικά.

Και αυτό αφορά μόνο, τα καταγεγραμμένα περιστατικά. Δηλαδή τις περιπτώσεις που κάποια μίλησε.
Είναι συλλογικό μιας χρέος να μην αφήσουμε καμία στην τύχη της.

Μίλα. Δράσε.
Καμία μόνη της»