Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ: Η άρση των περιοριστικών μέτρων να ξεκινήσει από τη Βουλή – Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας κατά Τσιόδρα, Χαρδαλιά, Αρκουμανέα για…

Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ: Η άρση των περιοριστικών μέτρων να ξεκινήσει από τη Βουλή, όχι από τα υποθηκοφυλακεία για να εξυπηρετηθούν οι Τράπεζες

Η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων να ξεκινήσει από το Κοινοβούλιο, ώστε να μην κινδυνεύσει να μείνει σε καραντίνα η Δημοκρατία και όχι από τα υποθηκοφυλακεία και τα ειρηνοδικεία απλά και μόνο για να εξυπηρετηθούν οι σχεδιασμοί των τραπεζών για να ολοκληρωθεί η επίθεση σε χιλιάδες νοικοκυριά. Είναι κορυφαίο ζήτημα για εμάς, ζήτημα Δημοκρατίας.

Αυτό επισημαίνει το Προεδρείο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας επίσης ότι ροκαλεί εντύπωση η σπουδή της πλειοψηφίας να είναι η Προανακριτική η μόνη Επιτροπή η οποία θα συνεδριάσει άμεσα και με πλήρη σύνθεση.  Η μεθόδευση αυτή δείχνει ότι η μικροπολιτική υπερισχύει της πολιτικής στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Τους είχαμε προειδοποιήσει από την αρχή ότι η υπόθεση αυτή θα μετατραπεί σε ένα μεγαλοπρεπές Βατερλό για τη ΝΔ. Αυτό και θα συμβεί.
Η ανακοίνωση
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή με αίσθημα ευθύνης αποδέχθηκε -στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας που πρότειναν οι αρμόδιοι επιστημονικοί φορείς για την αντιμετώπιση της πανδημίας – να υπάρξει περιορισμός στη λειτουργία του Κοινοβουλίου και άρα της ομαλής λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.
Αυτό όμως δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί απλώς και μόνο για να εξυπηρετούνται οι κυβερνητικοί τακτικισμοί μέσω ΠΝΠ ή κατάθεσης κορυφαίων νομοσχεδίων  και να παραμένουν σε αναστολή τα δικαιώματα της αντιπολίτευσης.
Κατά τη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων ζητήσαμε -και επιμένουμε-  η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων να ξεκινήσει από το Κοινοβούλιο, ώστε να μην κινδυνεύσει να μείνει σε καραντίνα η Δημοκρατία και όχι από τα υποθηκοφυλακεία και τα ειρηνοδικεία απλά και μόνο για να εξυπηρετηθούν οι σχεδιασμοί των τραπεζών για να ολοκληρωθεί η επίθεση σε χιλιάδες νοικοκυριά. Είναι κορυφαίο ζήτημα για εμάς, ζήτημα Δημοκρατίας.
Στο πλαίσιο αυτό προτείναμε:
1) Η Ολομέλεια να συνεδριάζει με τουλάχιστον 75 μέλη σύμφωνα με το άρθρο 24 του ΚτΒ και το άρθρο 67 του Συντάγματος τα οποία απαιτούν οι αποφάσεις να λαμβάνονται με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων που δεν μπορεί να είναι μικρότερη από το ένα τέταρτο του όλου αριθμού των βουλευτών.
2) Οι Επιτροπές να συνεδριάζουν μέσω τηλεδιασκέψεων με πλήρη σύνθεση.
3) Να επιστρέψει πλήρως ο κοινοβουλευτικός έλεγχος, κορυφαίο δικαίωμα της Αντιπολίτευσης και βασικό κύτταρο της Δημοκρατίας μας.
Η πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει στη Βουλή σε βολικό για αυτήν πλαίσιο και με την κοινωνία σε καραντίνα,  κορυφαία νομοσχέδια όπως αυτό που δίνει χαριστική βολή στο Περιβάλλον και το αναχρονιστικό Πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία – την ώρα που το υπουργείο Παιδείας δεν είναι σε θέση να προγραμματίσει ακόμα και τις Πανελλήνιες –  δεν μπορεί και δεν γίνεται δεκτό. Καλέσαμε την πλειοψηφία έστω την ύστατη ώρα να μην προχωρήσει με τρόπο αντιδημοκρατικό σε αυτά τα νομοθετήματα και να προσθέσει περαιτέρω αναστάτωση στην ήδη ταλαιπωρημένη από την πανδημία κοινωνία.
Επίσης, προκαλεί εντύπωση η σπουδή της πλειοψηφίας να είναι η Προανακριτική η μόνη Επιτροπή η οποία θα συνεδριάσει άμεσα και με πλήρη σύνθεση.  Η μεθόδευση αυτή δείχνει ότι η μικροπολιτική υπερισχύει της πολιτικής στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Τους είχαμε προειδοποιήσει από την αρχή ότι η υπόθεση αυτή θα μετατραπεί σε ένα μεγαλοπρεπές Βατερλό για τη ΝΔ. Αυτό και θα συμβεί.
Τέλος στη σημερινή διάσκεψη των προέδρων της Βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης  καταδίκασαν  τις δηλώσεις των υπουργών κκ Πέτσα και Πλακιωτάκη οι οποίοι έσπευσαν να υιοθετήσουν δημοσιεύματα τα οποία εμφάνιζαν ως παρανομούντα τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΜΕΡΑ25 επειδή μετακινήθηκε  από και προς την Αίγινα όταν και οι δύο εκ της θέσεως τους γνώριζαν ότι μπορούσε, σύμφωνα με την σχετική ΠΝΠ,   να μετακινηθεί χωρίς περιορισμούς για την άσκηση των κοινοβουλευτικών του υποχρεώσεων. Σχετική επιστολή κατέθεσε η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΜΕΡΑ25 , Σοφία Σακοράφα.
Το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας κατά Τσιόδρα, Χαρδαλιά, Αρκουμανέα για την κλινική στο Περιστέρι

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δημοσίας Υγείας Θανάσης Βαθιώτης, επιτίθεται σε Τσιόδρα, Χαρδαλιά και Αρκουμανέα για τα πολύ λίγα διαγνωστικά τεστ που έγιναν μέχρι τώρα αλλά και τα τεστ που δεν έγιναν σε δομές όπως νοσοκομεία, κλινικές, γηροκομεία.

Κατηγόρησε Τσιόδρα και Χαρδαλιά ότι δεν τον ειδοποίησαν να πάει μαζί τους στην κλινική,  με τα δεκάδες κρούσματα και τους 3 νεκρούς.

«Ήταν λάθος του ΕΟΔΥ που είπαν σε άρρωστους να κλειστούν σπίτια τους. Ο ΕΟΔΥ θα έπρεπε να πάει σε κλινικές και νοσοκομεία. Θα έπρεπε να έχει προβλεφθεί αυτό όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας του Γ. Πατούλη και ιατρός παθολόγος, Θανάσης Βαθιώτης.

«Ας μην ξεχνάμε ότι στην Γαλλία, το 1/3 των θανάτων οφείλεται στα Γηροκομεία. Η Σύνοδος των λοιμοξοιολόγων και της Πολιτικής Προστασίας θα έπρεπε να το έχουν προβλέψει.»

«Που ξέρουμε πόσοι γιατροί ασθενούν αυτή την ώρα στα Δημόσια Νοσοκομεία; Σε πόσους έχουν γίνει τεστ διάγνωσης; Πότε πήγαν από την κυβέρνηση να κάνουν μαζικά τεστ;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το πρόβλημα δεν είναι να μένουμε στο σπίτι αλλά όταν οι ασθενείς που μένουν στο σπίτι θα βγουν έξω και θα συναντηθούν με τους υγιείς».

Οπως λέει, ο ΕΟΔΥ τους έχει την πρώτη αρμοδιότητα επί των κλινικών σε ό,τι έχει να κάνει με τον κορωνοϊό και ότι όσον αφορά την άδεια λειτουργίας των ιδιωτικών κλινικων προηγείται το υπουργείο και έπειτα έρχεται η Περιφέρεια.

Λέει επίσης ότι ψάχνει τον Υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη 3 μήνες και δεν μπορεί να τον βρει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*