Μασκαριλίκια… – Η Νέα Δημοκρατία επιτίθεται σε εφημερίδα για άρθρο γνώμης

 • Δεν ξέρουμε αν, τελικά, έπαιξε τένις ο Μητσοτάκης με τη Σάκαρη σε γήπεδο στο ΟΑΚΑ, που είχε κλειστεί από το γραφείο του.
 • Ξέρουμε, όμως, ότι το μπαλάκι των ευθυνών του το πετάει σε άλλους.
 • Γι’ αυτό και η επιτυχημένη αντιμετώπιση του πρώτου κύματος της πανδημίας οφείλεται αποκλειστικά σε αυτόν, ενώ για την αποτυχημένη του δεύτερου κύματος φταίμε μόνο εμείς…
 • Το ότι δεν δημιουργήθηκαν νέες ΜΕΘ, επειδή «θα ήταν πεταμένα εκατομμύρια» και δεν προσελήφθησαν γιατροί και νοσηλευτές, προφανώς, δεν παίζουν ρόλο για τον πρωθυπουργό.
 • Φαίνεται, πως η αναλγησία και η αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή είναι το σήμα κατατεθέν και αυτής της κυβέρνησης.
 • Είναι αδιανόητο με 100 νεκρούς τη μέρα να σκέφτεται ο Μητσοτάκης το τένις.
 • Έλεγε στη Βουλή πως κάθε βράδυ που επιστρέφει σπίτι σκέφτεται τι άλλο θα μπορούσε να κάνει. Ε, μάλλον, αυτό το άλλο ήταν το τένις!
 • Από την άλλη, για ποια ισονομία μιλάμε όταν τα πρόστιμα για παράβαση της καραντίνας επιβάλλονται επιλεκτικά;
 • Στη Θεσσαλονίκη, 18χρονη τιμωρήθηκε με 3000 πρόστιμο, επειδή γιόρτασε τα γενέθλιά της με την παρέα της στο σπίτι, ενώ στην Αθήνα, για τον ίδιο ακριβώς λόγο, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου ζητάει και τα ρέστα για «τη διάσταση που έλαβε μια ανθρώπινη στιγμή του»…
 • Ο κ Βερβεσός, ο οποίος θα έπρεπε λόγω της θέσης του να προασπίζει τη νομιμότητα, έσπασε τα μέτρα της καραντίνας και για το πάρτι με σαμπάνιες και ζεμπεκιές στο γραφείο του δεν πήρε ούτε επίπληξη.
 • Και ίσως, χειρότερη από την παρανομία του ήταν η απάντηση που έδωσε.
 • «Δεν ήταν πάρτι», «τηλεδιασκέψεις έκανα», κάτι φίλοι πέρασαν και αυτό ήταν όλο.
 • Άλλωστε, είναι γνωστό ότι σε κάθε δικηγορικό γραφείο πιο εύκολα βρίσκεις σαμπάνιες, παρά δικόγραφα!
 • Ανέλαβε, πάντως, την ευθύνη. Όχι για το πάρτι, αλλά επειδή κάποιοι δεν φορούσαν μάσκα…
 • Και μας ενημερώνει πως «η προστασία της δημόσιας υγείας θα συνεχίσει να χαρακτηρίζει τις δράσεις του».
 • Τον ίδιο, πάντως, χαρακτηρίζουν η παράνομη συνεύρεση και οι δικαιολογίες του…
 • Αιρετικά με τον Γιώργο Τζεδάκι

Η Νέα Δημοκρατία επιτίθεται σε εφημερίδα για άρθρο γνώμης

Επίθεση στην εφημερίδα «Αυγή» εξαπέλυσε με ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία το Σάββατο, για άρθρο γνώμης που επικρίνει την κυβέρνηση για την εκμετάλλευση του αισθήματος εθελοντισμού υγειονομικών.

Το άρθρο του δημοσιογράφου Πέτρου Κατσάκου τόλμησε να κριτικάρει το γεγονός πως η κυβέρνηση έχει αφήσει χωρίς χρηματοδότηση το Εθνικό Σύστημα Υγείας, και την ίδια ώρα υπερπροβάλλει την -πράγματι συγκινητική- απόφαση των νοσηλευτριών από την Κρήτη και αλλού, να σπεύσουν στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν να καλυφθούν τα προβλήματα υποστελέχωσης.

«Καλό είναι να βλέπουμε τι κρύβεται πίσω από το παραβάν της βοήθειας των ιδιωτών και να μην ξεχνάμε ότι ο εθελοντισμός είναι ο φερετζές του νεοφιλελευθερισμού» αναφέρει μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος, σε άρθρο με τίτλο «Εθελοντισμός, ο φερετζές του νεοφιλελευθερισμού», ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται πως την ώρα που από την κυβέρνηση και τα συστημικά ΜΜΕ προβάλλεται η απόφαση των υγειονομικών να μεταφερθούν εθελοντικά στη βόρεια Ελλάδα για να βοηθήσουν, στοιχεία του ΟΟΣΑ αποκαλύπτουν πως η χώρα μας είναι προτελευταία στην Ευρώπη σε δαπάνες για την πανδημία, ενώ οι ιδιώτες κλινικάρχες αρνήθηκαν ακόμα και στο τελεσίγραφο της κυβέρνησης να διαθέσουν κλίνες και προσωπικό για την αντιμετώπιση της έξαρσης κορονοϊού.

Στην ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί την εφημερίδα πως «στοχοποιεί τον εθελοντισμό», κατηγορώντας την πως ως «κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ […] βαλε στο στόχαστρο τους εθελοντές που με αυτοθυσία έσπευσαν να προσφέρουν στους συνανθρώπους τους που δίνουν μάχη για τη ζωή». Η ανακοίνωση του κυβερνόντος κόμματος καταλήγει πως «Εχθρεύονται την κοινωνία των πολιτών και ως πολιτικές ύαινες ποντάρουν στην καταστροφή για να ανακάμψουν πολιτικά. Και φροντίζουν να το δείχνουν καθημερινά».

Αξίζει να σημειωθεί πως δημοσιεύματα και Νέα Δημοκρατία αντιδρούν κατηγορώντας την εφημερίδα πως επιτίθεται στους υγειονομικούς, την ώρα που ο δημοσιογράφος βάζει στο στόχαστρο την ίδια την κυβέρνηση, και υπογραμμίζει στο τέλος του κειμένου του πως «πίσω από την κίνηση αυτή κραυγάζει η παραδοχή των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό, για τις οποίες ευθύνεται αποκλειστικά η ίδια η κυβέρνηση, που με επικοινωνιακά τεχνάσματα επιχειρεί να μπαλώσει τις τρύπες που η ίδια δημιούργησε».

Αναλυτικά το άρθρο έχει ως εξής:

Καλό είναι να βλέπουμε τι κρύβεται πίσω από το παραβάν της βοήθειας των ιδιωτών και να μην ξεχνάμε ότι ο εθελοντισμός είναι ο φερετζές του νεοφιλελευθερισμού.

Την ώρα που το ΕΣΥ δείχνει να έχει ξεπεράσει τα όριά του και το προσωπικό των νοσοκομείων δίνει μια άνιση μάχη, χωρίς προσλήψεις και χωρίς επιπλέον χρηματοδότηση, κάποιοι αποφάσισαν να κρύψουν τη δραματική κατάσταση πίσω από το παραβάν του εθελοντισμού και της δήθεν σύμπραξης του κράτους με τον ιδιωτικό τομέα.

Από τη μία έχεις το πολιτικό και μιντιακό σύστημα να στρέφει τους προβολείς της δημοσιότητας στις νοσηλεύτριες που εθελοντικά πάνε στη Θεσσαλονίκη να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα γονατισμένα νοσοκομεία της πόλης κι από την άλλη έχεις τους επιχειρηματίες της Υγείας να πηγαίνουν στα κρυφά να ψωνίσουν ασθενείς από το ΑΧΕΠΑ κι από το «Παπανικολάου».

Από όπου κι αν το δεις όμως, είτε μπροστά είτε πίσω από το παραβάν, δεν γίνεται να κρυφτεί η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης, που αρνείται πεισματικά να προσλάβει μόνιμο προσωπικό στο ΕΣΥ και να επιτάξει τις δυνάμεις του ιδιωτικού τομέα.

Ας μην ξεχνούν, όμως, ότι όσο και να ηρωοποιήσουν τις εθελόντριες νοσηλεύτριες, πίσω από την κίνηση αυτή κραυγάζει η παραδοχή των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό, για τις οποίες ευθύνεται αποκλειστικά η ίδια η κυβέρνηση, που με επικοινωνιακά τεχνάσματα επιχειρεί να μπαλώσει τις τρύπες που η ίδια δημιούργησε.

Ας μην ξεχνούν επίσης ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί πίσω από τις μάσκες έχουν φωνή και καταγγέλλουν ότι στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης πάνε ιδιώτες γιατροί του Διαβαλκανικού και διαλέγουν αποκλειστικά non Covid περιστατικά. «Επειδή το θεώρησα κοροϊδία, έδωσα οδηγία στους εφημερεύοντες να μην δίνουν κανέναν ασθενή, παρά μόνο εάν γεμίσει όλο το τμήμα» λέει διευθυντής κλινικής του ΕΣΥ για την πρακτική του ιδιωτικού τομέα που δήθεν ήρθε να τους ενισχύσει.

Στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας ανταπάντησε με ανάρτησή του ο Π. Κατσάκος, καταγγέλλοντας την στοχοποίησή του από «κάποιον υπάλληλο του κυβερνώντος κόμματος» ως ύαινα που ποντάρει στην καταστροφή, και «να του μιλάω με τις ώρες για το τι σημαίνει κοινωνία των πολιτών, τι σημαίνει αλληλεγγύη, τι σημαίνει ανθρωπισμός και τι σημαίνει δημοσιογραφία για τον άνθρωπο και τον πολίτη όπως ακριβώς τα υπηρετώ από το 1993 μέχρι και σήμερα».

Σημειώνεται πως αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας επιτίθεται συντεταγμένα κατά της εφημερίδας, αφού προ ημερών, μία άστοχη ανάρτησή της για μία φωτογραφία από τις Σέρρες και δηλώσεις του αντιδημάρχου της περιοχής για τη διάνοιξη 35 νέων τάφων στο Β’ κοιμητήριο Σερρών, όταν επέλεξε να αναρτήσει τη σχετική φωτογραφία που δημοσιεύτηκε από τον τοπικό τύπο, δίχως να βάλει εισαγωγικά στην φράση του αντιδημάρχου.

Πηγή: thepressproject.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*