Μαύρες μνήμες: Ιδρύεται «αστυνομία πανεπιστημίων» (!), εγκαθίσταται σύστημα παρακολούθησης – Ν. Παππάς: Έναν χρόνο πίσω τα έργα στο αεροδρόμιο Καστελίου

Η καταδικαστέα από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων επίθεση αγνώστων στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ φαίνεται ότι ήταν ό,τι περίμενε η κυβέρνηση προκειμένου να αυστηροποιήσει τη φύλαξη χώρων πανεπιστημίων και να γυρίσει την κοινωνία και την πανεπιστημιακή κοινότητα πολλά χρόνια πίσω…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας τη Δευτέρα 2/11 σε τηλεδιάσκεψη με τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων της χώρας επανέφερε, δε, την θεωρία των δύο άκρων.

«Μετα την τιμωρία της Χρυσής Αυγής έχει έρθει και η ώρα να αντιμετωπίσουμε την άλλη όψη του παρακράτους, αυτού που αυτή τη φορά φορά αριστερό προσωπείο. Και ο φασισμός μπορεί να αλλάζει χρώματα αλλά έχει την ίδια ουσία», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ προσέθεσε πως «αυτός ο ιδιότυπος φασισμός, γιατί περί φασισμού πρόκειται άσχετα αν φορά άλλον ιδεολογικό μανδύα, θα τελειώσει. Και καθώς η Ελλάδα θα μπει στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα δεν θα φοβηθεί αυτούς τους εκφραστές του παρακράτους και θα αναμετρηθεί μαζί τους και τελικά θα τους νικήσει».

Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τρεις πρωτοβουλίες:

Την ίδρυση ενός σώματος, προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. «Ένα σώμα το οποίο θα έχει ειδική εκπαίδευση, θα εδρεύει στις σχολές, το οποίο θα φροντίζει για την αποτροπή εγκληματικών συμπεριφορών στο χώρο των ΑΕΙ και όταν απαιτείται θα ζητά τη συνδρομή της Αστυνομίας» σημείωσε.

«Πρέπει να συζητήσουμε είναι πώς θα αναβαθμίσουμε συνολικά τα μέτρα ασφάλειας που διαθέτουν τα Πανεπιστήμια σε όλα τα επίπεδα. Ποια μέτρα δουλεύουν ποια δεν δουλεύουν. Τον έλεγχο της εισόδου και της πρόσβασης στις εγκαταστάσεις, μέχρι το φωτισμό, τις περιφράξεις, τη χρήση τεχνικών μέσων όπως κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης των χώρων» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυστηροποίηση της ποινικής νομοθεσίας για αδικήματα τα οποία τελούνται σε περιοχές της πανεπιστημιακής κοινότητας. «Εννοείται ότι μέχρι να προχωρήσουμε στις αναγκαίες αλλαγές θα πρέπει να ενεργοποιηθούν διατάξεις που ήδη ισχύουν, όμως συναντούν τον δισταγμό ή μερικές φορές και τον φόβο εκείνων που οφείλουν να τις θέσουν σε κίνηση» ανέφερε.

Ν. Φίλης: Ο πρωθυπουργός γυρνάει το ρολόι της ιστορίας στο διχασμό για να παραπλανήσει την κοινωνία

Έντονη ήταν η αντίδραση του Νίκου Φίλη, τομεάρχη Παιδείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στις δηλώσεις του πρωθυπουργού κατά τη συνάντησή του με τους πρυτάνεις:

Την πρόσφατη αθλιότητα των αυτοαποκαλούμενων αναρχικών με τη διαπόμπευση του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου αξιοποιεί η κυβέρνηση για να φωνάξει πιο δυνατά «νόμος και τάξη» στα πανεπιστήμια! Ψευδώς, βέβαια! Είχε καταργήσει πριν 15 μήνες το άσυλο ακριβώς με την ίδια επιχειρηματολογία, ισχυριζόμενη μάλιστα ότι σε λίγες βδομάδες «θα έβγαζε τις κουκούλες» των παραβατών.

Ακόμα χειρότερα, ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι «μετά την τιμωρία της Χρυσής Αυγής έχει έρθει και η ώρα να αντιμετωπίσουμε την άλλη όψη του παρακράτους και του ιδιότυπου φασισμού, που αυτή τη φορά φοράει αριστερό προσωπείο».

Πρόκειται για αθλιότητα! Μιλάει για «προσωπείο», για να επιτεθεί στην Αριστερά. Μέσα από την ύπουλη προπαγάνδα, ακροδεξιάς κοπής, για τους «δύο φασισμούς», ουσιαστικά επιχειρεί να αθωώσει πολιτικά τη Χρυσή Αυγή, συμψηφίζοντας τη δράση της με τις ενέργειες αυτόκλητων «τιμωρών». Τώρα αντιλαμβανόμαστε όλοι γιατί η κυβέρνηση, με προσωπική εντολή του πρωθυπουργού από ό,τι φαίνεται, διέλυσε την αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο.

Αν κάποιοι θέλουν να μας οδηγήσουν πίσω στην εποχή του εμφυλίου πολέμου, επιτιθέμενοι με βαναυσότητα στην ιστορική μνήμη και τη δημοκρατική συνείδηση του λαού μας, θα πάρουν την απάντησή τους όχι μόνο από την Αριστερά, αλλά από το σύνολο της κοινωνίας, από κάθε ορθολογικά σκεπτόμενο δημοκράτη πολίτη.

Ο πρωθυπουργός γυρνάει το ρολόι της ιστορίας στο διχασμό για να παραπλανήσει την κοινωνία, να κρύψει τις κυβερνητικές ευθύνες για την οικονομική και υγειονομική διαχείριση της πανδημίας. Η «νέα Νέα Δημοκρατία» φαίνεται ότι δεν μπορεί να υπάρξει παρά ως παράταξη του παρελθόντος και του εμφύλιου διχασμού.

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση ‘πήρε την πάσα’ που της έδωσαν οι προβοκατόρικες δράσεις ύποπτων ομάδων

«Η κυβέρνηση ‘πήρε την πάσα’ που της έδωσαν οι προβοκατόρικες δράσεις ύποπτων ομάδων, οι οποίες καμία σχέση δεν έχουν με τους φοιτητές και τους συλλόγους τους, και την αξιοποιούν για να συκοφαντήσουν τους φοιτητικούς αγώνες και να επιβάλλουν νέα μέτρα αυταρχισμού στα πανεπιστήμια. Μάλιστα ο πρωθυπουργός πήγε και ένα ακόμη βήμα παραπέρα, μιλώντας για αριστερό ‘φασισμό’ κι αναπτύσσοντας τη γνωστή θεωρία των άκρων, που είναι τελικά θερμοκήπιο του φασισμού. Αφού ο κ. Μητσοτάκης βλέπει το παρακράτος ως την ρίζα τέτοιων ομάδων, καλά θα κάνει να ψάξει και στο ίδιο το κράτος, αφού τα δύο τους αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία» επισημαίνει από την πλευρά του το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σχετικά «με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στην τηλεδιάσκεψη με τους πρυτάνεις».

“Το σίγουρο είναι ότι οι νέοι μηχανισμοί καταστολής και τα ειδικά σώματα που στήνει η κυβέρνηση στα πανεπιστήμια, δεν φτιάχνονται για να αντιμετωπίσουν τη δράση αυτών των ομάδων, όπως άλλωστε δεν την αντιμετώπισε και η άρση του ασύλου, που διαφημίστηκε από την κυβέρνηση ως η λύση του προβλήματος. Όλα αυτά έχουν άλλο στόχο, το φοιτητικό κίνημα και τους αγώνες μέσα στα ιδρύματα.

Επιβεβαιώνεται, επίσης, ότι λεφτά μπορεί να υπάρχουν για security, κάρτες εισόδου, κ.ά., αλλά λείπουν όταν πρόκειται για διορισμούς εκπαιδευτικού προσωπικού για τα ΑΕΙ, για να καλυφτούν οι ανάγκες για τη σίτιση και τη στέγαση των φοιτητών. Κι όλα αυτά, τη στιγμή που τα ΑΕΙ σε λίγο θα συμπληρώσουν σχεδόν έναν χρόνο κλειστά. Όμως αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί την κυβέρνηση, αφού δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για τη λειτουργία τους, παίζοντας με την αγωνία χιλιάδων νέων φοιτητών και των οικογενειών τους. Τα παχιά λόγια για την αριστεία και την καινοτομία δεν απαντούν στο κύριο ζήτημα: πώς θα μορφωθούν επαρκώς οι αυριανοί επιστήμονες της χώρας μας» προσθέτει το κόμμα στην ανακοίνωσή του και καταλήγει:

«Οι αγώνες και οι διεκδικήσεις της νεολαίας για να ανοίξουν τα ΑΕΙ με όλα τα αναγκαία μέτρα και για να αντιμετωπιστεί ο αντιλαϊκός οδοστρωτήρας, είναι η απάντηση, τόσο απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, όσο και απέναντι σε προβοκατόρικες ενέργειες που την σιγοντάρουν».

ΜέΡΑ25: «Ανιστόρητος αχταρμάς»

Το ΜέΡΑ25 με ανακοίνωσή του κατηγορεί την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «μη μπορώντας και μη θέλοντας να κρύψει σε ποια εκλογική δεξαμενή απευθύνεται, διακήρυξε ότι τώρα που ξεμπέρδεψε με τη Χρυσή Αυγή, ήρθε η ώρα να ξεμπερδέψει και με το “αριστερό παρακράτος” (ούτε καν «ακροαριστερό»).

«Δεν θέλουμε να ξέρουμε τι ακριβώς εννοεί με αυτόν τον ανιστόρητο αχταρμά» προσθέτει το ΜέΡΑ25 και σημειώνει ότι «αν κρίνουμε από τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ως προς τον ακροδεξιό (και μοναδικό ιστορικά καταγεγραμμένο) φασισμό, τότε αυτά είναι τα φρικαλέα πράγματα που έχει να περιμένει ο «φασισμός με άλλο ιδεολογικό μανδύα».

 

Ν. Παππάς: Έναν χρόνο πίσω πήγε η αδράνεια της Ν.Δ. τα έργα στο αεροδρόμιο Καστελίου

Επίσκεψη του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκου Παππά, στο Ηράκλειο

Επίσκεψη στην Κρήτη πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Νότιου Β’ Αθηνών, Νίκος Παππάς, με αντικείμενο την εξέλιξη των μεγάλων έργων υποδομής στο νησί, και πιο συγκεκριμένα σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο, τα οποία δρομολογήθηκαν ή ξεκίνησαν να υλοποιούνται επί ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα παρουσιάζουν καθυστερήσεις.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του ήταν το εργοτάξιο του αεροδρομίου του Καστελίου, για το οποίο, όπως ανέφερε, «ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μεγάλο αγώνα για την ωρίμανση και τη συμβασιοποίησή του, με τα έργα να ήταν έτοιμα να ξεκινήσουν αμέσως μετά τις εκλογές του Ιουλίου του 2019», συμπληρώνοντας ότι «με ευθύνη της Ν.Δ.και λόγω της αδράνειάς της χάθηκε ένας χρόνος χωρίς λόγο».

Στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, Μανώλη Φραγκάκη, τόνισε την ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα έργα, τα οποία σχετίζονται με την κατασκευή του νέου αεροδρομίου, όπως τα αντιπλημμυρικά, οι δρόμοι πρόσβασης των κατοίκων στις αγροτικές περιουσίες τους και η σύνδεση του Δήμου με τον βιολογικό καθαρισμό του αεροδρομίου.

Νωρίτερα, κατά την άφιξή του στο Ηράκλειο, ο Νίκος Παππάς είχε συνάντηση με υπαλλήλους της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), με αφορμή νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Όπως επεσήμανε κατά τη συνάντηση, «το σχέδιο της Ν.Δ. για την ΥΠΑ θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών και των πτήσεων, τη διαχείριση ευαίσθητων εθνικών θεμάτων. Ο υποβιβασμός της υπηρεσίας πρέπει να αποτραπεί».

Το πρόγραμμα της Δευτέρας συνεχίζεται με συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, και εκπροσώπους του Επιμελητηρίου και φορέων της πόλης.

Αύριο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναντήσεις με θέμα τον Βόρειο Οδικό Άξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ), η υλοποίηση του οποίου έχει «παγώσει» με ευθύνη της Ν.Δ., ενώ έχει προγραμματιστεί και σύσκεψη με φορείς του Ρεθύμνου.

Το Νίκο Παππά συνόδευαν σήμερα, οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Χάρης Μαμουλάκης και Σωκράτης Βαρδάκης, ο συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Δημήτρης Κλαράκης, και το μέλος της ΚΕΑ του κόμματος, Θοδωρής Δουλουμπέκης.