Κοτόπουλο με σάλτσα πέστο

Κοτόπουλο με σάλτσα πέστο

Μόνο με δύο υλικά

Υλικά

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα (ή μπούτια)
  • 1/2 φλ. τσαγιού πέστο βασιλικού, συν 1/4 φλ. τσαγιού επιπλέον για το σερβίρισμα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 500 γρ. ντοματίνια (προαιρετικά ως πρόταση σερβιρίσματος)

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Βήμα 2
Αλείψτε τα φιλέτα κοτόπουλου με το πέστο από όλες τις πλευρές (περίπου 2 κουταλιές της σούπας πέστο για κάθε στήθος κοτόπουλου) και αλατοπιπερώστε.
Βήμα 3
Τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου στο ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
Βήμα 4
Στα 30 λεπτά βγάλτε το κοτόπουλο από τον φούρνο και απλώστε τα ντοματίνια γύρω από κάθε φιλέτο.
Βήμα 5
Τοποθετήστε το κοτόπουλο ξανά στο φούρνο και μαγειρέψτε για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να μην είναι πλέον ροζ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*