Μετά το Πολυτεχνείο, η επέτειος Γρηγορόπουλου ο επόμενος “στόχος” Χρυσοχοΐδη – Δίκτυο “Σπάρτακος”: 5 τεστ κορονοϊού στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ούτε ένα για φαντάρο που… – Ηλεκτρονικά η κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας

6000 αστυνομικοί, ελικόπτερα, drones και “Αίαντες” για την αποτροπή συναθροίσεων για τη δολοφονία του 16χρονου

Σύμφωνα με ρεπορτάζ “οδηγός” της ΕΛ.ΑΣ. για τα μέτρα τάξης ενόψει της 6ης Δεκεμβρίου θα είναι το επιχειρησιακό σχέδιο που ακολουθήθηκε στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Βασικός σκοπός είναι η διασφάλιση της εφαρμογής της απαγόρευσης των διαδηλώσεων. Σε πρώτη φάση, αστυνομικοί θα επιχειρήσουν να αποτρέψουν τη διεξαγωγή συγκεντρώσεων και συναθροίσεων, ενώ αν παραστεί ανάγκη θα γίνει χρήση ειδικών οχημάτων εκτόξευσης νερού (Αίαντες). Αν τα πράγματα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο, αναμένεται να γίνει χρήση χημικών, προκειμένου να διαλυθούν οι ομάδες ατόμων.

Στα μέτρα τάξης θα συμμετάσχουν, όπως μετέδωσε ο Alpha, περί τους 6.000 αστυνομικούς, ελικόπτερα και drones, ενώ θα υπάρχουν έλεγχοι και σε ταράτσες πολυκατοικιών στα Εξάρχεια, για να αποτραπούν τυχόν επιθετικές ενέργειες. Παράλληλα, θα υπάρξει αύξηση των περιπολιών γύρω από το Πολυτεχνείο, αλλά και σε όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα για όλο το 24ωρο.

 

Βαριά καταγγελία από το Δίκτυο “Σπάρτακος”: 5 τεστ κορονοϊού για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας αλλά ούτε ένα για φαντάρο που ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα!

Ανεπαρκής είναι, σύμφωνα με καταγγελία του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος, η προστασία και των φαντάρων στο δεύτερο κύμα της πανδημίας που διανύουμε, καθώς όπως αναφέρει φαντάρος που επέστρεψε από άδεια στο 219 ΚΙΧΝΕ στο Διδυμότειχο παρόλο που ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα δεν υποβλήθηκε σε τεστ! Μάλιστα όπως καταγγέλλεται ο γιατρός δήλωσε ότι είναι διαταγή από το ΓΕΣ να μην πραγματοποιούνται τεστ σε όσους επιστρέφουν από άδεια αλλά να μπαίνουν σε καραντίνα μέσα στην μονάδα…

Αναλυτικά η δημοσίευση από το Δίκτυο Σπάρτακος:

Νομίζουμε ότι η συγκεκριμένη είδηση αποκαλύπτει όλη την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής για την αντιμετώπιση του Κορονοιού.
Αποδεικνύει ποιες είναι οι προτεραιότητες του Υπουργείου Άμυνας, το πόσο σημασία έχει για την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία η Υγεία και η Ζωή των φαντάρων.
Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο όλοι, φαντάροι και γονείς, αλλά και το σύνολο των εργαζομένων και η νεολαία να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.
Γιατί δεν είναι δυνατόν το Υπουργείο Άμυνας να πανηγυρίζει γιατί βγήκε Αρνητικό το Πέμπτο (5) ΤΕΣΤ αντιCovid-19 που υποβλήθηκε ο Υπουργός Άμυνας, αλλά να μην κάνουν ΤΕΣΤ σε φαντάρο που ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα!
Διαβάζουμε σε σχετική ανάρτηση:
Ούτε σε ένα, ούτε σε δύο, αλλά σε πέντε αντι -covid test, υποβλήθηκε μέχρι σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος βρίσκεται σε προληπτική καραντίνα στο σπίτι του, τα οποία και έβγαλε εκτός.
Υπάρχει όμως και η πραγματικότητα του Κορονοιού που βιώνουν οι φαντάροι. Στο 219 ΚΙΧΝΕ, δεν κάνουν τεστ ούτε σε φαντάρο που ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα!
Ένα ακόμα περιστατικό, που δείχνει ότι τα μέτρα της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊου, ενώ βρισκόμαστε στο δεύτερο κύμα έξαρσης είναι ανεπαρκή. Φαντάρος που υπηρετεί τη θητεία του στην περιοχή της Ορεστιάδας αναφέρει στο alt.gr:
Είμαστε καταδικασμένοι να πολεμάμε στα στρατόπεδα με τον αόρατο εχθρό χωρίς όπλα…
Κατά την επίσκεψη μας στο 219 ΚΙΧΝΕ στο Διδυμότειχο Έβρου, διαπιστώσαμε ότι τα τεστ δεν είναι για όλους αλλά για λίγους και εκλεκτούς, καθώς υπήρχε άτομο που επέστρεψε από άδεια και ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και δεν του κάνανε τεστ. O γιατρός είπε ότι έχουν διαταγή από το ΓΕΣ να μην πραγματοποιούνται τεστ σε όσους επιστρέφουν από άδεια αλλά να μπαίνουν σε καραντίνα μέσα στην μονάδα.

Αλήθεια, τι απαντά το ΓΕΣ σε αυτές τις καταγγελίες των συναδέλφων;
Τι απαντά στις καταγγελίες των συναδέλφων ότι δεν έγινα Rapid ΤΕΣΤ σε όλους τους Νεοσύλλεκτους όπως υπόσχονταν το Υπουργείο Άμυνας;
Ας κρατήσουμε την είδηση:
Όπως τονίζουν ανώτατες στρατιωτικές πηγές στο OnAlert, από τα περίπου 10.000 rapid test που πραγματοποιήθηκαν κατά την κατάταξη των νέων στα Κέντρα Εκπαίδευσης και τις Μονάδες του Στρατεύματος «ένα πολύ μικρό ποσοστό των οπλιτών εμφανίστηκε θετικό στον κορονοϊό, χωρίς ωστόσο να παρουσιάζει συμπτώματα».
Όμως παραπάνω από 10.000 Νεοσύλλεκτοι ήταν η ΕΣΣΟ Νοεμβρίου.
Παραπάνω από 800 σμηνίτες ήταν αυτοί που κατατάχθηκαν στην 124 ΠΒΕ πρόσφατα.
Άρα προκύπτει το συμπέρασμα -πέρα από τις καταγγελίες των συναδέλφων φαντάρων- ότι το Υπουργείο Άμυνας δεν τήρησε την υπόσχεση του να διεξάγει Rapid ΤΕΣΤ σε όλους τους Νεοσύλλεκτους!

Εμείς Απαιτούμε την λήψη μέτρων που να αντιστοιχούν στην επικινδυνότητα της περιόδου.
Θυμίζουμε στον Υπουργό Άμυνας:
για το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, για τους φαντάρους και όλο το προσωπικό είναι Αυτονόητο ότι
η Υγεία και η Ζωή του Φαντάρου ΑΞΙΖΟΥΝ όσο και του Υπουργού!

Ηλεκτρονικά η κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας

Με νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης θα επιτρέπεται η ηλεκτρονική κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας χωρίς φυσική παρουσία στην εφορία.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, εξήγησε (ΣΚΑΪ) ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ήταν μια ιδέα της ΑΑΔΕ και του υπουργείου Οικονομικών που το υπουργείο του «την αγκάλιασε».

Ως προς την εφαρμογή του μέτρου είπε: Δηλώνεις σε πλατφόρμα ψηφιακά ακινησία (οχήματος) χωρίς να χρειάζεται να πας τις πινακίδες σου στην εφορία, ωστόσο ξεκαθάρισε πως εφόσον κάποιος κυκλοφορεί (παρότι έχεις δηλώσει ψηφιακά κατάθεση πινακίδων), τότε τα πρόστιμα θα είναι υψηλά.