Κυβέρνηση Μητσοτάκη και Άδωνης ανοίγουν την «Κερκόπορτα» στα εργασιακά — Δικαιολογίες Παπαθανάση για να καλύψει τις κυβερνητικές ευθύνες για την ακρίβεια — Πόρισμα για Νέα Αγχίαλο: Σκηνικό πολέμου σε καιρό ειρήνης αλλά… κανείς δεν ξέρει τίποτα

Ανοίγει η «Κερκόπορτα» στα εργασιακά, με το νέο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο υπουργός Εργασίας, Άδωνης Γεωργιάδης, εμφανίστηκε το πρωί της Παρασκευής και έδωσε το στίγμα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, ο βασικός κορμός του νομοσχεδίου περιλαμβάνει το δικαίωμα εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες, δηλαδή θα μπορεί κάποιος να δουλέψει ένα 8ωρο και στη συνέχεια να δουλέψει κι άλλο ένα 8ωρο σε έναν άλλο εργοδότη.

«Θεσπίζουμε τη δυνατότητα εργαζομένου να δουλεύει σε πολλαπλούς εργοδότες. Μπορεί να δουλεύει δύο οχτάωρα σε δυο διαφορετικούς εργοδότες και να είναι απολύτως νόμιμο, δηλωμένο και στα εισοδήματα του», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας στον Σκαι. Μάλιστα, όταν η παρουσιάστρια ρώτησε αν πρόκειται για δυο 8ωρα την ίδια ημέρα κι άρα 16 ώρες την ημέρα και ο υπουργός απάντησε «αν το επιθυμεί ναι, δική του είναι η απόφαση όχι δική μου, από δω και μπρος θα του το επιτρέπουμε, σήμερα δεν γίνεται».

Δικαιολογίες Παπαθανάση για να καλύψει τις κυβερνητικές ευθύνες για την ακρίβειαΔικαιολογίες Παπαθανάση για να καλύψει τις κυβερνητικές ευθύνες για την ακρίβεια

Στη γνωστή τακτική της παροχής πενιχρών επιδομάτων επιμένει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία προχώρησε την Παρασκευή δια στόματος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Νίκου Παπαθανάση, στην ωμή παραδοχή ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει 100% την ακρίβεια.

Κι ενώ νοικοκυριά και επιχειρήσεις γονατίζουν από το συνεχές κύμα ακρίβειας και τις ανατιμήσεις «φωτιά» ακόμη και σε είδη πρώτης ανάγκης, ο Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στο Open, παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να μειώσει το ΦΠΑ, αντίθετα θα συνεχίσει το μέτρο του Market Pass λέγοντας πως «είναι καλύτερο από την μείωση του ΦΠΑ». Την ίδια στιγμή επιμένουν στο αφήγημα περί εισαγόμενης ακρίβειας, ενώ δεν μειώνουν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, παρά το γεγονός ότι η τιμή της βενζίνης έχει πάλι σκαρφαλώσει στα δύο ευρώ το λίτρο.

Μάλιστα, η κυβέρνηση, προκειμένου να καλοπιάσει τους καταναλωτές, προανήγγειλε ότι τον Σεπτέμβριο που θα ανοίξει η πλατφόρμα για το Market Pass η πρώτη δόση θα να είναι διπλή. Παράλληλα, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, μιλώντας για τον πληθωρισμό έκανε την ωμή παραδοχή πως «δεν μπορούμε να καλύψουμε το 100% της ακρίβειας».
Μόνο για τρεις μήνες θα διαρκέσει το market pass. Όσοι έχουν υπόλοιπο από το προηγούμενο Market Pass μπορούν να το χρησιμοποιήσουν μέχρι το τέλος Αυγούστου, ενώ άφησε να εννοηθεί πως δεν προβλέπεται παράταση.