Μαρτυριάρης ο Σολτς… ξανά «καρφώνει» Μητσοτάκη για τα όπλα στην Ουκρανία — “Μύδροι” Τσακαλώτου στην κυβέρνηση για το τραγικό 11,3% στον πληθωρισμό τον Μάιο

Ενώ, ο Γερμανός καγκελάριος αποκάλυψε στον ελληνικό λαό μία εβδομάδα πριν ότι η Ελλάδα στέλνει όπλα στην Ουκρανία μέσω «deal» Σολτς – Μητσοτάκη, «καρφώνοντας» στην ουσία τον Έλληνα πρωθυπουργό που αδιαφόρησε για τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής και για τους πολίτες και το απέκρυψε, τώρα ο Όλαφ Σολτς επέλεξε να δώσει επιπλέον πληροφορίες, «καρφώνοντας» εκ νέου όσα συζήτησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αποστολή όπλων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, λίγο πριν απ’ την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της διάσκεψης χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης, ο Γερμανός καγκελάριος, την Τετάρτη στην Ένωση Ξένου Τύπου (VAP) στο Βερολίνο αναφέρθηκε στην «πολιτική συμφωνία» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τη διαδικασία της «κυκλικής ανταλλαγής» οπλικών συστημάτων.

Ειδικότερα, ο καγκελάριος σημείωσε ότι η Γερμανία σε συνεργασία «με πολλούς άλλους εταίρους έχει αποφασίσει την κυκλική ανταλλαγή, με την προμήθεια αρμάτων μάχης από ρωσικά και σοβιετικά αποθέματα που είναι διαθέσιμα σε αυτές τις χώρες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν αμέσως, και πυρομαχικά άμεσα διαθέσιμα, και εμείς βοηθάμε αυτές τις χώρες με όπλα τελευταίας γενιάς, με μία χρονοκαθυστέρηση, γιατί δεν υλοποιούνται όλα τόσο γρήγορα».

Ο Σολτς διευκρίνισε επ΄αυτού: «Μία συγκεκριμένη συμφωνία κλείσαμε ήδη με την Τσεχία, είμαστε σε εντατικές συνομιλίες. Μία πολιτική συμφωνία έκλεισα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, θα ακολουθήσουν σχετικές συνομιλίες», είπε χαρακτηριστικά. Σημείωσε επίσης ότι «οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία κάνουν ακριβώς το ίδιο, όπως εμείς».

Όπως έγινε γνωστό απ’ τη γερμανική καγκελαρία η συμφωνία ανάμεσα σε Αθήνα και Βερολίνο προβλέπει την παραχώρηση BMP-1 στην Ουκρανία και την αντικατάστασή τους με γερμανικά Marder.

 

“Μύδροι” Τσακαλώτου στην κυβέρνηση για το τραγικό 11,3% στον πληθωρισμό τον Μάιο και την εξωπραγματική ακρίβεια της ζωής: «Κάθε μέρα που περνάει χωρίς εκλογές είναι μια χαμένη μέρα»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή το ρεκόρ σχεδόν 30 ετών που σημείωσε ο πληθωρισμός τον Μάιο φτάνοντας το 11,3%, εξαπέλυσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε ανάρτησή του στο Facebook, τονίζει ότι ο πληθωρισμός μειώνει δραματικά το εισόδημα των ανθρώπων που βλέπουν αύξηση 172% στο φυσικό αέριο, 80% στο ρεύμα, 14,1% στα γαλακτοκομικά, 13,4% στο ψωμί και τα δημητριακά, 13,8% στα κρέατα και 23,2% στα έλαια. «Οι άνθρωποι που αμείβονται με βασικό μισθό χάνουν το 1/5 της αγοραστικής τους δύναμης» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Και όταν λέμε στην κυβέρνηση να αυξήσει τους μισθούς, να μειώσει τον ΕΦΚ, να πάρει μέτρα για να ανασχέσει την πτώση του εισοδήματος των ανθρώπων μας λένε για λεφτόδεντρα. Ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν. Δεν κατανοούν τις ανάγκες του κόσμου. Κάθε μέρα που περνάει χωρίς εκλογές, κάθε μέρα που μένει αυτή η κυβέρνηση είναι μια χαμένη μέρα» υπογραμμίζει ο Ευ. Τσακαλώτος.