Μάχη πολιτικών αρχηγών στη Βουλή κατά την κύρωση των συμφωνιών με Αίγυπτο και Ιταλία (LIVE)

Στην ολομέλεια της Βουλής τίθενται σήμερα Τετάρτη προς κύρωση οι συμφωνίες με Ρώμη και Κάιρο για τις ΑΟΖ , όπου οι αρχηγοί των κομμάτων θα διασταυρώσουν για πρώτη φορά τα ξίφη τους μετά τις διακοπές του καλοκαιριού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει «ναι» στη συμφωνία με την Ιταλία και «παρών» στη συμφωνία με την Αίγυπτο. Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. στηρίζει και τις δύο συμφωνίες, ενώ αναμένεται να τις καταψηφίσουν το ΚΚΕ, το ΜέΡΑ25, όπως και η Ελληνική Λύση, που έχει επιφυλαχθεί όμως για την τελική στάση της στην Ολομέλεια

Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας από ΣΥΡΙΖΑ

Από πλευράς του, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για τη Συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών με την Αίγυπτο. Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, τόνισε ότι το αίτημα κατατίθεται προκειμένου ο καθένας να πάρει τη θέση που του αναλογεί στην ιστορία.

Ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε, μεταξύ άλλων, τις ενστάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως προς τη θολή εικόνα που επικρατεί με την επήρεια νησιών, όπως η Κρήτη και η Κάρπαθος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Νίκος Δένδιας δεν έδωσε τις απαιτούμενες διευκρινίσεις.

Σήμερα ψηφίζουν για Ιταλία, αύριο για Αίγυπτο

H ψηφοφορία για την συμφωνία με την Αίγυπτο θα διεξαχθεί αύριο, Πέμπτη, από τις 15:00 έως τις 20:00 λόγω των έκτακτων μέτρων για την πανδημία. Η ψηφοφορία για τη Συμφωνία με την Ιταλία θα διεξαχθεί σήμερα, όπως είχε προγραμματιστεί.