Κύρτσος: “Στην Ελλάδα η κυβέρνηση δεν αυξάνει τη συμβολή λιγνίτη στην ενέργεια, όπως η Γερμανία, για να θησαυρίζουν funds, Περιστέρης, Μυτιληναίος — Τσακαλώτος στα περί «μετώπου Τσίπρα-Βαρουφάκη» της ΝΔ: «Αν από τα λεγόμενά μου εσείς καταλάβατε αυτό, ειλικρινά σας συμπαρίσταμαι»

Η διαγραφή Κύρτσου, τα κόμματα διαγράφει - Tsipas Blog

Νέα “βόμβα” Κύρτσου: “Στην Ελλάδα η κυβέρνηση δεν αυξάνει τη συμβολή λιγνίτη στην ενέργεια – όπως η Γερμανία – για να θησαυρίζουν funds, Περιστέρης, Μυτιληναίος. Αίσχος!”

Νέα “βόμβα” από τον πρώην ευρωβουλευτή της ΝΔ και νυν του κόμματος Renew Europe του Εμ Μακρόν! Ο Γιώργος Κύρτσος, αναφέρεται στην αόφαση της Γερμανικής κυβέρνησης – από το 3ο τρίμηνο του 2022 – να αυξήσει την παραγωγή ηλ ενέργειας από άνθρακα (λιγνίτης) στο 31% του συνόλου ενώ τώρα την πηγαίνει στο 40%! Και αυτό για να αντιμετωπισει την αιχροκέρδεια και την εκτόξευση των τιμών από την κρίση με την Ρωσία! Ο ευρωβουλευτής, παραλληλίζει με το την στάση της ελληνικής κυβέρνησης και την μονοψήφια παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη και την … βγάζει στην αναφορα ότι στηρίζει τον πλουτισμό συμφερόντων από το πανάκριβο φυσικό αέριο, τα οποια και κατονομάζει.

Η ανάρτηση του Γ. Κύρτσου:

“Από το 3ο τρίμηνο 2021 η Γερμανία είχε αυξήσει την ηλεκτροπαραγωγή από άνθρακα σε 31% συνόλου.
Τώρα την πηγαίνει προς το 40% για να περιορίσει εξάρτηση από πανάκριβό ρωσικό φ.αέριο.
Στην Ελλάδα μονοψήφια η συμβολή λιγνίτη για να θησαυρίζουν funds,Περιστέρης,Μυτιληναίος.
Αίσχος!”

 

Με ατάκα… Αλέκας Παπαρήγα απαντά ο Τσακαλώτος στα περί «μετώπου Τσίπρα-Βαρουφάκη» της ΝΔ: «Αν από τα λεγόμενά μου εσείς καταλάβατε αυτό, ειλικρινά σας συμπαρίσταμαι»Τσακαλώτος: 'Ήξερα ότι η αντιληπτική ικανότητα των στελεχών της ΝΔ είναι  μειωμένη'

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζοντας την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας περί «μετώπου Τσίπρα-Βαρουφάκη», τόνισε πως «η δημοκρατία σημαίνει να ακούς την λαϊκή ετυμηγορία, αν δεν κατανοούν ότι εμείς απευθύνουμε πρόσκληση σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις τότε δεν κατανοούν τι θα πει πολιτική».

«Η ΝΔ παρότι καταλαβαίνει τι λέμε προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα ότι γυρνάμε στο 2015 γιατί φοβάται την ανατροπή της από μια προοδευτική κυβέρνηση, όπως φοβούνται οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη» πρόσθεσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Παρ’ όλα αυτά όπως είπε και σε μια μνημειώδη της ατάκα κάποτε η Αλέκα Παπαρήγα: Αν από όλα τα λεγόμενα μου εσείς καταλάβατε αυτό, ειλικρινά σας συμπαρίσταμαι» καταλήγει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Νωρίτερα, το γραφείο Τύπου της ΝΔ σε ανακοίνωσή της ανέφερε «το “μέτωπο” Τσίπρα-Βαρουφάκη, που με τις καταστροφικές επιλογές του, οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, ξανασυγκροτείται. Αυτός που λείπει είναι ο κ. Καμμένος. Αλλά το 2022 δεν είναι 2015».

Απαντώντας στον Ευ. Τσακαλώτο, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατία, Τάσος Γαϊτάνης δήλωσε ότι «ο κ. Τσακαλώτος στην προσπάθειά του να δώσει αντιπολιτευτικά διαπιστευτήρια στον κ. Τσίπρα, τον ξεπέρασε σε χυδαιότητα, με ένα άκρως ρατσιστικό σχόλιο για τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό που είπε καθαρά είναι ότι επιθυμεί ο ΣΥΡΙΖΑ να συγκυβερνήσει και με τον κ. Βαρουφάκη. Αν το μετάνιωσε ας το πει. Μάλλον θέλει να ξεχάσουμε το 2015. Δυστυχώς για εκείνον, ευτυχώς για όλους μας, το θυμούνται οι πολίτες. Και είναι βέβαιο ότι δεν θέλουν να ξαναζήσουν τέτοιες μέρες, με τους ίδιους πρωταγωνιστές».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου:

«Ήξερα ότι η αντιληπτική ικανότητα των στελεχών της ΝΔ είναι μειωμένη, ήξερα ότι θα κάνουν προπαγάνδα με οτιδήποτε.

Αλλά αν δεν κατανοούν ότι η δημοκρατία σημαίνει να ακούς την λαϊκή ετυμηγορία, αν δεν κατανοούν ότι εμείς απευθύνουμε πρόσκληση σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις τότε δεν κατανοούν τι θα πει πολιτική.

Έχουμε σαφείς προγραμματικές δεσμεύσεις για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και καλούμε όλες τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές να τοποθετηθούν πάνω σε αυτές ανοιχτά και δημόσια.

Δεν μιλήσαμε προνομιακά για κανέναν χώρο. Αυτό είναι σαφές.

Η ΝΔ παρότι καταλαβαίνει τι λέμε προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα ότι γυρνάμε στο 2015 γιατί φοβάται την ανατροπή της από μια προοδευτική κυβέρνηση, όπως φοβούνται οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη.

Αν ωστόσο συνεχίζουν να ψάχνουν για το ποιοι κατέστρεψαν τη χώρα, ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να ψάξει είτε στην κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου. Ή ακόμα και στη σημερινή κυβέρνηση που παλεύει με αξιώσεις να καταστρέψει πάλι τη συντριπτική κοινωνική πλειοψηφία.

Παρ’ όλα αυτά όπως είπε και σε μια μνημειώδη της ατάκα κάποτε η Αλέκα Παπαρήγα: Αν από όλα τα λεγόμενα μου εσείς καταλάβατε αυτό, ειλικρινά σας συμπαρίσταμαι».