Κοτζιάς: “Τα κάνουν μπάχαλο, ο ελληνισμός χάνει θέσεις σε όλα τα μέτωπα και αυτοί… – Προϋποθέσεις για το “ναι” του ΣΥΡΙΖΑ στον φράχτη “να μην

“Βολές κατά ριπάς” Κοτζιά : “Τα κάνουν μπάχαλο, ο ελληνισμός χάνει θέσεις σε όλα τα μέτωπα και αυτοί σου λένε ‘χρειάζεται ενότητα’…”

Νέα σφοδρή επίθεση με σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης σε όλα τα ανοιχτά εθνικά μέτωπα, από τον πρώην ΥΠΕΞ, καθηγητή Νίκο Κοτζιά. Ο επικεφαλής της πολιτικής κίνησς ΠΡΑΤΤΩ, διαπιστωνει οτι εξαιτίας του μπάχαλου – όπως το χαρακτηρίζει – της κυβερνητικής πολιτικής σημειώνεται απώλεια θέσεων σε Κύπρο, Αιγαίο, Κρητικό πέλαγος, Έβρο, επιρροή σε Αλβανία ( παραχώρηση ναυτικής βάσης στο Δυρράχιο στην Τουρκία ) και στη Λιβύη. Και αντί να το παραδεχτούν και να το διορθώσουν – επισημαίνει ο πρώην υπουργός – απαιτούν υποταγή σε αυτή την επικίνδυνη πολιτική με την επίκληση “χρειάζεται ενότητα”…

Η ανάρτηση του Νίκου Κοτζιά στο twitter :

Όταν τους εξηγείς ότι τα κάνουν μπάχαλο, ότι ο ελληνισμός χάνει θέσεις εξαιτίας τους, σε Κύπρο, Αιγαίο, Κρητικό πέλαγος, Έβρο, σε επιρροή σε Αλβανία και Λιβύη, δεν λένε “α!μου ξέφυγε” θα “το διορθώσω”. Αλλά “χρειάζεται ενότητα”,δηλαδή,υποταγή σε αδρανή κι επικίνδυνη πολιτική τους”

 

Προϋποθέσεις για το “ναι” του ΣΥΡΙΖΑ στον φράχτη “να μην υποχωρήσει εδαφικά στην τουρκική επιθετικότητα” και να εξασφαλίζει ασφαλή δίοδο για όσους αιτούνται άσυλο

Ναι -υπό προϋποθέσεις- στη δημιουργία του φράχτη στον Έβρο λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζοντας μία μικρή μετατόπιση στις θέσεις του αναφορικά με το ζήτημα. Κατά τις πληροφορίες, η Κουμουνδούρου θεωρεί ότι ο φράχτης μπορεί να λειτουργήσει μόνο ως αστυνομικό μέτρο για τις οργανωμένες ροές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί λύση για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Το ζήτημα απασχόλησε και τα ηγετικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κουμουνδούρου, όπου τονίστηκε ότι η δημιουργία του φράχτη θα πρέπει να γίνει με βάση το Διεθνές Δίκαιο, ώστε να υπάρχει ασφαλής δίοδος και να διασφαλιστεί η ατομική αίτηση ασύλου.

Σημειωτέον πως το ζήτημα εξετάστηκε και κατά την ενημέρωση που είχαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο να επισημαίνει πως ο φράχτης δεν μπορεί να σηκωθεί πίσω από εκεί που ήταν προγραμματισμένο να γίνει, δηλαδή να μην υπάρξουν υποχωρήσεις, με αφορμή την κατά την κυβέρνηση «τουρκική κινητικότητα» στην περιοχή.