Μαγιορκίνης «αδειάζει» κυβέρνηση: «Πολιτική απόφαση» οι απαγορεύσεις για το Πολυτεχνείο

Μαγιορκίνης: Η επιδημία στους νέους μπορεί να έχει δραματικές συνέπειες  στους μεγαλύτερους | ΣΚΑΪ

Σε «άδειασμα» της κυβέρνησης αναφορικά με την απόφαση για επιβολή της απαγόρευσης συναθροίσεων άνω των τριων ατόμων και για τρεις ημέρες (από 15 έως και 18 Νοεμβρίου) με πρόσχημα της προστασία της δημόσιας υγείας προχώρησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα μας.

Μαγιορκίνης «αδειάζει» κυβέρνηση: «Πολιτική απόφαση» οι απαγορεύσεις για το Πολυτεχνείο

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας ρωτήθηκε κατά πόσο η εν λόγω απόφαση βασίστηκε σε σχετική εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής επιστημόνων και αν «ναι», από ποιον αλγόριθμο προκύπτει το όριο των τριων ατόμων αλλά και η τριήμερη χρονική διάρκεια της απαγόρευσης και γιατί δεν υπάρχει ζήτημα δημόσιας υγείας μετά τη 18η Νοεμβρίου. «Εμείς το μόνο που έχουμε πει είναι να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός. Τα υπόλοιπα αφορούν αποφάσεις της Πολιτείας», ήταν η λιτή απάντηση του Γκίκα Μαγιορκίνη.

Υπενθυμίζεται πως η εν λόγω απόφαση προκάλεσε σάλο και σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις, αλλά και την κινητοποίηση του νομικού κόσμου, τόσο λόγω του προσχηματικού χαρακτήρα της, καθώς είναι προφανές πως αφορά αποκλειστικά τις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο, όσο και λόγω της αντισυνταγματικότητάς της. Μάλιστα από την κυβέρνηση υποστήριζαν πως υπήρξαν σχετικές εισηγήσεις από την επιστημονική επιτροπή.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων τόνισε πως με την απόφαση παραβιάζονται βασικές αρχές του Συντάγματος, ενώ και η ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων σημείωσε πως αν δεν υπάρξει επίσημη και δημόσια αιτιολόγηση από την επιστημονική επιτροπή τότε θα πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να αποσύρει την εν λόγω απόφαση. Όπως προκύπτει από την απάντηση του κ. Μαγιορκίνη η επιτροπή ουδέποτε προχώρησε σε σχετική εισήγηση και δεν μπορεί να αιτιολογήσει τους σχετικούς περιορισμούς, οι οποίοι είναι αποφάσεις της κυβέρνησης, όπως είπε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*