Κυριακοπούλου: «Θα ήθελα κοντά τον προπονητή μου, αλλά και έτσι η προετοιμασία πηγαίνει καλά» * Συστράτευση Μαρσέλλου με Κελεσίδου

Κυριακοπούλου: «Θα ήθελα κοντά τον προπονητή μου, αλλά και έτσι η προετοιμασία πηγαίνει καλά»

Η Νικόλ Κυριακοπούλου συνεχίζει στην Ελλάδα την προετοιμασία της χωρίς τον προπονητή της, Στιβ Ρίπον που βρίσκεται στην Φινλανδία και σε δηλώσεις της τονίζει πως παρά τις δυσκολίες όλα πάνε μια χαρά.

Στην Ελλάδα συνεχίζει την προετοιμασία της για την επόμενη χρονιά η πρωταθλήτρια του επί κοντώ, με την ελπίδα πως σύντομα θα μπορέσει να ταξιδέψει στη Φινλανδία, προκειμένου να βρεθεί κοντά στον προπονητή της Στιβ Ρίπον.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου μέχρι να μπορέσει να ταξιδεύσει, συνεχίζει σε εντατικούς ρυθμούς την προετοιμασία της στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ως μέσω επικοινωνία με τον προπονητή της.

Η «χάλκινη» πρωταθλήτρια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού σημείωσε: «Από τη στιγμή που η κατάσταση είναι τέτοια και δεν επιτρέπει ούτε εμείς να ταξιδέψουμε στην Φινλανδία, αλλά ούτε κι εκείνος να έρθει στην Ελλάδα, προσαρμοζόμαστε. Τις ημέρες που έχω άλματα είμαστε σε επαφή με βιντεοκλήση, προκειμένου να βλέπει επιτόπου τα άλματα και να με διορθώνει την ίδια στιγμή. Σίγουρα θα ήθελα να έχω τον προπονητή μου κοντά, ωστόσο μπορώ να πω πως μέχρι τώρα η προετοιμασία μου εξελίσσεται πολύ καλά».

Εν συνεχεία η Κυριακοπούλου, που στοχεύει σε συμμετοχή και διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο πρόσθεσε: «Ο στόχος μας είναι να συμμετάσχουμε τόσο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού όσο και το Παγκόσμιο, αν και εφόσον διεξαχθούν και νωρίτερα να κάνω κάποιους αγώνες στον κλειστό. Για την ώρα δεν έχω ενημέρωση για τους αγώνες που θα γίνουν στη χειμερινή περίοδο δεν έχω ακόμη κάνει προγραμματισμό. Θα εξαρτηθεί από το πως θα εξελιχθεί η πανδημία και ποιες τελικά διοργανώσεις θα καταφέρουν να επιβιώσουν».

 

Συστράτευση Μαρσέλλου με Κελεσίδου και Αναγέννηση

Συστράτευση Μαρσέλλου με Κελεσίδου και Αναγέννηση

Η Μιμή Μαρσέλλου θα είναι υποψήφια στις εκλογές του ΣΕΓΑΣ και πιο συγκεκριμένα θα υποστηρίξει την κίνηση «Αναγέννηση» της οποίας ηγείται η Τασούλα Κελεσίδου.

Η Μιμή Μαρσέλλου υπήρξε διεθνής αθλήτρια, είναι διακεκριμένη επιστήμονας και κόρη του Γιώργου Μαρσέλλου ο οποίος θήτευσε στην προεδρία του ΣΕΓΑΣ (1975-1982) και έχει ταυτιστεί με την πρώτη σοβαρή προσπάθεια οργάνωσης του ελληνικού στίβου, με τις πρώτες μεγάλες επιτυχίες του και με την ανάδειξη μίας σπουδαίας γενιάς πρωταθλητών που υπηρετούν το χώρο ακόμη και σήμερα από διάφορα πόστα. «Ο στίβος μπήκε στη ζωή μου πριν ακόμα έρθω στη ζωή. Ο στίβος έγινε από τα παιδικά μου χρόνια, το σπίτι και η παιδική χαρά μαζί. Ακόμη και σήμερα, όταν μπαίνω στο στάδιο και μυρίζω το χορτάρι, ηρεμώ. Γεννήθηκα στην Αθήνα και προέρχομαι από αθλητική οικογένεια τριών γενεών πρωταθλητών όπως λέει ο πατέρας μου (ο πατέρας του, ο ίδιος, ο αδελφός μου).

Ο πατέρας μου έγραψε μεγάλη και σεμνή ιστορία στο χώρο του κλασικού αθλητισμού.  Έκανε ρεκόρ όχι μόνο ως αθλητής αλλά και ως παράγοντας της ομοσπονδίας του στίβου νοικοκυρεύοντας τον κλασικό αθλητισμό, και δίνοντας κίνητρα και αγάπη στους αθλητές. Ήταν αναπόφευκτο να μην αποτελέσω εξαίρεση.

Ξεκίνησα τον αθλητισμό από το Παγκράτι, θρυλική γειτονιά με αθλητική ιστορία. Διετέλεσα μέλος της Εθνικής ομάδας μπάσκετ νεανίδων-γυναικών, έκανα κι εγώ πρωταθλητισμό και είμαι η πρώτη γυναίκα της οικογένειας που κατακτά αυτόν τον τίτλο-ρεκόρ, παίρνοντας τη σκυτάλη για σπουδές στην Αμερική. Η ενασχόληση με τα αθλητικά συνεχίστηκε και εκεί, ως μέλος της ομάδας μπάσκετ του πανεπιστημίου Western Michigan University.

Στο μεγάλο εύρος των γνώσεων και δεξιοτήτων μου όσον αφορά στην αποκατάσταση των προβλημάτων των αθλητών είναι και η κατηγορία της κορυφαίας αθλήτριας και η φυσικοθεραπεία για την Υγεία Γυναικών και Δυσλειτουργιών Πυελικού Εδάφους.

Το όραμά μου είναι η αναβάθμιση της υγείας και η ισχυροποίηση της επαγγελματικής ταυτότητας των φυσικοθεραπευτών. Αυτό το όραμα επιβάλλει παιδεία, επιστημοσύνη, δια βίου μάθηση, επαγγελματισμό, συνέπεια, αδιάκοπη εργασία, ευγενή άμιλλα, εθελοντισμό και ευ αγωνίζεσθαι. Αξίες που έμαθα από την οικογένειά μου και μου δίδαξε και ο πρωταθλητισμός.

Έχοντας εφόδιο αυτές τις αξίες, είναι μεγάλη μου τιμή η ευκαιρία που μου δίνεται να υπηρετήσω τον αθλητισμό πλαισιώνοντας την Τασούλα Κελεσίδου. Ανακοινώνω λοιπόν την υποψηφιότητά μου με σκοπό την αναγέννηση του στίβου και την συμμετοχή στην πρόοδο του κλασικού αθλητισμού.

Με όραμα το δυνατότερο χειροκρότημα στις κερκίδες και για τις γυναίκες αθλήτριες αλλά και για την υγεία όλων των αθλητών μέσα στον στίβο και για όλους όσους πραγματικά αγαπούν τον αθλητισμό. Με έμπνευση και τιμιότητα προχωράμε μπροστά για την πρόοδο.

Εύχομαι σε όλους τους καταξιωμένους συνυποψήφιους μου καλή τύχη στις ερχόμενες εκλογές του ΣΕΓΑΣ και δηλώνω την επιθυμία μου τα μονοπάτια όλων μας να συναντηθούν, ώστε ο κλασικός αθλητισμός στην Ελλάδα, τον τόπο που τον γέννησε, να συναντηθεί με τον αντίστοιχο παγκόσμια», ανέφερε η Μιμή Μαρσέλου με δήλωσή της.