Λιβύη: Νεκρός ο επικεφαλής των τουρκικών δυνάμεων. Το ανακοίνωσε ο Χάφταρ – Συρία: Οι δυνάμεις του Άσαντ ανακατέλαβαν πάνω από τη μισή επαρχία Ιντλίμπ

Την εξόντωση του αρχηγού των τουρκικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στη Λιβύη ανακοίνωσε το επιτελείο του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.

Μέσω μηνύματος στο Twitter έκαναν γνωστό ότι σκοτώθηκε ο Χαλίλ Σοϊσάλ, επικεφαλής των τουρκικών δυνάμεων ποστάροντας μάλιστα και την φωτογραφία του. Το μήνυμα μάλιστα είναι ιδιαίτερα σκληρό καθώς εύχονται να καεί στην κόλαση.

Ο θάνατος αυτός είναι μια μεγάλη απώλεια για τους Τούρκους που τις τελευταίες ημέρες έχουν 17 επιβεβαιωμένους νεκρούς σε Συρία και Λιβύη.

Να σημειωθεί ότι ο Ερντογάν είχε επιβεβαιώσει το θάνατο δύο Τούρκων στρατιωτικών στη Λιβύη. «Είχαμε δύο μάρτυρες εκεί πέρα, στη Λιβύη».

M.LNA@LNA2019M
May he burn in hell. commander 

Eliminate by the Libyan Army ,

View image on Twitter

Συρία: Οι δυνάμεις του Άσαντ ανακατέλαβαν πάνω από τη μισή επαρχία Ιντλίμπ

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ανέκτησαν σήμερα την Καφράνμπελ, στην επαρχία Ιντλίμπ, μία από τις πρώτες πόλεις που είχαν εξεγερθεί κατά του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Με τη στήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος ανακατέλαβαν την πόλη αυτή, καθώς και άλλα 18 χωριά και κοινότητες στη νότια Ιντλίμπ, τις τελευταίες 48 ώρες, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η οργάνωση αυτή παρακολουθεί τις εξελίξεις στα συριακά μέτωπα από το 2011, όταν ξεκίνησαν οι συγκρούσεις.

Νωρίτερα, το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι τουλάχιστον 19 άμαχοι σκοτώθηκαν από αεροπορικούς βομβαρδισμούς του καθεστώτος στην πόλη Ιντλίμπ και στις κοινότητες Μπινίς και Μααρέτ Μισρίν. Οι δύο αυτές πόλεις απέχουν περίπου 55 χλμ. βορείως της Καφράνμπελ.

Από το 2012 η Καφράνμπελ ελεγχόταν από τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες, οι οποίοι κυριαρχούν ακόμη, μαζί με τους τζιχαντιστές της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (το πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία) σε μεγάλο μέρος της επαρχίας αυτής. Τις τελευταίες εβδομάδες το συριακό καθεστώς κατάφερε να ανακαταλάβει σχεδόν τη μισή επαρχία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*