Κρούσμα κορονοϊού στη δομή προσφύγων Μαλακάσας: Σε καραντίνα αστυνομικοί και γιατροί – Πυροβολισμοί στη Μόρια. Δύο άτομα στο νοσοκομείο

Καρέ μέσα στην παλαιά δομή της Μαλακάσας

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε μετανάστης από τη δομή Μαλακάσας. Σειρά κρατικών υπηρεσιών μπαίνουν σε καραντίνα.

Σε καραντίνα έχουν τεθεί κρατικές υπηρεσίες σε Μαλακάσα και Καπανδρίτι, ύστερα από κρούσμα κορονοϊού από μετανάστη που διαμένει στη δομή της Μαλακάσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μετανάστης μαζί με τη γυναίκα και το παιδί του είχαν προσέλθει στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου το Μεγάλο Σάββατο, προκειμένου να καταγγείλουν κακοποίηση του παιδιού τους από ομοεθνή στη δομή φιλοξενίας.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν και στην υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μέσα στη ΓΑΔΑ. Την Κυριακή του Πάσχα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων για να γίνει εξέταση του παιδιού. Σημειώνεται ότι είχε προσαχθεί και ο φερόμενος δράστης που αργότερα αφέθηκε ελεύθερος γιατί δεν στοιχειοθετήθηκε η καταγγελία.

Στο Κ.Υ. Καπανδριτίου είχαν ληφθεί δείγματα της οικογένειας προς εξέταση κορονοϊού και τελικά προέκυψε ότι ο πατέρας είναι θετικός.

Ως εκ τούτου, μπήκαν σε καραντίνα όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του, όπως οι αστυνομικοί της προστασίας ανηλίκων του Κ.Υ. Καπανδριτίου, γιατροί από το Παίδων, οι αστυνομικοί που τους μετέφεραν και μπαίνει ξανά σε καραντίνα όλη η δομή της Μαλακάσα. Στη ΓΑΔΑ πραγματοποιήθηκε απολύμανση, ενώ σε καραντίνα είναι και οι οικογένειες των αστυνομικών που ήρθαν σε επαφή μαζί του.

 

Πυροβολισμοί στη Μόρια – Δύο άτομα στο νοσοκομείο

Δέχθηκαν σκάγια κυνηγετικού όπλου στην πλάτη και σε διάφορα άλλα σημεία του σώματος τους

Δυο ελαφρά τραυματισμένοι από σκάγια κυνηγετικού όπλου στην πλάτη και σε διάφορα άλλα σημεία του σώματος τους, Αφγανικής και Ιρανικής καταγωγής, μεταφέρθηκαν χθες βράδυ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Αρχικά είχαν μεταφερθεί στο ιατρείο του καταυλισμού της Μόριας όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Όπως δήλωσαν στην Αστυνομία, άνδρες της οποίας έσπευσαν στο νοσοκομείο, δέχθηκαν τους πυροβολισμούς από άγνωστο τους άτομο σε περιοχή που είχαν πάει μαζί με δυο άλλους φίλους τους ιρανικής καταγωγής, περί τα πέντε με επτά χιλιόμετρα βόρεια βορειοανατολικά του καταυλισμού. Όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν βρέθηκαν εκεί για περίπατο.

Σύμφωνα με το Νοσοκομείο Μυτιλήνης οι τραυματίες δεν διατρέχουν κανέναν απολύτως κίνδυνο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*