Μήνυμα Μάλαμα εναντίον της κυβέρνησης * Η Φωτεινή Βελεσιώτου τραγουδά για τον απεργό πείνας Ibrahim Gökçek

Με μήνυμά του ο Σωκράτης Μάλαμας καταλογίζει στην κυβέρνηση αδιαφορία και στοχευμένη πρόθεση εναντίον καλλιτεχνών και δημιουργών. «Η αδιαφορία και ο προγραμματισμός της παρούσας κυβέρνησης είναι πνιγμός και εξαφάνιση μάλλον με στοχευμένη πρόθεση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Από την αρχή της επιβολής των περιοριστικών μέτρων, ο Σωκράτης Μάλαμας όπως και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες επικοινωνεί με τους ακροατές του διαλέγοντας κάθε μέρα ένα τραγούδι το οποίο και παίζει ακουστικά.

Ωστόσο, το σημερινό video συνοδεύτηκε και από χειρόγραφο σημείωμα στο οποίο ο τραγουδοποιός στέλνει τη στήριξή του σε όλους τους συναδέλφους του, μουσικούς και καλλιτέχνες χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί στη στάση της ΝΔ εναντίον των εργαζομένων από τον χώρο του πολιτισμού οι οποίοι έχουν μείνει αποκλεισμένοι και μετέωροι με κυβερνητική ευθύνη. 

«Το σημερινό τραγούδι είναι αφιερωμένο σε όλους τους φίλους – συνεργάτες – γνωστούς και αγνώστους απ’ όλο το φάσμα των τεχνών και απ’ όλους τους κλάδους των εργασιών», γράφει ο Σωκράτης Μάλαμας και καταλήγει επισημαίνοτας: «Η αδιαφορία και ο προγραμματισμός της παρούσας κυβέρνησης για όλους αυτούς είναι πνιγμός και εξαφάνιση. Μάλλον με πολύ στοχευμένη πρόθεση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τραγούδι που διάλεξε για τη σημερινή ημέρα – και το οποίο αφιερώνει στους συναδέλφους μουσικούς – είναι το «Ποιος τη ζωή μου», σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και στίχους του Μάνου Ελευθερίου.

 

Η Φωτεινή Βελεσιώτου τραγουδά για τον απεργό πείνας Ibrahim Gökçek

Η Φωτεινή Βελεσιώτου τραγουδά για τον απεργό πείνας Ibrahim Gökçek [ΒΙΝΤΕΟ]

Η Φωτεινή Βελεσιώτου τραγουδά το «Ακορντεόν» του Μάνου Λοίζου για τον απεργό πείνας Ibrahim Gökçek στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαραστεκόμενη στον αγώνα του μέλους των Grup Yorum.

Ειδικότερα στη δημοσίευση της στο facebook γράφει:

«Ένα τραγούδι αφιερωμένο στον απεργό πείνας Ibrahim Gökçek!

Ο Ibrahim Gökçek, μέλος του συγκροτήματος Grup Yorum, κάνει απεργία πείνας μέχρι θανάτου, έχοντας ξεπεράσει πλέον τις 300 ημέρες αγώνα. Στις 3 του Απρίλη, η σύντροφός του Helin Bölek έπεσε μάρτυρας ύστερα από 288 ημέρες απεργίας πείνας. Ο Ibrahim Gökçek συνεχίζει αλύγιστος την απεργία πείνας, διεκδικώντας:

– Να επιτραπούν οι συναυλίες τους στην Τουρκία!
– Να απελευθερωθούν όλα τα μέλη του Grup Yorum και να αποσυρθούν οι δικαστικές διώξεις εναντίον τους!
– Nα σταματήσουν οι έφοδοι της αστυνομίας στο Πολιτιστικό τους Κέντρο Idil και στα γραφεία τους!
– Να αφαιρεθούν από τη λίστα επικήρυξης της τουρκικής «αντιτρομοκρατικής» τα μέλη του συγκροτήματος και να ακυρωθούν τα εντάλματα σύλληψης τους!»

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*