ΚορωνοΑΟΖ… Νίκος Μωραΐτης

Μητσοτάκης Χάλκη ιατρείο Κρεμαστινός

Ο αντιπερισπασμός απέναντι στο ναυάγιο του Covid-19; Η συμφωνία για την ΑΟΖ. Έξω το Καστελόριζο, 55-45 η ισορροπία υπέρ της Αιγύπτου και τα κανάλια να πανηγυρίζουν. Κι απέναντι σ’ αυτά, ένας ΣΥΡΙΖΑ ανήμπορος. Να βγάζει ανακοινώσεις, να κάνει θεσμική αντιπολίτευση σε μία χώρα όπου έχουν καταλυθεί οι θεσμοί.

Με την ίδια πρεμούρα που έχουν για μίζες και λεφτά, με την ίδια άνοιξαν και τη χώρα.

Άτσαλα, αχόρταγα, βουλιμικά.

Μπάτε σκύλοι αλέστε.

Σε μία χώρα που είχε γλιτώσει λόγω της απόστασής της από τα μεγάλα οικονομικά και πολιτικά κέντρα της Ευρώπης, τα οποία σαρώθηκαν από το πρώτο κύμα του κορονοϊού. Σε μία χώρα που, όμως, τα καλοκαίρια καθίσταται κέντρο της Ευρώπης, λόγω του τουρισμού.

Σε αυτήν ακριβώς τη χώρα, ύστερα από καραντίνα 50 ημερών και το δόγμα «πρώτα η υγεία» να κυριαρχεί και να φέρνει αποτελέσματα, σε αυτήν ακριβώς τη χώρα που έφτασε να έχει 2-3 κρούσματα ημερησίως, άνοιξαν τα σύνορα χωρίς τεστ. Ακόμα και σε τουρίστες από «κόκκινες χώρες».

Και άνοιγμα της κρουαζιέρας. Και αύξηση της χωρητικότητας στα πλοία από το 60% στο 80%. Και σιωπή μην πάρουν είδηση οι ξένοι τι συμβαίνει στα νησιά. Και το παπαδαριό σαν να κατοικεί σε άλλη χώρα, χωρίς μάσκα έστω και για τα μάτια του κόσμου. Και στα μπουκωμένα – σκασμένα από τα εκατομμύρια ΜΜΕ καμία κριτική, κανένα σχόλιο, ακόμη κι όταν ο απερίγραπτος υπουργός τουρισμού δηλώνει ότι για 2-3 ώρες ταξίδι με τα πλοία δεν τρέχει και τίποτα…

Μόνο οι νέοι φταίνε. Γιατί δεν ψήφισαν ΝΔ, κυρίως γι’ αυτό φταίνε – ας μην κοροϊδευόμαστε. «ΣΟΚ» με μεγάλα γράμματα στα δελτία των καναλιών όταν οι νέοι (κακώς) κάνουν πάρτι, σιωπή και μπούκωμα όταν οι ηλικιωμένοι συνωστίζονται χωρίς μάσκα στις εκκλησίες.

Ποιον θα βρούμε, ποιον θα στοχοποιήσουμε για το φιάσκο του ανοίγματος στον τουρισμό για να μη φταίει ο «Μωυσής»; Βρήκαμε! Τους νέους!

Και ο απόλυτος αντιπερισπασμός απέναντι στο απόλυτο ναυάγιο του Covid-19; Η συμφωνία με την Αίγυπτο για την ΑΟΖ. Έξω το Καστελόριζο, έξω η μισή Ρόδος, 55-45 η ισορροπία υπέρ της Αιγύπτου και κανάλια, πατριδοκάπηλοι, Μακεδονομάχοι να πανηγυρίζουν σε έναν παράλογο χορό. Όσοι εκφράζουν επιφυλάξεις κομμένοι. Ο Κοτζιάς κομμένος. Δεν έχουν θέση τα ερωτηματικά μέσα στον μιντιακό θαυμασμό για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Κι απέναντι σ’ αυτά, ένας ΣΥΡΙΖΑ ανήμπορος. Να βγάζει ανακοινώσεις λες και οι ανακοινώσεις του παίζονται πουθενά, να κάνει θεσμική αντιπολίτευση σε μία χώρα όπου έχουν καταλυθεί οι θεσμοί. Κι αυτό είναι το μεγάλο λάθος, όχι για τον ίδιο, αλλά για την προοπτική της δημοκρατίας στη χώρα μας.

Νίκος Μωραΐτης