Κωλοτούμπα αριθμός… “Αιφνιδιαστήκαμε” λέει τώρα ο Μητσοτάκης για το προσφυγικό! – 14 διμοιρίες ΜΑΤ στέλνει η κυβέρνηση στα νησιά για να “πείσει” τους…

Τελειωμό δεν έχουν οι κυβιστήσεις, τα  πισωγυρίσματα και τελικά τα μεγαλειώδη “αδειάσματα” στα όσα η ΄δια η Νέα Δημοκρατία και τα στλεέχη της έλεγαν πριν από τις εκλογές αλλά ακοόμα και δύο εβδομάδες πριν!

Αιφνιδιαστήκαμε από την έκταση του προβλήματος αλλά αντιδράσαμε. Θα δημιουργηθούν νέες δομές, τα έργα ξεκινούν άμεσα και θα ολοκληρωθούν, δεν θα υπάρξει καθυστέρηση. Η Μόρια δεν μπορεί να κλείσει αν δεν υπάρχει άλλο κέντρο” ανέφερε μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης,υποστηρίζοντας μάλιστα ότι “προηγήθηκε εξαντλητικός διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες, κάτι που μάλλον οι τοπικές κοινωνίες θα διέψευδαν.Λίγο νωρίτερα εξάλλου σήμερα Κυριακή ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κατηγορούσε την κυβέρνηση για “μπούλινγκ προς τους νησιώτες” ενώ κατήγγειλε ότι ο αρμόδιος υπουργός, Ν.Μηταράκης παραμένει εδώ και 4 ημέρες εξαφανισμένος.

Η ομολογία αιφνιδιασμού πάντως από τον Κυριάκο Μητσοτάκη έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την εικόνα επιτελικής ετοιμότητας που καλλιεργούσε η ΝΔ προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά, με την κυβέρνηση που ήταν έτοιμη από καιρό να έρθει και να διορθώσει ό,τι στραβό συνέβαινε στη χώρα και για το οποίο απολύτως υπεύθυνος ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και τις περισσότερες φορές ο ίδιος ο Τσίπρας.

Έρχεται πάντως σε αντίθεση και με όσα δήλωνε μόλις δύο εβδομάδες πριν ο ίδιος ο Νότης Μηταράκης, ο οποιος συγκεκριμένα στις 9 Φεβρουαρίου δήλωνε απαντώντας στην κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση για σημαντικές καθυστερήσεις στη διαχείριση του μεταναστευτικού ότι “δεν αιφνιδιαστήκαμε από τα γεγονότα. Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην καμπή δύο καταστάσεων, του υπερπληθυσμού στα νησιά, αλλά και της εφαρμογής ταχύτερης διαδικασίας ασύλου και επιστροφών. Αυτό δημιουργεί ένταση, την οποία πρέπει να προσέξουμε. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι δύσκολες οι συνθήκες, όμως πρέπει αυτοί που έρχονται σε μια χώρα ,να σεβαστούν τους κανόνες και τους νόμους της”

 

14 διμοιρίες ΜΑΤ στέλνει η κυβέρνηση στα νησιά για να “πείσει” τους ότι οι “κλειστές δομές είναι προς το συμφέρον των νησιωτών” όπως λέει ο Πέτσας

Στα άκρα οδηγεί η κυβέρνηση της κατάσταση στα νησιά του βορείου Αιγαίου και ιδιαίτερα σε Λέσβο και Χίο. Σκοπός η με κάθε κόστος επιβολή της επιλογής της δημιουργίας της υπερδομής για 7.000 πρόσφυγες και μετανάστες στην περιοχή Καβακλή – Καράβα, στη Λέσβο, σε έκταση 261 στρεμμάτων την οποία ήδη έχει επιτάξει, και σε περιοχή του βραχώδους οροπέδιου του Αίπους στη Χίο οπού επίσης έχει επιτάξει αντίστοιχη έκταση.

Πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα της Λέσβου stonisi.gr, αναφέρουν ότι τις επόμενες μέρες φτάνουν στη Λέσβο επτά διμοιρίες μονάδων αποκατάστασης τάξης και μέτρων τάξης. Μάλιστα επικεφαλής θα είναι ο Διοικητής των ΜΑΤ υπό τον κωδικό Α300. Αντίστοιχες δυνάμεις στέλνονται στη Χίο υπό τον Υποδιοικητή των ΜΑΤ.

Η κυβέρνηση φέρεται να είναι αποφασισμένη να «καθαρίσει» πολύ σύντομα τις όποιες αντιδράσεις υπάρξουν αφού επιλέγεται η σύγκρουση να είναι μικρής χρονικής διάρκειας μια και η αποχώρηση από Αθήνα και Θεσσαλονίκη 14 διμοιριών επίλεκτων δυνάμεως αστυνόμευσης προβληματίζει τις αρχές.

Και όλα αυτά ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε σήμερα ότι “θέλουμε να έχουμε προλάβει να κατασκευάσουμε τις κλειστές δομές, ώστε σιγά-σιγά να μπει μια τάξη και να κλείσουν οι άναρχες δομές. Αυτό είναι προς το συμφέρον και των τοπικών κοινωνιών” και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε, χωρίς να τους κατονομάζει, σε φορείς των τοπικών κοινωνιών, μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, ότι “τα έργα στα νησιά ξεκινούν άμεσα. Δεν θα αφήσουμε το μεταναστευτικό να γίνει παιχνίδι στα χέρια πολιτικάντηδων που αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους”.

Σημειώνεται ότι αύριο Δευτέρα ανοίγουν οι προσφορές της απευθείας ανάθεσης του έργου της περίφραξης του επιταγμένου χώρου και της δημιουργίας υποδομών. Γεγονός που σημαίνει ότι μέσα στην εβδομάδα μπορούν να αρχίσουν οι εργασίες.