Μίλτος Πασχαλίδης για Κουφοντίνα: Δεν πρέπει να τον αφήσουν να πεθάνει, θα είναι ντροπή για όλους μας

«Δεν πρέπει να τον αφήσουν να πεθάνει, θα είναι ντροπή για όλους μας», λέει κατηγορηματικά ο τραγουδοποιός Μίλτος Πασχαλίδης αναφερόμενος στον Δημήτρη Κουφοντίνα ο οποίος διανύει την 49η ημέρα απεργίας πείνας και βρίσκεται αντιμέτωπος με την αναλγησία της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Με δήλωση του στο Κουτί της Πανδώρας ο τραγουδοποιός Μίλτος Πασχαλίδης στέλνει το δικό του μήνυμα αναφορικά με την υπόθεση του απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα, επισημαίνοντας ότι «το κράτος δικαίου όμως δεν είναι εδώ για να εκδικείται. Δεν πρέπει να τον αφήσουν να πεθάνει, θα είναι ντροπή για όλους μας».

Ο Μίλτος Πασχαλίδης αναφέρει ότι ο ίδιος δε συμφωνεί με τη δράση του Δημήτρη Κουφοντίνα, ωστόσο δεν πρέπει να έχουμε τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας σε δημοκρατική χώρα της Ευρώπης. 

Παράλληλα ο τραγουδοποιός επισημαίνει ότι «δεν απειλείται η Δημοκρατία από έναν δολοφόνο που είναι στη φυλακή, έχει καταδικαστεί ήδη για τις πράξεις του. Δεν απειλείται η Δημοκρατία αν δείξει ένα κομμάτι μεγαλοψυχίας και δεν επιτρέψει να πεθάνει αυτός ο άνθρωπος».

Ολόκληρη η δήλωση του Μ. Πασχαλίδη στο koutipandoras.gr: 

«Δεν πρέπει να έχουμε τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας σε δημοκρατική χώρα της Ευρώπης. Δεν πρέπει να γίνει αυτό. Προφανώς και δε συμφωνώ με ό,τι έχει κάνει, έχει δολοφονήσει εν ψυχρώ ανθρώπους. Το κράτος δικαίου όμως δεν είναι εδώ για να εκδικείται. Δεν πρέπει να τον αφήσουν να πεθάνει, θα είναι ντροπή για όλους μας. Είτε έχει ψηφίσει κάποιος Νέα Δημοκρατία είτε δεν έχει ψηφίσει. Δεν έχει σημασία τι έχει ψηφίσει ο καθένας. Θα είναι ντροπή δεν πρέπει να τον αφήσουν να πεθάνει. Δεν απειλείται η Δημοκρατία απο έναν δολοφόνο που είναι στη φυλακή, έχει καταδικαστεί ήδη για τις πράξεις του. Δεν απειλείται η Δημοκρατία αν δείξει ένα κομμάτι μεγαλοψυχίας και δεν επιτρέψει να πεθάνει αυτός ο άνθρωπος».

Δανάη Κισκήρα – Μπαρτσώκα