Μεγαλειώδες φιάσκο Γεραπετρίτη και νέο αυτογκόλ της κυβέρνησης στο ποδόσφαιρο: “Πόρτα” από τη FIFA…

Πάτησε τα “κορδόνια” της ΚΑΙ στο ποδόσφαιρο η κυβέρνηση όπως προκύπτει από το αποτέλεσμα της συνάντησης του υπουργού Επικρατείας με τον αντιπρόεδρο της FIFA.

Ο Γκρεγκ Κλαρκ συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον Γιώργο Γεραπετρίτη στην Ελβετία και σε επίσημο δελτίο Τύπου η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Με την παρότρυνση των ελληνικών Αρχών, ο Κλαρκ επιβεβαίωσε ότι η FIFA θα εργαστεί μαζί με την UEFA και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για να λύσει τα ζητήματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Σε κανένα σημείο δεν γίνεται λόγος για συμμετοχή της κυβέρνησης στη σύνταξη ποδοσφαιρικού μνημονίου, ενώ η FIFA ξεκαθαρίζει ότι θα συνεργαστεί με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία και την ΕΠΟ στην κατεύθυνση εξεύρεσης λύσεων στα θέματα που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το παράδοξο είναι ότι η ελληνική πλευρά έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τη διάθεσή του Κλαρκ για συνδρομή στη λύση των προβλημάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ήδη όμως τόσο η παγκόσμια, όσο και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία βοηθούν την ΕΠΟ να προχωρήσει στην επόμενη μέρα.

Ίσως και μέσα στον Φεβρουάριο θα έρθει στην Αθήνα ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Τέτοια ταξίδια είναι κυρίως επικοινωνιακού τύπου.