Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Ο Γκουαϊδό που έσπευσε να αναγνωρίσει 5 μέρες μετά τις εκλογές προσπάθησε να καβαλήσει τα κάγκελα της Βουλής αφού…

Άλλη μία “επιτυχία” της κυβέρνησης Μητσοτάκη: Ο Γκουαϊδό που έσπευσε να αναγνωρίσει 5 μέρες μετά τις εκλογές προσπάθησε να καβαλήσει τα κάγκελα της Βουλής αφού τον καθαίρεσαν από το Κογκρέσο.

Σε “ανταρσία” εναντίον του Χουάν Γκουαϊδό στο κογκρέσο της Βενεζουέλας προχώρησαν την Κυριακή ομάδες βουλευτών που δεν πρόσκεινται στην πλειοψηφία.

Ο μέχρι και σήμερα επικεφαλής του Κογκρέσου (και αυτοανακηρυχθείς μεταβατικός πρόεδρος της χώρας, αναγνωρισμένος από περισσότερο από 50 κράτη) ουσιαστικά καθαιρέθηκε κατηγορούμενος για δωροδοκία και διαφθορά.

Οι βουλευτές που εξεγέρθηκαν τόνιζαν ότι ο Γκουαϊδό εκμεταλλεύτηκε τη θέση του για ιδίον όφελος και για την προώθηση προσωπική πολιτική ατζέντα.

“Θα μπορούσατε να είστε το μέλλον αλλά σήμερα είστε μία μεγάλη απογοήτευση είπε στον Γκουαϊδό ο προερχόμενος από τη δεξιά αντιπρόεδρος Χοσέ Μπρίτο. Από την πλευρά τους όσοι εξακολουθούν να στηρίζουν τον Γκουαϊδό μιλούν για “κοινοβουλευτικό πραξικόπημα”.

Χρέη νέου προέδρου του κογκρέσου θα αναλάβει ο βουλευτής Λουίς Πάρρα.

O Γκουαϊδό επιχείρησε να εισέλθει στο χώρο του κοινοβουλίου σκαρφαλώνοντας τα κάγκελα αλλά τελικά εμποδίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις.

CNW@ConflictsW
Guaido is trying to jump the fence to get into the National Assembly. He is being forcibly prevented by the GNB

Embedded video